Частни училища-информативно-дискусионна тема 44 - Коледна!

• 54 297
  • 757
  •   1
Отговори
# 435
Fancy, сравняването с ДУ е неуместно, в тях няма изискване за успех и преместването в друго училище е само за  дисциплинарни нарушения и голям брой неизвинени отсъствия. Т. е. ДУ няма възможност да се отървава от тройкаджиите преди класацията в 7 клас.
По-интересно е дали в другите ЧУ има клауза за успех и дали се спазва.

Напротив много е уместно. СМГ има много стриктен и истеричен подбор на входа. При СС вместо да се прави изпит между 4 и 5 калас, както е при другите две училища, има изискване за успех. Предполагам можеш да схванеш логиката? Аз предпочитам изискването за успех. Така децата имат стимул да не се отпускат през цялото време.

Хахаха, нямало парашутисти в СМГ. Ти сериозно ли? Че даже имаше разследващи майки. Следяха списъците на приетите и после отмятаха по списъците на формираните класове. Редовно имаше по 2-3 допълнително приети на клас. И министерски деца имаше. И депутатски. Боже, амнезия ли си получила внезапно?
Чети бе, душа, не бързай само да пишеш 😆 последно стриктен и истеричен ли е подбора или? И е пълно с ДЕЦА на ПАРАШУТИСТИ? Не, не е.
Последно за СМГ, защото е ДУ и не е за тази тема.
Ако допуснем, че подборът е стриктен, значи няма попаднали извън класирането. Ако не е стриктен и има връзкари, значи подборът е компрометиран и куцо, кьораво и сакато са събрани вътре. От момента, в който детето е записано в СМГ, нямат право да го изключат заради нисък успех до 7 клас. Но смг-ци къртят мивки на НВО, олимпиади, изпити за АК и навсякъде, където се появят, странно, а?

# 436
  • София
Не ти пречи, защото на детето не му пречи. Ако на детето му пречеше или започнеше да виждаш, че нещата не се развиват с темпото, с което се очаква, нещата щяха да изглеждат по друг начин. Има достатъчно много деца, за които е трудно да съответстват и с времето влече някакви последствия, не си казват, не го показват до някакъв момент.

# 437
За това всеки трябва да взима решения на база възможности на детето.
Не ти пречи, защото на детето не му пречи. Ако на детето му пречеше или започнеше да виждаш, че нещата не се развиват с темпото, с което се очаква, нещата щяха да изглеждат по друг начин. Има достатъчно много деца, за които е трудно да съответстват и с времето влече някакви последствия, не си казват, не го показват до някакъв момент.

# 438
  • софия
Анди, не ми пречи, защото така съм била възпитана и такива са ми настойрките.Това, че има много деца и родители на които им пречи, е защото света е шарен и има всякакви. Нито по-прави, нито по-грешни. Различни. И толкова. Стига гледа все през окото на професионалист. Тука си говорим по житейски обикновено, не извънстандратните случаи.

Уор, много на чест го удраяш бе, душа...какво толкова му защитаваш на фона на очевадните практики.
Цялата държава е на един и същи хал по отношение на държавните си институции и изведнъж смг е света вода ненапита. Моля ти се, всички сме запознати с дъжавното.

# 439
Не бе, Амели, на други им е трън в очите заради последното изречение в предния ми пост и ни в клин, ни в ръкав, го включват в писанията си. 🙂
Най-много години в това училище съм имала деца и подпалвам когато се пишат глупости от хора, които никога не са се докосвали до него. Не и в последните 15-20 години де 🙂

# 440
  • софия
Не бе, Амели, на други им е трън в очите заради последното изречение в предния ми пост и ни в клин, ни в ръкав, го включват в писанията си. 🙂
Най-много години в това училище съм имала деца и подпалвам когато се пишат глупости от хора, които никога не са се докосвали до него. Не и в последните 15-20 години де 🙂
ама ти наистина ли вярваш, че хората тук нямат общо със СМГ и нищичко не знаят?!  дай малко по-сериозно, моля ти се
( не схващам за какво изречение са се впрегнали хората, ама да ти кажа честно, ми е съвсем безразлично)

# 441
  • София
Казвам го като родител, не толкова професионално. То е като да го гледам детето, че му е трудно да гони топката, обаче да го запиша в школата на някой отбор с надеждата, че няма начин щом е там, да не започне да гони топката по-лесно. Е, да, ама ако не се справя като другите ще седи на резервната скамейка по време на мачове. А аз не искам като родител да е на резервната скамейка. Затова, ако толкова искам да е на футбол, ще го запиша в школа или в група, в която не се гони високо спортно майсторство или изобщо няма да го запиша там, а ще е в някакво друго занимание.

# 442
ама ти наистина ли вярваш, че хората тук нямат общо със СМГ и нищичко не знаят?!  дай малко по-сериозно, моля ти се
( не схващам за какво изречение са се впрегнали хората, ама да ти кажа честно, ми е съвсем безразлично)
Да "знаеш нещо" и децата ти да са в училището, са много различни моменти.
И да, сигурна съм, че "най-запознатите" в тази тема са имали личен досег, ако те или мъжете им са учили в СМГ, което е преди бая годинки и не е актуално.

