Мами в арабски страни-9

• 24 027
  • 294
  •   1
Отговори
# 90
ами вси4ко ще спазвам но ще запо4на малко по късно ,4е в4ера ми доиде Sad
ние сладко много не ядем(поне мубарак де) ако ще е сладко е предимно фурми.
лошото е 4е и аз съм с много ниско кръвно, но ще видим дано да издържа.

лек и слън4ев ден от мен Hug

# 91
Здравей те и от мен!!
Още 1 ден и Рамадан е тук!
Много го обичам този месец, чувства се как хората са забравили за лошите работи и всеки се стреми към доброто.
Казват, че през този месец са затворени вратите на ада и дяволът не слиза на земята и за това и хората са по-добри.
Аз ще постя иншааллах, но май се очертава да ми дойде първите дни и май ще изпусна малко началото  Sad
Между другото, вече има доказан ефект от учени (забравих от коя държава) от гладуването през този месец.
Отразявало се много добре на тялото гладуването през тези 30 дена.
Нещо като лечебен глад.
Все пак да не забравяме, че няма нищо напразно в думите на Господ и книгата му.

Поздрави на всички и дано посрещнем аид с усмивки!!  Hug  bouquet

# 92
Добро утро и от мен ! Hug
Ние чак сега ставаме т.е. преди половин час щото чистих до сега .
Фатума още спи !
За това пък после цял ден не спи .
Бе много лошо , но  не мога да я събудя , защото после е като кисела краставица .
Приятен ден !  bouquet

# 93
Момичета по време на Рамадан,какво е позволено да се яде и пие?Че май ми се иска и аз да се опитам.Така като ви гледам всички се валнувате от това и на мен ми се иска,пък ще видим да ли ще издържа  Rolling Eyes.Хайде лек ден   bouquet

# 94
До колкото зная консумацията на алкохол е нежелателна още 40 дни преди да се почнат постите .
По време на Рамадан , не се пие изобщо алкохол , а за останалите неща май няма такива дето да не се консумират .
Ако правиш кекс трябва да се изкъпеш много добре най-късно до 12 часа през деня .
На мен това ми е най-гадното по-време на Рамадан , защото всеки ден нямам време с децата да се къпя дълго време .
След сутрешното ядене се измиваш добре в смисъл - зъби и нос , ръце , лице и крака .
Поне така правя аз .
По този начин зная , че съм чиста .
По време на цикъл не се прави Рамадан , а и ако прокървиш по каквито и да е причини деня ти е провален и след Рамадана , се връщат дните в които не си постила .

# 95
Дани, мерси за информацията  Hug.Е значи няма да е проблем за мен,тъи като аз алкохол така или иначе не консумирам.Това е наи-малкото което би ми липсвало през тези дни  newsm03.Ох блазяви на всички,сега при вас си е топличко,а тук така вали-ужас  Weary.Чао за сега и целувки за дечицата  Kissing Heart

# 96
чувала съм че се прави аптес/може би не го пиша правилно  Embarassed/ нещо от сорта на смъркане на вода за да се пречистят ноздрите.Вярно ли е това момичета? Не е ли малко гадничка процедура?

# 97
Да прави се !
Неприятно е , но има и по-неприятни неща , които пак се практикуват от хората .
Все пак ако иска човек да се пречисти трябва да прави нещата , както трябва иначе е все едно не е правил нищо !

# 98
До колкото зная консумацията на алкохол е нежелателна още 40 дни преди да се почнат постите .
По време на Рамадан , не се пие изобщо алкохол , а за останалите неща май няма такива дето да не се консумират .

Дани,чакай малко,че направо ме хвърли в оркестъра.Това са съвети за не мюсюлмани решили просто да постят,а не за мюсюлмани нали?!
Защото консумация на алкохол е забранена,а не нежелателна в Исляма.И след полов акт е хубаво веднага след него да се изкъпеш,а задължително преди да е започнал поста за деня,към пет сутринта,пак ще проверя,но аз така знам.
За мен постенето не е трудно щом не се пие и яде нищо,защото хапна ли нещо дори и малко като съм на диета и се почва глада.Ям когато си развалям поста на "закуска" и преди лягане може да хапна малко,но през нощта и сутрин не ям.За мажо ставам към 4часа  да правя закуска и кафе,че той не може да изкара деня иначе.
Ох,толкова работа ме чака,а съм виснала пак пред компа.И колко гости ни идват по време на Рамазана,отсега ме тресе.
Лек ден.

