Частни училища-информативно-дискусионна тема 44 - Коледна!

• 54 291
  • 757
  •   1
Отговори
# 450
  • в страната на чудесата
Сериозно ли два часа? Да не е станала грешка?

# 451
  • София
Sensaya, търсите математика - по-добре се насочете към училище с фокус върху българския образователен стандарт (т.е. не гледайте училища като мейпъл, ДШ или подобни). Питагор оформиха ли вече паралелките за 1 клас?

Но първо мято търся английски, Питагор предлагат 2ч в седмицата, затова не съм се интересувала за приема там.
Не са ли 9-10 часа седмично в 1 клас?

# 452
  • София
Родителите на начинаещи ученици обикновено търсят първо ангийския /чуждия език/, а по-нататък разбират, че това съвсем не е най-важното. Simple Smile

# 453
Аз имам конкретна причина да го търся, не е по мода Simple Smile

Аш, в "учебните планове" е зададено 2ч.

# 454
  • София
В интерес на истината на сайта на Питагор са публикувани някакви учебни планове, според които в 1 клас наистина пише за 2 ч. АЕ. Най-добре звъннете да питате.

# 455
  • София
В СС всяка година има деца, които след 7-ми клас отиват да учат в Англия и се справят отлично там.

# 456
  • София
Аш, в "учебните планове" е зададено 2ч.
Видях го и ми стана любопитно, защото ние като кандидатствахме преди няколко години - бяха с 10 часа седмично АЕ.

# 457
  • в страната на чудесата
Вероятно се води школа някаква. Може да има изисквания кой знае.
Сега питах един татко на 1 класничка. Имат всеки ден АЕ, не беше сигурен колко са часовете

# 458
  • София
Не е възможно да са само два часа. В сайта им пише това:
АНГЛИЙСКИ ЕЗИК
Факултативни часове: 2 часа
Подготовка за Cambridge сертификат: 2 часа
Допълнителни часове: 6 часа

Просто ги водят под някаква друга форма.

# 459
Това е заради МОН-ските програми. Всичко над тях се води факултативно, избираемо и прочие. И в свидетелствата за завършване на класовете са отделени като ред. Т.е. има по два реда по Бел, Мат и език. Поне в нашите е така.

# 460
Благодаря ви, ще звънна и в Питагор, но за другите може ли да споделите по нещичко?

# 461
Благодаря ви, ще звънна и в Питагор, но за другите може ли да споделите по нещичко?
Азбуки, Питагор, ОТ, Мердиан 22, КО, Британското все с английски.

# 462
  • София
То май е по- трудно да се намери училище без английски като първи чужд език. За немските изборът определено е по-малък. Азбуки също едва ли още имат места (там си спомням, че имаха амбиции да приоритизират английския, но пък за математиката не знам). Все пак нищо не пречи да се обадите.

# 463
Sensaya, търсите математика - по-добре се насочете към училище с фокус върху българския образователен стандарт (т.е. не гледайте училища като мейпъл, ДШ или подобни). Питагор оформиха ли вече паралелките за 1 клас?

Но на първо място търся английски, Питагор предлагат 2ч в седмицата, затова не съм се интересувала за приема там.

Тук са ви дали грешна информация. В Питагор в 1ви клас децата имат по 2 часа, но на ден.

# 464
  • София
Сенсая, в нашето училище (Образователни технологии) този уикенд имат отворен ден, ако искате, вижте ги. Правят показни уроци, включително и английския показват.

Общи условия

Активация на акаунт