Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се приготвя шоколадов мус за торта?
Каква е разликата между торта "Памук" и "Дуннапренена торта"?
Къде мога да намеря плодови есенции/аромати без подсладители?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се приготвя шоколадов мус за торта?
Шоколадовият мус за торта може да се приготви чрез смесване на шоколад, тежка сметана, жълтъци и белтъци. Първо разтопете шоколада в сладкарската сметана и след това добавете разбитите жълтъци. Разбийте белтъците на сняг и ги разбъркайте в шоколадовата смес. Оставете муса да стегне в хладилника, преди да го нанесете върху тортата.
-
Каква е разликата между торта "Памук" и "Дуннапренена торта"?
-
Къде мога да намеря плодови есенции/аромати без подсладители?
Можете да намерите плодови есенции/аромати без подсладители в специализирани магазини за сладкарски изделия или онлайн. Някои от тях съдържат глицерин, докато други могат да бъдат с алкохолно съдържание. Препоръчително е да потърсите на уебсайтове за сладкарство или в магазини, които предлагат разнообразие от аромати без подсладители.
-
Как да направя крем за торта с готови блатове, маскарпоне и сметана?
-
Как мога да заменя захарта в сладкишите за моя дядо, който има висока кръвна захар?

, че в гореспоменатите краища на света полуфабрикатът за нея се купува готов, докато аз трябва да започна с варене на боб и ...ясно какво още. 
После открих да продават пакети белен боб, по-лесно става, но пак си е трудоемко. Харесва ми да работя с нея, но не ми е вкусна - само веднъж я опитах и ми приличаше малко на пюре от кестени. Бързо се вкисва /за няколко дни в хладилник започва да намирисва/, но издържа във фризер без проблем и си запазва качествата месеци наред. Имайте предвид, че ако се приготвят по-рано цветята, с изсъхването се свиват - за 2-3 дена се смаляват с около 10-20%, а ако ги оставите по-дълго - стават супер тънички, сухи и смалени поне с 40%. Забелязала съм, че някои бои, в които има титаниев диоксид /уж сега го забраниха/ правят бобената паста много чуплива и цветето от самосебе си се напуква с изсъхването. Варения крем с чийз/извара на мен ми е много вкусен и приятен, но и там се свиват цветята и то доста бързо. Ако имате други въпроси и знам отговора - насреща съм!






