Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 140

  • 63 205
  • 750
  •   2
Отговори
# 195
  • Мнения: 8 952
𝒀𝒂𝒏𝒂𝑫𝑮   Благодаря!

2в1, точно като тортата, показана от Яна съм харесала. Затова търся съответното тесто.

Не искам облечени торти. Пандишпанът много труден за оформяне ми се струва - той е мек, ще попие и от крема...

# 196
  • Мнения: 6 767
utro77, няма проблем Hands V. Разбрах, че на сърце ти е да направиш такъв вид торта. Предложих го просто като алтернатива Simple Smile.

# 197
  • Мнения: 6 767
Тортичка без повод, за домашна употреба. По тази рецепта (има я написана в описанието под клипа).


Цветовете на снимката нямат много общо с реалните, но явно светлината не е много подходяща или фотографът, т.е аз, толкова си може Blush. Тортата е в портокалов цвят, морковчетата са малко по-наситени, а листенцата са си зелени.

Много приятна, особено за хора, които обичат аромата на портокал. Самият блат е вкусен сам по себе си и би могъл да се хапва просто като кекс. Влажен, без да е клисав и тежък и много ароматен. Чудесно се допълва с портокаловия карамел.
Моите бележки:
Скрит текст:
Тортичката е малка. Както се вижда и в клипа - 15 см диаметър. Ако решите да я правите за повечко хора, удвоете продуктите. Аз нямам 15 см форма и я направих в 18 см. Разрязах на 3 блата. Кремът е доста. Направих го с 250 гр масло и пак ми остана 1 ч.ч. като не съм го пестила и сложих доволно количество между блатовете, измазах я веднъж, после и втори път.
При карамела стана малка издънка. Като смесих портокаловия сок със сметаната и тя се пресече. За това промених малко процедурата при направата му. Отмерих си всички продукти да са ми готови. Замених царевичния сироп с мед, но може да се ползва и глюкоза. Когато карамела беше готов добавих маслото, след това портокаловия сок и накрая добавих сметаната и портокаловата кора. След като се охлади в хладилника маслото беше избило малко отгоре и направило тънка коричка, но го врътнах с миксера и се оправи.

Да се редактирам след като я опитахме.
Тортата е много вкусна, но и доста сладка. Поела е достатъчно влага от крема и изобщо не е суха. Портокаловият карамел е чудесен на вкус и наистина много си пасва с блата. Следващият път ще намаля маслото и кондензираното мляко в крема на половина, а ще увелича малко крема сиренето.

Последна редакция: сб, 13 фев 2021, 12:18 от 2в1

# 198
  • София
  • Мнения: 1 678
Какви са тия гигантски моркови (пуснах си клипчето) Simple Smile

# 199
  • Мнения: 6 767
Какви са тия гигантски моркови (пуснах си клипчето) Simple Smile

Да ти кажа ли честно, но преди дни на пазара бяха същите Joy.

# 200
  • Видин
  • Мнения: 288
И аз съм на тема морковена торта.
Това ще ми е втори опит, направих блата по рецептата на Ирина, с леки промени.
А крема сиренето замених с маскарпоне. Ами обичам си го и това е, и хич не ми е тежко. Аз ли нещо съм сбъркана?! Blush
Та мама утре има рожден ден и това ще е тортата - морковен блат, крем маскарпоне, измазана с швейцарски маслен крем, ядливи цветя.
Имам забележки относно визията, но по този начин го правя за пръв път и се измъчих, но пък мама си я хареса.
А на вкус е точно това, което е опитвала в скъпа сладкарница. Та, доволна съм. 😆
А да, уж да я режем утре, тя каза че не може да удържи и резнала тънко парче. 😆

# 201
  • WonderLand
  • Мнения: 3 895
Супер е тортата, мен тези позлатени /посребрени ръбчета много ме мъчат и не мога да ги докарам. А маскарпонето хич не ми е тежко, много го харесвам.

# 202
  • Видин
  • Мнения: 288
SilverDream, благодаря ти. Simple Smile И мен ме измъчиха и не успях и да я изгладя перфектно.
Grinning Значи не съм сама.

# 203
  • Видин
  • Мнения: 288
Няма как да редактирам предния пост, за да добавя последната торта.
Ванилов блат, шоколадов мус и швейцарски маслен крем.
Ваниловият блат е от рецептата на Ирина - много вкусен се оказа, правих пробно за вкъщи и сиропирах с малко прясно мляко. Много ми хареса!

# 204
  • Мнения: 6 767
Аууу, чудесен цвят на розите. Не знам как си го постигнала, но много ми харесва. Както и цялата торта Hands V.

# 205
  • WonderLand
  • Мнения: 3 895
Ох колко е хубава тортата Heart Eyes С какви бои са розите? Много ми харесва цвета им!

Айде и аз да покажа какви ги върших последните седмици.








Както се вижда центрирането не ми е сила, а фотографските ми умения са пълна скръб, но на тоя етап нямам къде да снимам.

# 206
  • Мнения: 6 767
Браво, Силвър Hands Thumbsup. Ударничка си Simple Smile.
Завиждам ви за умението и търпението да правите такива хубави фигурки. На мен не ми се получава, ако ще и сто клипчета да изгледам и още толкова проби да направя. Просто нямам усет явно Frowning1.

# 207
  • WonderLand
  • Мнения: 3 895
Благодаря 2в1 🌸 , аз още се уча да правя фигурки, в началото ми отнемаха ужасно много време, но практиката много помага.

# 208
  • Видин
  • Мнения: 288
Силвърче, страхотни са всичките! 😍
И фигурките са като истински!
Аз такива никога няма да мога да направя.

Много се радвам, че моята торта ви харесва! Смесих червена прахообразна боя /тази от Кауфланд/ с кафява гелова боя /такава имам/ и се получи това хубаво червено. Simple Smile

# 209
  • Мнения: 3 271
Торта без фондан за моята рожденичка.

Общи условия

Активация на акаунт