Счетоводител в нужда се познава 17

• 36 803
  • 758
  •   1
Отговори
# 420
  • В полите на Пирин планина
То понякога дори да си мислиш, че си подал всички документи, пак може да ти търсят допълнителни и/или да се правят проверки. Така, че мисля, че най-разумно е да се подаде, каквото има и в последствие да се "работи" по набавяне на липсващите.

# 421
  • Пловдив
Ако може да питам...за самоосигураващ може ли да подава само декл.1? Какво изключва подаването на 6...?

# 422
  • София-Младост
Ако сам осе самоосигурява, всеки месец подава д1, но догодина ще подаде една т.нар. годишна Декл. обр.6.

# 423
  • Пловдив
Ако сам осе самоосигурява, всеки месец подава д1, но догодина ще подаде една т.нар. годишна Декл. обр.6.
ок, мерси.
Това, ако е управител, нали? А ако има служители, тогава и 6 подава вс.месец...или греша?

# 424
ок, мерси.
Това, ако е управител, нали? А ако има служители, тогава и 6 подава вс.месец...или греша?

Да,не грешиш!

# 425
  • Пловдив
Благодаря.

# 426
Здравейте,

Имам следния въпрос (простете, ако не е за тази тема): свекърва ми напусна работа и без да обсъди с нас се е записала на ТБ. Има ли възможност сега да бъде назначена фиктивно и съкратена, за да взема по-хубаво обезщетение докато си намери нова работа?

На минимална заплата е била - в случай че това има значение.

# 427

На минимална заплата е била - в случай че това има значение.

Голямо значение - обезщетението ще е същото, като и сега. Т.е. безсмислено връткане на документи.

# 428
gerata, благодаря за бързия отговор! Точно това ми беше чуденето има ли как да стане и има ли смисъл, когато е била на минимална заплата.

# 429
  • София-Младост
Периодът обаче няма да е същия. А колко е сега минималното, 12 лв. ли? Ще и е малко по-високо.
Но, ако вече е подала документи, май е късно.

# 430
Дали е подходящо тук да попитам: лице, завършило средното си образование мин.месец, до коя дата трябва да подаде декларация 7 и за периода 1юли-30 септември ли се внасят здравните осигуровки? ( приет е за студент, ако има значение) Благодаря!

# 431
  • В полите на Пирин планина
Дали е подходящо тук да попитам: лице, завършило средното си образование мин.месец, до коя дата трябва да подаде декларация 7 и за периода 1юли-30 септември ли се внасят здравните осигуровки? ( приет е за студент, ако има значение) Благодаря!

До 25.08., като в тоя срок се внасят и здравните. Не е лошо да си извади един ПИК от НАП.

# 432
Благодаря!

# 433
Периодът обаче няма да е същия.

Така е, но за тия пари едва ли ще седи без работа по-дълго. А и не се питаше за период, а за размер.

# 434
Здравейте, момичета. С малко сложен казус съм… В майчинство втора година съм, като вчера ми пуснаха срочен трудов договор от друга фирма (за временна заетост) и искат той да е първичен. Как трябва да се процедира, за да продължа да получавам поне 50% от обезщетението?
Според новата счетоводителка, старата фирма нищо не трябва да прави, а новата да пусне декларация?!
Ще съм безкрайно благодарна, ако някой компетентен, обясни.

Общи условия

Активация на акаунт