Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 140

  • 69 044
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
  • Euskal Herria
  • Мнения: 29 424
Благодаря, Пейч! Отдавна му се чудя на този журнал, дали си заслужава абонамента?

# 496
  • Русе
  • Мнения: 6 293
Скрит текст:
Благодаря, Пейч! Отдавна му се чудя на този журнал, дали си заслужава абонамента?

За нищо. А, за абонамента не се чуди. Английската версия също си заслужава.
Ето една книга на английски като бонус.
https://disk.yandex.ru/i/_bze4zJmNyJZYQ

# 497
  • Euskal Herria
  • Мнения: 29 424
Благодаря!
От поколението съм, което учеше руския наравно с българския. Simple Smile

# 498
  • Мнения: 574
Може ли някаква идея за торта в домашни условия лебед. Много нежна да бъде за малка госпожица😍

# 499
  • Мнения: 8 049
snejanks09, ето една идея:

Перата могат да са от вафлена хартия.

Или пък от шоколад като в клипа (след 5-тата минута)



Предполагам, че и с роял айсинг би се получило, но ще трява повечко време, а и опит за работа с него.

# 500
  • Русе
  • Мнения: 6 293
Идеи как да изглежда.











# 501
  • Мнения: 199

Здравейте, майстори на тортите.
Наближава рождения ден на моята майка, и много искам да направя торта, като тези. Моля да ме насочите какъв крем да използвам, за да направя цветята и кошницата и рецепта за него. Тортата няма да е много голяма, може би ф16 или 18.

# 502
  • Русе
  • Мнения: 6 293
Скрит текст:

Здравейте, майстори на тортите.
Наближава рождения ден на моята майка, и много искам да направя торта, като тези. Моля да ме насочите какъв крем да използвам, за да направя цветята и кошницата и рецепта за него. Тортата няма да е много голяма, може би ф16 или 18.

https://www.povarenok.ru/recipes/show/79848/



# 503
  • Мнения: X
shadow13 както е показано във видеото, използваният материал не е крем, а един или друг вид захарна паста. Ти ще проследиш различните процеси и ще прецениш как точно да постъпиш.

Искам обаче да обърна внимание на една подробност: при никакви условия не се счита допустимо забиването на тел директно в тортата. Дори когато тя е обработена с флористична лента, преди поставяне в торта, телената част се изолира, като за тази цел съществуват различни способи.

Поздрав и пожелание за успех!

# 504
  • Мнения: 199
Не съм работила с фондан, а и не ми харесва, затова искам да направя украсата с крем. Пускам линк към една друга торта, която най-много се доближава до тоази, която искам да направя.
https://www.cosmopolitan.bg/a/otpraznuvai-proletta-s-parche-tort … -na-cvetia-page-7
Ето това е тортата, не знам лалетата с какъв крем се правят и опаковката им.

# 505
  • Мнения: 5 714
Не съм работила с фондан, а и не ми харесва, затова искам да направя украсата с крем. Пускам линк към една друга торта, която най-много се доближава до тоази, която искам да направя.
https://www.cosmopolitan.bg/a/otpraznuvai-proletta-s-parche-tort … -na-cvetia-page-7
Ето това е тортата, не знам лалетата с какъв крем се правят и опаковката им.
Може маслен крем или от боб.

# 506
  • Мнения: X
За подобни цветя се ползват различни видове крем, като най-, най-лесният, може да се каже, е този, който получаваш от разбиване на чисто масло и евентучално маргарин (в американските рецепрти това е т. нар. shortening), с добавка на пудра захар и малко мляко.
Аз бих се въздържала от него, основно заради пудрата захар, която се усеща, тъй като не е минала през топлинна обработка.

Швейцарският маслен крем е чудесен за целта. Пропорците варират при различните специалисти. За онези, които не обичат твърде сладко, това може да е някаква водеща рецепта:
100 г белтък (прибл. от 3 яйца)
80 г захар
28 г вода
270 г чисто масло
(евент.) малко лим. к-на/лимонов сок
--
Белтъкът и захарта се загряват на водна баня до разтопяване на захарта.
Сместа се охлажда до стайна температура (може през това време да се разбива в миксера).
Постепенно, на малки парченца се добавя маслото докато се получи хубав, гъст крем.
Заб. Възможно е да не е необходимо цялото количество масло - ще прецениш в процеса на разбиване.

Белтъчен варен крем - без мазнина
100 г белтък
270 г захар
50 г вода
малко лим. к-на
--
Захар, киселина и вода се варят до 130 градуса или до твърда капка.
Малко преди достигане на необходимата температура, в миксера се започва разбиването на белтъците до сняг.
На тънка струйка се прибавя свареният сироп и се бие до получаване на хубав обем и гъстота.
Не бива да се разбива повече от необходимото!

Има и други рецепри за шприцоване, но тези, според мен, са най-достъпни и удобни за работа.

Различните цветя се постигат със съответните специални накрайници.

# 507
  • Русе
  • Мнения: 6 293
Скрит текст:
Не съм работила с фондан, а и не ми харесва, затова искам да направя украсата с крем. Пускам линк към една друга торта, която най-много се доближава до тоази, която искам да направя.
https://www.cosmopolitan.bg/a/otpraznuvai-proletta-s-parche-tort … -na-cvetia-page-7
Ето това е тортата, не знам лалетата с какъв крем се правят и опаковката им.

На втория клип / гледане само в YouTube/ от предния ми пост е обяснено как да се направи тортата и цветята с маслен крем. Отделно в в текста под клипа в YouTube има линк към направата на такъв крем.
Предполагам че нещо подобно.
 Успех!

# 508
  • Мнения: 8 049
Едно клипче за цветя от бобена паста


Как да си направиш бобена паста.
Друг крем за шприцовне на основата на крема сирене.
Italian Meringue Buttercream подобен на швейцарския, който стига, бе е дала, но технологията е малко по-различна.
Korean Buttercream - разликата с италианския и швейцарския е, че белтъците и маслото се смесват студени.
По принцип и със сметана могат да се направят.

# 509
  • Мнения: X
2в1 Sparkling Heart , винаги се радвам на помощта ти!
За последния крем някога точно в руския форум умувахме какъв ли точно е. Едно от момичетата беше учило цветя в Корея, но и то не може да помогне. Би трябвало да е ползван някакъв стабилизатор, а и вероятно сметаната е растителна? Признавам си, не познавам свойствата на растителната; опитах само веднъж и с това си останах.

Общи условия

Активация на акаунт