Детето или голямата любов...

• 12 316
  • 206
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
От кал да е, мъж да е? Твърде архаично мнение. Не всички са толкова отчаяни или неуважаващи се.
Всеки има избор в живота. Аз не разбрах, кои са висшите качества на Ромео-критика. Може би в скрити см. А глупостта човешка вреди на най-невинните.
Някои жени раждат от всяка нова любов. Но децата им не стават самостоятелни ,хепи  индивиди. Лутат се в комплекси и липса на семеен модел.

Последна редакция: сб, 12 дек 2020, 18:19 от Viviana91

# 136
Някои си завъждат домашен любимец.
Щях да изплюя кафето като го прочетох това. Точно в десетката.

Вивиана, всеки има избор, но някои жени все избират от мъж на мъж да прескачат. В никой от постовете на авторката не стана ясно този идеалният първи идеален ли е или е имало и други. Също не стана ясно 15 години минало ли й е през главата да се оправя с живота сама или си мечтае все още принца да дойде с идеалният доход, подходящ на красотата й.

# 137

или си мечтае все още принца да дойде с идеалният доход, подходящ на красотата й.
"Шансът едно на милион се случва 9 от всеки 10 пъти."

# 138

или си мечтае все още принца да дойде с идеалният доход, подходящ на красотата й.
"Шансът едно на милион се случва 9 от всеки 10 пъти."
Ама само за лошите неща.
Ако гледаме цитата обаче, на авторката следващите й 8 любови ще завършат с брак, както първата. Втората изглежда се явява този неуспешен 1 път от 10.

# 139
Аз само едно не разбрах. Защо се е засегнала, когато любовникът я е питал как е могла да роди дете от мъжа си? А той не я е питал напразно. За мен авторката наистина е направила груба грешка раждайки дете в едно вече разпадащо се семейство. Отделно, че е решила да продаде свой имот, за да купят жилище за вече разпадналото се семейство. Грешка след грешка от липса на трезва преценка. Авторке, пусни и двата клона и вземи се оправяй сама в тоя живот, стига чака някой да те спасява и гледа, че и детето ти.

# 140
Защото е мега простотия да питаш жена защо е родила детето си.

# 141
Децата не са виновни за нищо, но всичко отнасят те.

# 142
Може да се окаже, че титулярът е по-малкото зло, но проблемът си остава за този, който избира - в случая е жената.
Към тези с определенията кое е груба грешка що се касае до раждане на деца - на приказки е много лесно, на определения и на обвинения. Жената си има дете и нищо не променя този факт. Който иска, да чака и до 50, че тогава да ражда. По любов, разбира се.

# 143
Абсолютно подкрепам Дренка.
В случая авторката се е позабавлявала с въпросния господин. Видяла го е, че не става и сега ще си седи при семейството. Така, че освен дете си има и хубав дом. Може и да я плюете, но за мен изборите и са напълно логични и последователни.
И по-добра работа ще намери и детето и ще порасне и животът ще си и бъде напълно уреден.
Сега, че се е объркала по тоя, объркала се е. Изживяла си го е. Не е направила нищо лошо, не е убила човек, в 21 век живеем, стига четохте морал, че сте досадни.
Иначе не ме разбирайте погрешно, момите и ергените може да избирате до живот. Нека обаче авторката си е направила грешка, пък тя и детето и да са си живи и здрави. Мъже много, от идеален по-идеален, направо с лопата да ги ринеш.

# 144
Авторката не е щастлива и не е удовлетворена. Затова мисля, че в никакъв случай изборите й не са сполучливи.

# 145
Удовлетвореността е състояние на духа, не проекция върху чуждите хора.
Авторката като се поуспокои и си плюе в пазвата, че тоя мъж не я иска с детето, та после да и стъжни живота, чрез детето и ще влезе в релси. Сега просто и е тъжно. Всички сме минали през такива периоди.  Времето лекува всяка болка.

# 146
Все се сещам за един (тъп) виц.
Двама пенсионери сядат на една пейка. Единият:
- Ох!!!
- Какво бе!?
- Седнах на някакъв гвоздей, заби ми се...
- Че стани де?!
- А... аз ще свикна...

Казвате, авторката да свикне със забития гвоздей...

# 147

Към тези с определенията кое е груба грешка що се касае до раждане на деца - на приказки е много лесно, на определения и на обвинения. Жената си има дете и нищо не променя този факт. Който иска, да чака и до 50, че тогава да ражда. По любов, разбира се.
Не, Дренке, най-правилното решение като виждаш, че бракът ти е обречен, е да родиш дете. Че да може после и то да е свидетел на идиотските ви отношения и да се чудиш що така това дете е проблемно. После може още да се почудиш защо детето ти не се държи като останалите деца, защо натрупва агресия, злоба, защо се инати и иска все да се налага. Ако ти остане време да се почудиш де, защото може и да си твърде заета да се чудиш дали не си сбъркала като не си отишла при поредния любовник. Той този няма да е последния със сигурност. Има един лаф - " Вода и жена тръгнат ли, нямат спиране".

# 148
Аз пък покрай това позитивно решение на семейния проблем - с външен е*ач, че и запознаването му с детето - и одобрението, което получава, се сетих за едно старо стихче за Томи и булята, дето мъжът й е в Коми и тя е много нещастна. Та и тука така. Леките жени прости решения ги оправят.

# 149
Аз знам кое е най-правилно за мен. За теб - не знам откъде такава категоричност.
Хубаво, лошо, с пирон в задника или без - всеки да си носи сам кръста. И не всяка жена има смелостта да се разведе и да остане сама. В такъв случай прави това, което би я съхранило - учи се да живее така.

Общи условия

Активация на акаунт