Въпроси за ученическите пособия и вълнения разни

• 14 763
  • 264
  •   1
Отговори
# 45
Ние започваме в 7.50 и 7.40 трябва да са по чиновете  Laughing
Така,че ставам в 7.00 за да направя сандвич и да я будя и приготвям
твоите хора кои знае как се черпят сега..

# 46
Verdad , как издържаш още не знам  Simple Smile. Аз отидох на обяд с нагласата да му платя стола и като го видях си го взех. Беше толкова уморен или като ме видя се размекна-не знам. Но от утре и ние сме на линия.
И ние сме от 8.20ч.
А такива подвързии не съм виждала никъде- би било добре, ако ги има.
Аз имам друг вид, непознат до сега за мен. Някакъв найлон - от двете страни с една лепяща лента. Махаш предпазната лента и залепваш за учебника.
Как го обясних само. Simple Smile дано сте ме разбрали.
Мренка, много от рано сте вие ooooh!

# 47
Благодаря за вниманието Камелия.На7години е,естествено че има кой да го прибере от училище.Идеята ми беше постепенно да свикват сами или е рано де се мисли за това.Благодаря!
Ти си познаваш детето най-добре.
Аз имам доверие на моят син и съм го оставяла сам. Знам, че не би отворил вратата на никой, не би излязъл навън. Играе си, гледа телевизия или на компютъра. Оставила съм му телефон. Общо взето нямам проблеми.
Въпроса е детето да е с нагласата, че ще е самичко. Ако умира от страх, не бих го оставила. Ако е палаво и има опасност да включи уред или да счупи нещо - също.

Аз също оставям моята дъщеря сама в къщи, общо взето заниманията са подобни, телевизия, компютър, рисува и т.н. Не се страхува, даже сама изявява желание да остане сама. Освен това ходи сама и до занималнята, която е на нашата улица (не натоварена) през 4 блока. Има телефон и се обажда когато стигне.

# 48
  • ново
Нашите започват в 8,00 ч. Сега, докато няма безплатните закуски ги искат там в 7,50 ч, а като започнат закуските в 7,30 ч.
Аз ставам в 7 ч. и приготвям закуската, тя става в 7,15 ч. мие се, закусва, тръгваме в 7,40 ч., училището ни е на 5 мин. с кола.
Относно подвързиите, имаме едни готови с твърда корица, но не стават за всички учебници и тетрадки, за това купих найлонови - коригиращи / Камелия ги е описала/.
Учителката ни каза, ако имаме възможност да подшием учебниците, защото много бързо се разпадали ooooh! и аз смятам утре да свърша тази работа - наблизо до нас има една жена, която се занимава с това. Мисля, че подшиването е много удачен вариант Thinking

# 49
 Весела,откъде ги взе тия коригиращите Praynig
Мренка,много рано започвате часовете!Нас ни искат в 8.10,а по чиновете са в 8.20.Закуските щели да са към 9 и нещо.

# 50
  • Варна
Нашите започват в 8.30 ч.В 8.15 ги искат пред у-ще ,където господина ги събира и влизат заедно всички в класната стая.
Иначе ставаме в 7.15 ч.Закуска,кафенце и хайде по колите. Wink

# 51
Ние вече сме второкласници, но миналата година нещата стояха така, както ще бъдат и тази.

Интересува ме дали ползвате кутия за храна и каква. Необходима ли е изобщо?

Не съм ползвала, но и не съм и давала храна за училище. Там им дават закуска, която тя обикновенно не яде Mr. Green дори и да е хубава, а си купува нещо от лавката, което обикновенно не е много подходящо за закуска Rolling Eyes, но......................../дано тази година успея да се справя с този проблем/

За нещата по рисуване - Слагате ли ги в някакъв несесер?/ Аз си представям цялата раница омазана с боя./
Боите си носи в кутията, в която са опаковани и след часа пак там си ги прибира. Така е и с моливите, фулмастрите и пастелите. Пластелин, когато носи го слагам в пликче заедно с дъската и ножчето.