# 99
Ми аз имах предвид Камелчо , защото не зная дали е приела исляма или иска да пробва да прави Рамадан !
А тук почти всички мъже които познавам-мюсюлмани пият !!!
А забравих да кажа , че не се и пуши !
На времето бях детегледачка , но мъжа ми спеше при мен в тези хора 10 дни та всеки ден се налагаше , като заведа децата да си ходя до нас за да се къпя .
Тогава ми беше обяснено за къпането , не споря .
Попитай и ти .

# 100
  • по пътеката
да това за алкохола е ясно, но за практикуващите май остана да важи само! не се яде свинско, не се пущи, не се яде  до определения 4ас, не се пие вода през времето на пост! добре е да се яде сутрин сладко за вдигане на захарта, да няма припаднали! кис мляко е 4удесно като айрян за да не гори на вода!ако можете да пиете кафе сутрин е добре за ниското кръвно, полежавайте, ако има кой да готви пред тв или компа! болни, бременни, кърмещи и менструални не правят пости.сега доколкото рабрах от един тука практикуващ, уй, се 4етат молитви, ама не ми беше удобно да разпитвам и му бяха странни нощните бдения на моя с приятели по кафенетата! ама и аз съм на фитнес, де! дано да не се откажат момите!

# 101
Здравейте отново!Само да кажа,че ми стана интересно за Рамадана и за това се позаинтересувах.И си мислех ако не е много сложно и аз да се опитам.С алкохола и цигарите добре-няма никакъв проблем.Интересно ми е как протичат дните през този период.Какво се извършва по това време-някакви обичаи.Какво е позволено да се яде.Е то вие вече ми казахте,но как така не се пие вода  Thinking.Аз сега ще се поровя в интернет да видя там какво пише,за да не ви занимавам и вас  smile3503.Интересно ми е понеже и  ние тук си имаме дни за пости,ама не е същото.При вас ми изглежда по-празнично.Но стига съм досаждала.Лек ден на всички и много усмивчици по лицата на дечицата  newsm03

# 102
Привет Simple Smile Значи пости се 30 дена ... Като постенето започва на първия ден ( тази година неделя 24.09) - първото хранене е ПРЕДИ ИЗГРЕВ .. Т,е. ако слънцето изгрява във 6:15 , трябва да си яла, пила вода до 6:15. Ако се молиш трябва да си направила аптес (или wudu) - да си измиеш лицето, очите , носа, ушите, ръцете, и до лактите, краката. И така след това деня си продаалява като всеки ден : работа, училище, кой каквото си върши всеки ден, molitvi, chetene na Korana, само дето си deprive-нат от храна/птиета/цигари/алкохол/секс/и ЛОШИ ИЛИ SEXUAL мисли, з/о и една такава мисъл и ти разваля постенето. Може примерно, ако си женен(омажен) да целунеsh жена си по бузата/устата , стига това да не доведе до сексуални помисли . Казват в един от Hadith , че Мохаммед целувал жена си докато постел, но по нормален начин, като чао отивам на работа, или здрасти върнах се от работата. Др. какво ,..., постът се прекратява при ЗАЛЕЗА ... Да речем слънцето залязва на 24.09 във 6:39 , тогава можехс да хапнеш /пийнеsh първото нехсто - обикновенно фурма и чаша вода , и след товa си айдеш каквото ти се яде. За тези койот се молят, някои предпочитат да ядата и след това да се молят , др. пийват водата/фурмата, молят се и след това хапват . Идеята е да не се прекалява с храната , да се осъзнае какво е да живееш в нищета и да ядеш смао по 2 пъти на ден.. да се извиш духовно и морално и да оцениш всичко , което имаш ... И да си БлагодареН , че го имаш ....Sorry ,че стана дълго ...

# 103
Много точно и изчерпателно е описано  smile3501
Това е месец за Аллах.

# 104
аз 4ета от един саит на български в които подробно е описано за рамада.питам и мъжо,за което не ми е ясно Simple Smile

бяхме на разходка с една приятелка в Буржуман сентър и видяхме Наоми Кембъл в старбъкс кафе(90% беше тя) Laughing

аз маи се разболявам.Кихам,шмъркам,главата ме боли и съм доста отпаднала.Времето захладнява и вси4ко живо е болно.

лека ве4ер на вси4ки

Общи условия

Активация на акаунт