# 443
Здравейте,
Първо с дисклеймъра, че много ви четох преди да попитам, но не ми стигна Simple Smile
Имам първокласник тази година, за който съм закъсняла като звяр. Имам бебе и още няколко реда причини да се докарам до това положение (това, за да ми спестите критиките).

Та с молба да ви поискам съвето-мнението: търсим училище, с пръв приоритет усилено изучаване на английски, после математика.

Гледах ЕСПА, но освен, че ми се идва скъпо, ми дава усещане са поостарели разбирания; също някъде прочетох, че изискванията към децата са излючително високи и в процеса на обучението се изискват нови/възникнали суми.
Британика и Бритиш са ми непосилни като разход, особено при положение, че ще ползваме и транспорта.
За Дорис Тенеди не можах да си изградя мнение, не ми се струват много положителни коментарите; на телефоните не вдигат.
Мапъл Беър ми допадат като концепция според описаното в сайта, но много ме озадачи, че въпреки големия брой училища от веригата, в Европа има само в БГ и Румъния.
СС и Иззи нямат места (очаквано), но да се възползвам тук да попитам доколко се набляга на английския в СС?

# 444
  • София
Ами, доста - с 10 часа седмичен хорариум. Дори ако погледнете в сайта на училището, последната новина там е относно постиженията по английски. Тази година училището получи наградата на университета Кеймбридж за най-добър подготвителен център по английски език в страната.

# 445
Fancy, сравняването с ДУ е неуместно, в тях няма изискване за успех и преместването в друго училище е само за  дисциплинарни нарушения и голям брой неизвинени отсъствия. Т. е. ДУ няма възможност да се отървава от тройкаджиите преди класацията в 7 клас.
По-интересно е дали в другите ЧУ има клауза за успех и дали се спазва.

Напротив много е уместно. СМГ има много стриктен и истеричен подбор на входа. При СС вместо да се прави изпит между 4 и 5 калас, както е при другите две училища, има изискване за успех. Предполагам можеш да схванеш логиката? Аз предпочитам изискването за успех. Така децата имат стимул да не се отпускат през цялото време.

Хахаха, нямало парашутисти в СМГ. Ти сериозно ли? Че даже имаше разследващи майки. Следяха списъците на приетите и после отмятаха по списъците на формираните класове. Редовно имаше по 2-3 допълнително приети на клас. И министерски деца имаше. И депутатски. Боже, амнезия ли си получила внезапно?
Чети бе, душа, не бързай само да пишеш 😆 последно стриктен и истеричен ли е подбора или? И е пълно с ДЕЦА на ПАРАШУТИСТИ? Не, не е.
Последно за СМГ, защото е ДУ и не е за тази тема.
Ако допуснем, че подборът е стриктен, значи няма попаднали извън класирането. Ако не е стриктен и има връзкари, значи подборът е компрометиран и куцо, кьораво и сакато са събрани вътре. От момента, в който детето е записано в СМГ, нямат право да го изключат заради нисък успех до 7 клас. Но смг-ци къртят мивки на НВО, олимпиади, изпити за АК и навсякъде, където се появят, странно, а?

Ох.. , ако не беше хубаво училището, нямаше да има парашутисти.
Всяко дете като го хванеш да работи би изкъртило мивката, за средно образование говорим все пак.

# 446
  • София
Sensaya, търсите математика - по-добре се насочете към училище с фокус върху българския образователен стандарт (т.е. не гледайте училища като мейпъл, ДШ или подобни). Питагор оформиха ли вече паралелките за 1 клас?

Последна редакция: ср, 27 яну 2021, 16:34 от Аш

# 447
Уоруик, дори не си заслужава да ти отговарям, но все пак. Стриктен и истеричен е подборът за простосмъртните. За връзкарите е лесно - между крайното класиране и 15.09. Wink
Изобщо не ми е трън в очите СМГ. Повтаряла съм ти го безброй пъти. На теб ти е трън в очите СС и затова нон стоп висиш тук и апострофираш. Както между впрочем започна и този "диалог".

# 448
Sensaya, търсите математика - по-добре се насочете към училище с фокус върху българския образователен стандарт (т.е. не гледайте училища като мейпъл, ДШ или подобни). Питагор оформиха ли вече паралелките за 1 клас?

Но на първо място търся английски, Питагор предлагат 2ч в седмицата, затова не съм се интересувала за приема там.

Последна редакция: ср, 27 яну 2021, 16:52 от Sensaya

# 449
От опит, количеството на часовете не винаги се изразява в качество. В предишното училище имаха по 10 часа английски, децата полудяваха, нищо ново не научи. Сега с 4-5 часа на седмица, напредъкът е уау, но се преподава както трябва, изисква се много и дисциплината е на ниво.

Общи условия

Активация на акаунт