Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 140

  • 68 947
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
  • Видин
  • Мнения: 288
Да, видях. Ще опитам и него, но бих искала и още един вариант да имам под ръка. Simple Smile

# 136
  • Мнения: 8 046
Къдрокоска, погледни това и това. В клиповете дават и рецептата за блатовете, а в описанието под тях има препратка и към сайт с подробни обяснения.

# 137
  • Viena
  • Мнения: 3 977
Мадейра блат е супер вариант.

# 138
  • Мнения: 93
На мен тортата на Ирина многоо ми хареса ❤😍 Следващия път ще я направя с ваниловите блатове да пробвам  Simple Smile

# 139
  • Мнения: 93
Момичетаа, помагайте Simple Smile Снощи ММ, хапвайки парче от последната торта, която правих Еклерова торта- Карпатка постоянно я хвалеше и казваше, че много му харесва ❤ И предишната, която правих Шоколадовата на Ирина много му харесала, но сподели, че отдавна не е ял торта като купешки, които е ял отгоре с хрупкав шоколад, не покрита с мус. Как се прави това чудо? Веднага ми хрумна на 14- ти февруари да направя такава, вместо да взимаме купешка и започнах да търся рецепти, но не открих. Блатовете и муса са без значение, може и на Ирина рецептата пак да я ползвам, но как се постига отгоре хрукавия шоколад като чипс? Моля по-запознатите от мен да ми помогнат :* Благодаря предварително 🤗❤

# 140
  • Мнения: 8 046
SunShine, топиш само шоколад на водна баня без сметана или в краен случай най-много 2-3 лъжици. Накрая добавяш 1-2 лъжици олио и разбъркваш, за да има блясък глазурата. Изливаш върху добре охладената и стегнала вече торта. Работиш бързо като леко накланяш тортата на всички страни, за да се разпредели равномерно шоколада преди да е стегнал. По възможност гледаш да не ползваш шпатула или нож за разнасянето му. За да не се троши шоколада, когато я разрязваш, потапяш ножа в гореща вода, за да се загрее, подсушаваш го и режеш.

# 141
  • Viena
  • Мнения: 3 977
По-добре направи шоколадова  отливка в силиконова форма и след това направи бисквитена торта в същата форма.

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 22:11 от Emma99

# 142
  • Мнения: 93
Благодаря ви, момичета Simple Smile))

# 143
  • Видин
  • Мнения: 288
Много благодаря за всички рецепти!
Ще изпробвам всички. ☺️

Редактирам се, имам още един въпрос.
С каква боя да оцветя в бял цвят швейцарски маслен крем? Или е невъзможно?
Имам една от Кукибуки, поръчах и бялата на Sly commerce, но колкото и да сложа, стоѝ кремаво на цвят.

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 13:55 от Къдрокоска

# 144
  • Мнения: 8 046
Нямам си на идея как да го направиш това. Имам една бяла боя на Уилтън от преди години, но съм я ползвала само веднъж и то да намажа с четка едно поритие от бадемов марципан.
Дано някое момиче с повече опит се включи и да ти даде съвет.

# 145
  • Мнения: 275
Група направих захарно тесто за проба .Колко време да изчакам да стегне в хладилника, за да направя фигурка. Правих я по тази по тази рецепта за проба
40 мл вода,15 г масло,40 гр брашно и около 100 гр пудра захар.омесих и сложих в хладилника
Сега го изкарах след 3 часа в хладилника и като сглобих снежния човек почна да се разпада.може ли да поправя да се задържи или няма смисъл? Имам още малко тесто ще пробвам и утре пак

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 16:01 от slance88

# 146
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Група направих захарно тесто за проба .Колко време да изчакам да стегне в хладилника, за да направя фигурка. Правих я по тази по тази рецепта за проба
40 мл вода,15 г масло,40 гр брашно и около 100 гр пудра захар.омесих и сложих в хладилника
Сега го изкарах след 3 часа в хладилника и като сглобих снежния човек почна да се разпада.може ли да поправя да се задържи или няма смисъл? Имам още малко тесто ще пробвам и утре пак

Така като гледам рецептата не мисля, че е станало нещо подходящо за моделиране на фигурки 🤔 Много ми се виждат течните съставки. Принципно захарните фигурки се правят от захарен фондан, пак е вид захарно тесто, но състава и пропорциите му много се различават от тази рецепта. Знам, че някои хора работят със захарни теста, подобни на написаното, но аз лично нямам опит с тях. От къде е рецептата?

# 147
  • Мнения: 275
Група направих захарно тесто за проба .Колко време да изчакам да стегне в хладилника, за да направя фигурка. Правих я по тази по тази рецепта за проба
40 мл вода,15 г масло,40 гр брашно и около 100 гр пудра захар.омесих и сложих в хладилника
Сега го изкарах след 3 часа в хладилника и като сглобих снежния човек почна да се разпада.може ли да поправя да се задържи или няма смисъл? Имам още малко тесто ще пробвам и утре пак

Така като гледам рецептата не мисля, че е станало нещо подходящо за моделиране на фигурки 🤔 Много ми се виждат течните съставки. Принципно захарните фигурки се правят от захарен фондан, пак е вид захарно тесто, но състава и пропорциите му много се различават от тази рецепта. Знам, че някои хора работят със захарни теста, подобни на написаното, но аз лично нямам опит с тях. От къде е рецептата?
Благодаря Ви ще си взема готов фондан. Рецепта видях в някоя група и намалих продуктите,но не помня пълната рецепта. От къде може фондан да се вземе- лидл?

# 148
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
В лидл в момента не знам дали има, но иначе може да вземете от Аромас хаус, Сладката къща, Змееборец, има и много онлайн магазини от които можете да поръчате.

# 149
  • Мнения: 6 611
Здравейте, момичета! Поздравления за красотите, които творите!
Наближава РД на малката ми дъщеря и смятам аз да правя тортите (2 ще ми трябват), решила съм да използвам за едната рецептата на Люси за Червено кадифе - чудесна става - много лесна, сочна, лека и вкусна е тази торта, но имам въпрос към вас. Не си спомням много добре под плака с картинка (от тези, които се мажат с кристалина отгоре) какво мога да подложа като крем, освен маслен? Само с маслен съм правила (масло + пудра захар), но много много не ми допадна като вкус и ако мога да заменя с нещо по-приятно, ще се радвам да ми помогнете. Няма да ползвам фондан, само тази картинка. А отстрани смятам да измажа едната с крем, след което да се опитам да докарам нещо такова като визия, уж гледах клипчета как става, не изглежда супер сложно, дано да се справя:
Скрит текст:
Тази торта ще е "дъга", моите момичета много ѝ се радват на цветовете. Ето, същата като тази, но тя беше без украса отгоре, набързо направена за вкъщи без повод, пак по същата рецепта на Люси:
Скрит текст:

Ще ви бъда много благодарна, ако споделите за измазването и залепянето на плака Hug

Общи условия

Активация на акаунт