Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 140

• 69 823
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
  • München, Deutschland
Според мен захар ще се разтопи на ганаш... Може да пробвате с буквално 3-4 с.л. сметана и 50г шоколад да си направите ганаш и като поизстине, да сипете отгоре захар и да видите резултата.

После производството може да се ползва за горещ шоколад, да не отиват зян продуктите. 😃

Със сигурност обаче на изстинал ганаш пробвайте, на топъл или хладък е ясно, че ще се развали визията.

# 646
може и да не се разтопи, зависи с какво точно залее. имах подобна великденска дилема. сложих захарните неща върху студен...абе силно казано ганаш /почти само шоколад с много малко добавка/ и нямаше грижи. ако е бял шоколад обаче може да се оцвети, но пак зависи

# 647
Това по-скоро ми прилича на люспи желатин, отколкото на захар. Разтваряте го, намазвате на тънък слой, изчаквате да изсъхне и натрошавате на люспички. Със сигурност не е захар обаче, дори и нехигроскопична да е, няма да даде тази визия.

# 648
Да се похваля накрая
С пандишпанов и блатове с какао, крем с маскарпоне и орео, отгоре без орео сиропирана с компот от череши - много вкусно се получи

# 649
И аз влизам да покажа нашата торта Трансформърс за 5-ия Рожден Ден на сина ми. Блатове - пандишпан, крем - маскарпоне, крема сирене и пудра захар.
За първи път работя с фондан, доволна съм от резултата Simple Smile

# 650
Мн добре  ти се е получило chocolate, буквите с шаблон ли ги изряза? Аз до сега не съм обличала торта с фондан, но ми трябва вашето мнение-дали украсата ще е по стабилна за пренасяне и евентуално престой в хладилна чанта. Ако някой има опит нека сподели. Правила съм торта с бял ганаж, който доста беше омекнал след няколко часа извън хладилник, но тогава времето беше доста хладно. Сега е топло и се притеснявам от свличане на украсата.

# 651
Благодаря. Всичко правих с подръчни материали. WinkБуквите ги изпринтих на лист хартия и ги изрязах, след което ги наложих на разточения фондан и изрязвах по тях.

# 652
Здравейте! Имам един въпрос. Мисля да правя торта Павлова. Обаче ,няма да се изяде за 1 ден,а в повечето рецпти пише,да се сглоби преди сервиране,защото блата се навлажнява и се поврежда...Ра въпроса ми е как да съхраня осталата торта?

# 653
  • Бургас/Пз
Много си е хубава Павлова и на следващия ден. Последно я правих на  ММ за рд. Наистина не я изядохме вечерта, но и на другия ден беше екстра. Направих я с кафява захар за първи път и пак се получи. Става една идея по дъвчаща вътре.

# 654
Може ли рецепта за торта Павлова, още повече щом е кафява захар?

# 655
ani_d, точно твоята снимка в друга тема ме вдъхнови за тази торта.Ще я правя щом не е проблем да се хапва и на другия ден Simple SmileА би ли споделила твоята рецепта?

# 656
  • Бургас/Пз
ani_d, точно твоята снимка в друга тема ме вдъхнови за тази торта.Ще я правя щом не е проблем да се хапва и на другия ден Simple SmileА би ли споделила твоята рецепта?
Ето, заповядай https://www.cakeandpancake.com/6681/ Аз сложих 200г кафява Демерера. Искаше повече разбиване докато се разтвори добре.
Кремът обаче го направих с бял ганаш, /500г сметана 36% масленост не подсладена, в която разтопих 300г бял шоколад. След като престоя една нощ в хладилника, разбих на пухкав крем и добавих 200г заквасена сметана. / Не съм добавяла друга захар. Предполагам, че и с крема в рецептата ще стане добре. Просто в къщи, ганаш със заквасена сметана е много любим и затова направих него. Доколкото знам, правилото е че на 1 белтък се слага 50г захар, но ми се видя много и я намалих. Може би и затова стана малко дъвчаща вътре. Другият път смятам да сложа точната пропорция , за да видя дали ще има разлика.

# 657
Понякога мажа блата на Павлова с тънък слой разтопен бял шоколад. Така, поне с една идея, предотвратявам или по-скоро забавям овлажняването и тортата издържа по-дълго без да се скаши.

# 658
Никога не съм опитвала торта Павлова - нито в заведение, нито на гости, нито аз да я приготвя. Даже не знам какъв вкус да очаквам. Но от известно време ми се върти в ума да я пробвам и само трябва да отделя време. Предполагам при нея принципа не е да отлежи един ден, а да се консумира на деня?

# 659
  • Бургас/Пз
Никога не съм опитвала торта Павлова - нито в заведение, нито на гости, нито аз да я приготвя. Даже не знам какъв вкус да очаквам. Но от известно време ми се върти в ума да я пробвам и само трябва да отделя време. Предполагам при нея принципа не е да отлежи един ден, а да се консумира на деня?
Мира, представи си хрупкава целувка с крем от сметана и маскрапоне и ягоди или други горски плодове. За моя вкус е малко по сладка , отколкото харесвам, но като цяло много се харесва от всички около мен. И да, най-добре е да се сглоби непосредствено преди сервиране. Аз обикновено я сглобявам преди вечерята. Нищо й няма час-два в хладилника. Може да се направи и на индивидуални порции, за да не се реже. Ето така например https://wholehearted.bg/mini-torti-pavlova/

Общи условия

Активация на акаунт