Каква чашка ползвате за водата? /пак по рисуване/

Не ползва чашка, а бурканче от бебешко пюре. Госпожата ни беше казала бурканче.

Да си носи ли нещо за чина,като подложка под листята за рисуване/парче мушама ?

Носи покривка от плат.

# 52
За подвързиите - казаха ми, че има готови, твърди, с първата страничка на съответният учебник!
Виждали ли сте подобно нещо?

Да има - "готови, твърди, с първата страничка на съответният учебник" и найлонови обвивки към тях. Миналата година купих за първи клас. Сега съм купила за втори клас. Аз си ги купувам от най- обикновенна малка квартална книжарница.
Потърсете по книжарниците.

# 53
Моят първокласник днес се прибра доволен от училище. Било лесно и интересно. Нямаше търпение да си напише домашните - два реда чертички и един ред нещо като черешки, така че докато стопля пюрето на бебко и преди да го усетя, беше ги надраскал набързо/преди да се преоблече, обядва или да свърши каквото и да било друго, само си беше събул обувките Joy/. Качественият контрол в мое лице обаче не ги хареса и трябваше да ги пише наново под мой надзор Blush
Оплака се от закуската - била не просто гадна, а много гадна, сурова ли беше..., каква беше.../точен цитат/, така че от утре иска сандвич и от малките опаковки какао на Нестле/май Нескуик бяха... newsm78/, за да пие с тях прясното мляко/което между другото не е никак лоша идея и ще му сложа няколко в раницата/. Иначе му бях дала банан, който току що изядох аз, и бутилка от 500 мл. минерална вода, която очевидно не е докоснал.
Между другото идеята тетрадките и учебниците по един предмет да са в разноцветни джобове е страхотна Hug. Още днес ще купя такива и ще потърся неразливаща се чашка за вода за боите. Всъщност бях видяла в една книжарница, но ми се стори много мъничка...
Ами май това е... А, да, допада ми идеята за седмична тема, бройте и мен!
Поздрави на всички първолачета!  bouquet

# 54
  • ново
Весела,откъде ги взе тия коригиращите Praynig

In4e, едва ли ще ти бъда полезна,  защото съм от Троян Simple Smile

# 55
Вече сме по-спокойни от емоциите май  Grinning макар,че те тепърва започват Laughing
Радвам се че при всички всичко е нормално   bouquet  bouquet   bouquet

# 56
Ралица донесе първото Браво по математика!  Grinning

Казва ми и цяло стихотворение (четири реда, но пък ново!)...

Разказваше разпалено, как в часа по физическо, когато трябвало всички да си вдигнат бързо лявата ръката, която госпожата показва, само тя се сетила, че трябва да е срещуположната, защото са го учили в градината... (ще отскоча да похваля госпожите от градината  Grinning)

Обясняваше на сестра си да си мие ръцете, иначе ще се разболее от хепатитат, ... Joy(за миенето говорим редовно, но хепатитът не съм го споменавала).

А едно от дечицата нямало нищо за закуска и тя му дала ябълката!

Реве ми се от кеф!

# 57
Verdad, страхотно звучи Hug
Денят наистина е бил пълен с емоции.
Има за какво да пуснеш една сълза от радост. Simple Smile
Да ти е жива и здрава Ралица.

# 58

И има за какво... Hug
А за ябълката е заслужавала да получи най-голямата шестица - за доброта и съпричастност. Браво на момичето!

# 59
Благодаря ви, момичета!

Нямам никакви съмнения, че и вашите деца биха постъпили така...

Предлагам ви вкупом да се похвалим с тях ето тук

За съжаление това е конкурс, а на мен не ми се струва добра идея да сравняваме кое първолаче е по-хубаво, а просто да се похвалим, наистина.
Ако ви хареса идеята, участвайте!

Общи условия

Активация на акаунт