Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 140

  • 69 022
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 574
Те на тази торта май също доста попиват блатовете с мед - френска селска торта, и ми излезе крем  заквасена сметана и йогурт Sad дано стане нещо все пак че е и за рожден ден 😭

# 466
  • Мнения: 6 167
Здравейте, момичета!
Ще правя тортата за семеен повод (трябват ми поне 20п.) като ми хрумна да е на два етажа.
Бихте ли ми дали предложения за добри пропорции на двете форми - примерно 23 и 18 см.?
Няма да е с фондан, нито много висока. Просто домашна торта с два блата и крем. За украса цветя и шоколад.

# 467
  • Мнения: 8 047
Мира, виж тук.

# 468
  • Мнения: 269
Здравейте, момичета! След две седмици голямата ми дъщеря има рожден ден и съм много затруднена, защото не намирам човек, който да ѝ направи тортата. Момичетата, които от години правят торите за тези дни ще отсъстват, но дори и да бяха тук не могат да я направят. Звънях на още едно място, пак  ми отказаха. Ще кача снимка на тортата и ще помоля за препоръки или направо някой, който ще се наеме да я направи. Благодаря!

# 469
  • Viena
  • Мнения: 3 977
За кой град ? За София има една много добра майсторка.

# 470
  • Мнения: 269
За кой град ? За София има една много добра майсторка.
Извинявам се съвсем не съобразих да напиша град, но да, за София става въпрос. Благодаря Ви!

# 471
  • Viena
  • Мнения: 3 977
Пращам на лични контакти.

# 472
# 473
  • София
  • Мнения: 215
Здравейте ,аз имам нужда от помощ търся си heavy cream или double cream незнам как точно се нарича , но го разбирам като по маслена и тежка сметана можете ли да ми помогнете ако имате предства къде мога са го намеря ? Много ще съм ви благодарна

# 474
  • Мнения: 8 047
Просто потърси високомаслена сметана. Лидъл имат такава, която е 36%.
Скрит текст:

# 475
  • русе
  • Мнения: 1 365
Медени блатове за торта от Берьозка в хладилник ли трябва да се съхраняват?

# 476
  • София
  • Мнения: 13 720
Медени блатове за торта от Берьозка в хладилник ли трябва да се съхраняват?
Не. Те и в Березка не се съхраняват в хладилник Simple Smile

# 477
  • Мнения: 769
Здравейте! От няколко дни се ровя в интернет за такова чудо: стабилизатор/фиксатор за бита сметана - Sahnesteif. Няколко блогърки го споменават, дори се намирало в Кауфланд и т.н., но следите изчезват преди 5-6 години и имам силното подозрение, че вече не се намира 😀 Поне аз със сигурност не съм виждала, а съм търсила по веригите. Единствено към момента намирам в Зоя - в чуденка съм, някой да е пробвал? Представям си нещо, което ще направи крема по-твърд и не-разтичащ се 🤨 от друга страна си пише, че е подсладено нишесте. Има ли ефект наистина?
Понеже да уточня, става въпрос за торта, която ще се изнесе поне за малко навън в потенциална жега, не искам да се размекне, а планирам да е измазана  с любимия в нашето семейство крем от маскарпоне+ Лидълската сметана+ ванилия+ малко пудра захар Simple Smile
Втори въпрос пак свързан пряко с въпросния крем. Как бихте го “олекотили” на вкус? Че маскарпонето си е тежичко.

# 478
  • Мнения: 1 842
Аз по принцип ползвам стабилизатор за сметана на Откер (в чужбина съм) и има ефект, но чак на жега няма как да издържи дълго време. Придава лек изкуствен вкус, но не се усеща натрапчиво.

Някой да има изпитана рецепта за сочен лимонен сладкиш, тип италиански? Винаги правя пробно преди да занеса някъде нещо, но сега просто няма да имам време за опити.
Благодаря!

# 479
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Celesté точно тогава спряха да го произвеждат, ползвала съм го преди и вършеше работа. Състава му беше точно нещо от сорта нишесте и пудра захар. В Зоя ми излиза и ето това  - https://www.zoya.bg/%D0%92%D0%B5%D0%B3%D0%B0%D0%BD-%D1%81%D1%82% … 1934?currency=EUR пак е подобно нещо.  Иначе аз за стабилизиране на сметана съм ползвала също и от тези кремчета на прах, които се разбиват с миксера за 3мин. Вършат добра работа, но предават малко вкус на изкуствено. Имаше едно на което пишеше, че е крем за разбиване с вкус на сметана, то като че ли беше по-добре.

Иначе моя опит показва, че при крем маскарпоне със сметана ако маскарпонето е 50% или повече крема се държи добре стига да не с часове на адска жега. За мен крема с маскарпоне и сметана е в категория "леки кремове за торта" , но ако искаш да е още по-лек можеш да замениш битата сметана със заквасена (но тогава не мисля, че можеш да я стабилизираш, или пък просто повече сметана + по-малко маскарпоне. За друг вариант не се сещам. Аз този крем обикновено го ползвам в комбинация с нещо плодово - я свежи плодове, плодова редукция, цитусов кърд, плодово сладко и т.н. и за моя вкус става леко и приятно.

Общи условия

Активация на акаунт