Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 140

• 69 026
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
  • Бургас
Здравейте, търся зелена сладкарска боя за оцветяване на сироп, за предпочитане течна, но мисля че може и на прах. Виждали ли сте тази на д-р Йоткер по магазините (Кауфланд напр.) или само онлайн?
Ако се сещате и за друг вариант, приемам предложения.

# 481
  • In transit
Има я във всеки хранителен магазин - Била, Кауфланд, СБА.

# 482
Момичета върху какво мога да сложа принт от вафлена хартия върху торта ? Сметаната вариант ли е няма боята от картинката да поддаде ?

# 483

Как се използва това нещо? Добре ли се получава? Някой ако е правил може ри да сподели снимка Simple Smile

# 484
Това е принципа на работа с шаблона. Можеш да ползваш маслен крем, айсинг, ганаш или просто боички, когато не се търси релеф.

# 485
Това е принципа на работа с шаблона. Можеш да ползваш маслен крем, айсинг, ганаш или просто боички, когато не се търси релеф.

О много благодаря а според вас дали ще стои добре този тип който съм качила за торта Лебед 🙄

# 486
Нямам си на идея. Вероятно трява да се пробва, за да се види дали резултата ще се хареса.

# 487
Здравейте момичета ,
Любител , ентусиаст съм в правенето на торти , но всички много харесват когато ги приготвям за поводи . Във вторник ММ ще е рожденник и ми се иска да приготвя  нещо по-впечатляващо този път . Иска ми се да не е прекалено тежка торта и по скоро да не е покрита с фондан (никога не съм работила с него и се притеснявам  ) Бих била благодарна на всякакви идеи за концепцията , за блатове, кремове , както и за покритието и украсата .

Благодаря предварително.

# 488
Ако мъжът ти има някакво хоби (лов, риболов, коли, мотори, колоездене, любим футболен отбор...), концепцията за украсата може да е свързана с него.
Fault line cake или с Огледална глазура също са ефектни.
Ако сте любители на шоколада подходящ блат е този на Ирина Купенска от Най-вкусната шоколадова торта. Блатовете по принцип не са сухи, но, ако ги обичате по-сочни, може леко да се напръскат с Бейлис или коняк/ром. Кремът може да е този от рецептата, но може и да е друг, който вие харесвате. Аз, лично, правя такъв от маскарпоне+крема сирене+сладкарски крем+сметана. Между блатовете слагам и плодове - ягоди, малини, боровинки, вишни...(предпочитаме да имат някаква по-кисела жилка).
Скрит текст:
Ето една такава за РД на сина
Торта Фереро Роше, торта Шварцвалд, торта Опера или Червено кадифе също са вариант.
За нешокохолици торта Рафаело, торта Египет или Еклерова са друг избор.
Павлова също е вариант, особено, когато искаш нещо по-леко. Проблемът при нея е, че трябва да се "сглоби" малко преди поднасянето. Но, ако всичко ти е подготвено предварително това отнема 5 минутки, та не е чак такъв проблем.

# 489
Благодаря много за отговора , помогнахте ми много . По-скоро бих се спряла на не шоколадов крем и вашия ми звучи чудесно . Ще може ли малко по-подробно съотношението на всяко едно нещо за него  ,за да го приготвя максимално добре Simple Smile

# 490
има и вариант на павлова, но да се сглоби по-рано. обожавам, даже скоро правих.
не знам какво се има предвид под по-ефектна и лека. дай ни насоки, за да мислим.
това ефектно ли е или повече?
Скрит текст:

винаги можеш да праснеш една дъга, ако нямаш време. приема се чудесно и от дърти Wink

# 491
.................
Ще може ли малко по-подробно съотношението на всяко едно нещо за него  ,за да го приготвя максимално добре Simple Smile
Общо взето варира от това какво имам в момента, но примерно:
500 гр маскарпоне
200-300 гр Филаделфия или подобно (понякога съм ползвала и кремообразната лидълска извара)
около 300 гр сладкарски крем (мляко, яйца, брашно) (заменяла съм го и с крем Оле без варене на Йоткер, но разбит с 300 мл мляко, а не с 400 както е по рецептата на опаковката).
200-300 мл сметана за разбиване
захар на вкус, по желание ванилия или друг предпочитан аромат
Не е проблем, ако от едното имаш повече, а от другото по-малко. Понякога съм пропускала крема сиренето или сладкарския крем или съм ги заменяла със заквасена или прясна сметана. Понякога съм пропускала сметаната за разбиване, но с нея като че ли крема става по-лек. Количествата могат да варират и според това колко голяма торта ти трябва и какво количество крем ще поеме. Като цяло търпи вариации и можеш да си го нагодиш по ваш вкус.

# 492
.......

винаги можеш да праснеш една дъга, ако нямаш време. приема се чудесно и от дърти Wink

Що за език! Кого имате предвид - Вашите родители, може би техните родители, или вероятно самата себе си след някоя друга година?
Липсват и технологични наставления относно „праскането на една дъга“. Hands Minus1

-----

Това е една тема, която би трябвало да бъде приятна, сладка и усмихната. Но не! И тук се намира начин да бъде казано как нечие мнение не струва и че само собственото има стойност.

Да е жива и здрава Веселушка Innocent за търпението и за желанието винаги да помага.
Покрай нейните предложения не мога да се сдържа и да не споделя, че „Опера“ ми е особено любима торта. И макар в нея да има и шоколад, за себе си не я числя към списъка с шоколадови торти - толкова шоколадовият вкус не е доминиращ, а само допълващ останалата толкова хубава комбинация.
Пак по мое мнение, „Опера“ е подходяща за висока/многоетажна торта.

# 493
О, я по-ведро! Що за драматизиране и преекспониране!
За 43-тия си рожден ден направих торта Дъга и да, възприе се супер от всички (дърти). Иначе традициционно е детска. Ако авторката прояви желание, ще споделя как да я "прасне".
Не съм написала нищо, с което да обидя някого или да разваля настроението. Въпрос на лична вкиснатост.

# 494
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте момичета ,
Любител , ентусиаст съм в правенето на торти , но всички много харесват когато ги приготвям за поводи . Във вторник ММ ще е рожденник и ми се иска да приготвя  нещо по-впечатляващо този път . Иска ми се да не е прекалено тежка торта и по скоро да не е покрита с фондан (никога не съм работила с него и се притеснявам  ) Бих била благодарна на всякакви идеи за концепцията , за блатове, кремове , както и за покритието и украсата .

Благодаря предварително.

https://disk.yandex.ru/i/Kp2G7FZ7zIfXZw

Успех!

Общи условия

Активация на акаунт