Счетоводител в нужда се познава 17

• 37 784
  • 758
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Здравейте. Попълвам си Д50 като СОЛ в майчинство (50%, понеже работя от няколко месеца). Можете ли да ме насочите какво точно е т.8 на Приложение 3? Виждам, че пише Окончателни осиг. вноски по реда на КСО и ЗЗО, включително за минали години, но не се ориентирам. Попълних всичко останало, това е единствената проблемна точка.

Като си попълните таблица 1 и 2 с изравняването на осигуровките, ако имате осигуровки за довнасяне, ги вписвате в т. 8 на Приложение 3. Общата сума на осигуровките за довнасяне се вписва - ДОО плюс ЗО и ДЗПО.

Благодаря, тодоричка! В такъв случай, ако имам надвнесени осигуровки, т.е. окончателните осиг. вноски в Таблица 1 и 2 са отрицателно число, предполагам не трябва да попълвам т.8 от Приложение 3, нали?

Да, не се вписват ако има надвнесени, само и единствено ако имате такива за довнасяне. Ако имате надвнесени осигуровки, си има ред за възстановяването им, и съответно корекция на подадените данни, но това е друга тема Simple Smile

# 181
  • Сандански
Здравейте, бихте ли ми казали какви данъци и осигуровки трябва да внася самоосигуряващо се лице, работещо за фирма от ЕС (без трудов договор).

# 182
  • София
Здравейте, бихте ли ми казали какви данъци и осигуровки трябва да внася самоосигуряващо се лице, работещо за фирма от ЕС (без трудов договор).

Здравейте,
Ако се регистрирате като лице на свободна практика внасяте осигуровки и данъци според дохода, който получавате намален с нормативно признатите разходи 25%.
Като се съобразявате, че осигуровките са минимум на 650лв. и максимум на 3000лв. (Има значение и дали сте осигурени и на друго място, напр. дали работите на трудов договор в България).
Ако искате пишете ми на лично съобщение и оставете е-майл. И ще Ви изпратя калкулатор да сметнете осигуровките и данъка при различен доход.
Тук по-интересно е, че щом продавате услуга на фирма от ЕС трябва да се регистрирате по ЗДДС.
Успех!

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 15:35 от bialata3

# 183
  • София
Здравейте, знае ли някой дали вече е достъпна услугата за предварително попълнена данъчна декларация по чл.50 на страницата на НАП
Защото на мен не ми излиза бутона:
Зареди актуални данни подадени към НАП

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 12:08 от vnd

# 184
След 15 март. имаше някъде съобщение на сайта. Бяха оплескали някакви данни

# 185
  • София
Благодаря много
Реших да пробвам днес, защото миналата година съм подавала на тази дата и сега като не излезе, малко се пообърках...

# 186
Здравейте , да попитам ли мога ли да изтрия попълнена от мен декларация по чл. 50 , за да видя какво ще се зареди от нап-а, даваха ми зор и я попълних, като забравих, че трябваше да чакаме

# 187
  • Пловдив
Здравейте. СОЛ с обезщетение за отглеждане на дете до 2г има ли право на платен отпуск след изтичането на двете години, ако през последните 6 месеца на майчинството е работил отново като СОЛ (съответно обезщетението е било 50%)?

# 188
  • София-Младост
Здравейте , да попитам ли мога ли да изтрия попълнена от мен декларация по чл. 50 , за да видя какво ще се зареди от нап-а, даваха ми зор и я попълних, като забравих, че трябваше да чакаме
Изпратена ли е вече...не можеш да я изтриеш.
Но в понеделник пробвай да "подадеш" коригираща и виж дали ще се  заредят данните от НАП.

СОЛ не е по КТ...така че нито платен, нито неплатен може.

# 189
Декларацията не е изпратена,само съм я попълнила и проверила,сега ще видя в понеделник дали ще " налее " друга информация

# 190
  • В полите на Пирин планина
Декларацията не е изпратена,само съм я попълнила и проверила,сега ще видя в понеделник дали ще " налее " друга информация

В такъв случай може да се изтрие попълнената информация.

# 191
Как се трие , да мина по всяко попълнено поле,или има бутон

# 192
  • В полите на Пирин планина
Как се трие , да мина по всяко попълнено поле,или има бутон

Трябва всяко от попълнените приложения да се изтрие. Влиза се вътре в него и има бутон "премахни".

# 193
Благодаря !

# 194
  • Пловдив
Съпругът ми всяка година попълва декларация мисля по чл.50,тъй като има застраховка Живот и ползва данъчни облекения.Тази година как стои въпроса относно облекенията за деца?Не получаваме детски,имаме 2 деца.Каква е данъчната основа която трябва да попълни,90 000 лв ли?

Общи условия

Активация на акаунт