Любители на Котки - Тема 153

• 32 850
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте на всички, изглежда днес котето ми е яло от сурово яйце жълтъкът , дали е опасно или ?

# 496
Здравейте на всички, изглежда днес котето ми е яло от сурово яйце жълтъкът , дали е опасно или ?
Естествено, че не е опасно (стига яйцето да не е със салмонела). Все едно да питаш какво би станало след похапване на мишка (с нея има риск да погълне паразити, но е естествена храна на хищник).

# 497
Естествено, че не е опасно (стига яйцето да не е със салмонела). Все едно да питаш какво би станало след похапване на мишка (с нея има риск да погълне паразити, но е естествена храна на хищник).
Благодаря много, имам още един малко по- притеснителен въпрос - днес забелязах, че имаше кръв от пениса или в тази област видях кръвта , обаче не знам защо е така , котето е на 6 месеца и десетина дена , не би трябвало да има проблеми с уринарният тракт, пък и след известно време отиде да пишка всичко си беше на ред.... по мое наблюдение, мислех да го заведа на ветеринар обаче в моят раьон ветерири да търсиш. Или нямат апаратура или почти нищо не разбират .... ако намериш въобще (пък и сега празници) Моля за съвет какво да направя ябълков оцет ли да му давам знам ли ....

# 498
  • София
Таня67, благодаря! Така ще направя, ще изчакам февруари. Много се притеснявам дали ще се възстанови бързо🙄
Някой може ли да препоръча ветеринар за кастрация в София?
И още нещо чух, че е по-добре да е лепена операцията, а не шита, някой с подробности?

# 499
  • Варна
Моята Женя мина първия курс на лечение на гиардията. След 2 седмици пак ще давам лекарства. Разстройството засега продължава.
При Мила лечението на сърбежа по кожата дава резултат.

# 500
Моята Женя мина първия курс на лечение на гиардията. След 2 седмици пак ще давам лекарства. Разстройството засега продължава.
При Мила лечението на сърбежа по кожата дава резултат.
Здравейте, колко време и как протече вашето лечение за Гирдия? Моята маца вече е 13 дни на лекарства...

# 501
  • Варна
Лечението е три дни лекарство, 14 дни почивка и после пак 3 дни лекарство.
Бентонитът в тоалетната се сменя всеки ден през дните на лечението.
Това е моят опит засега.
Паралелно на лечението е подложена и Мила, защото ползват обща тоалетна с Женя, а гиардията е заразна.

# 502
  • Страната на чудесата
Демон-пазителят на семейните бижута 😂

# 503
Лечението е три дни лекарство, 14 дни почивка и после пак 3 дни лекарство.
Бентонитът в тоалетната се сменя всеки ден през дните на лечението.
Това е моят опит засега.
Паралелно на лечението е подложена и Мила, защото ползват обща тоалетна с Женя, а гиардията е заразна.
Струва ми се много кратко лечение.. паразитите са упорити. Също трябва и котето да се къпе защото има и по козината.

# 504
Здравейте, момичета! Весели празници от Маца! Да сте здрави вие и любимите ви хора! Много късмет и успехи!

# 505
  • София
И още нещо чух, че е по-добре да е лепена операцията, а не шита, някой с подробности?
Не знам нищо за лепена операция. При момчетата си мислех, че е с лепило, защото няма конци, но в последствие разбрах, че оставят раничката без нищо да ѝ правят. Сама си зараствала. При женските изборът е между обикновени и резорбируеми конци, но и "избор" е малко неточно. Ветеринарите, които правят малък разрез до 2-3 см, използват резорбируеми конци. "Касапите" с големите разрези, използват обикновени, защото раната не може да зарасне достатъчно бързо. Отделно някои ветеринари слагат нещо като лепенка върху разреза, която защитава за известно време. При Боги беше сребриста, а в темата са споделяли за синьо/зелена. Не знам дали е точно лепенка, но докато оближат нещото, раната се е позатворила.

# 506
Не знам нищо за лепена операция. При момчетата си мислех, че е с лепило, защото няма конци, но в последствие разбрах, че оставят раничката без нищо да ѝ правят. Сама си зараствала. При женските изборът е между обикновени и резорбируеми конци, но и "избор" е малко неточно. Ветеринарите, които правят малък разрез до 2-3 см, използват резорбируеми конци. "Касапите" с големите разрези, използват обикновени, защото раната не може да зарасне достатъчно бързо. Отделно някои ветеринари слагат нещо като лепенка върху разреза, която защитава за известно време. При Боги беше сребриста, а в темата са споделяли за синьо/зелена. Не знам дали е точно лепенка, но докато оближат нещото, раната се е позатворила.
Едни т.нар “касапи” на голямата ми котка съчетаха кастрацията с премахване на половината млечни жлези и разреза на корема беше “от-до”. Раната не зарастваше, правиха и дрежани, течеше кръв, грозна картинка, но за щастие този ужас имаше щастлив край!

# 507
  • Между гори и планини
На Кети ѝ беше бая голяма операцията, трудно се възстанови, седмица само лежа е дрема милата, според мен и температура беше вдигнала. Но беше с резурберуеми конци. Но тя цяла седмица не се близна. Много им личи, като не са добре - дори козината губи блясъка, мърлява става. Тогава бях неопитна и не я заведох на втори преглед. Сега бих реагирала по друг начин. На майка ми женската, беше толкова бясна, че фуча от клетката на връщане, после отиде под дивана и цял ден продължи да ръмжи от там.
Кети и Чери ми бяха обидени, и ми обръщаха гръб 2 дена. Памук, проспа всичко, хем пътува 40км на отиване и на връщане. Голямо перде 🤣 Точка също преживя всичко леко.

# 508
  • София
Гардеробът ми вече е подреден по Блечешки вкус 😻

# 509
  • София
Таня, някъде някой препоръча този начин с лепене и за това попитах. Иска ми се да мине най-леко всичко и за това всякакво инфо ми е важно. Най-вече доктора който ще направи кастрациията. Някой ако може да препоръча такъв в София ще се радвам. ❤️💐

Общи условия

Активация на акаунт