Детето или голямата любов...

• 12 461
  • 206
  •   1
Отговори
# 120
Имаше 3 профила с такова име. Тя пишеше от фалшив със същото име. Като я предупредих първия път махна снимката от профила там, но не ме послуша да смени името тук. Чувствам се малко виновна, че "отворих" очите и на други коя е жената, но не съм го направила нарочно.

Значи мислиш, че истинският човек ще си прави труда да си прави труда да си направи фалшив профил във фб със същото име, обаче има съображения за анонимност, за да си спести регистрация в бг-мама, която става далеч по-бързо и не ти изисква верификация, и няма да му пука дали е анонимен? Изобщо не се връзва.

А профилни и други публични снимки, или такива от "приятели" знаеш ли колко лесно се крадат? Че аз спокойно мога да си направя фалшив профил с твоите имена и с твои снимки и да пусна някаква история от твое име, че съм нимфоманка и всеки път мъжът ми (тоест твоят мъж), като отиде на работа, каня, който видя, за секс че имам нужда.

# 121
Не знам. Не мога да кажа. Факт е, че има много изцепки от фб регистрации. Ако не е тя още по-добре, но си мисля, че е тя.

# 122
За мен авторката си има няколко фейсбук профила по принцип. Един за ало.бг, примерно, от където се е запознала с идеалния, и един за пред мъжа и родата.

# 123
Повечето хора си имат по един фалшив профил, но не го разбирам това навсякъде да си пишеш името.

# 124
За мен авторката си има няколко фейсбук профила по принцип. Един за ало.бг, примерно, от където се е запознала с идеалния, и един за пред мъжа и родата.

И аз си имам един такъв, ама той е само да видя дали някой ме е блокирал Simple Smile Не го ползвам да забивам гаджета с него, няма снимки, нито приятели.

# 125
Рф22, специално за мен е тъпо да имаш няколко акаунта в някоя си мрежа.
Не го разбирам.
И не познавам такива.
Не, че е важно.

Елф, четох уж, но така и не успях да разбера дали жената е фалшива или не.
Нищо.

По темата като мъж:
Бил съм "любовник".
Обичах/м жената, а детето обожавам.
Много повече даже.
Поведението на този човек, който харесваш не е нормално.

# 126
Истинска е.
Какво стана с твоята жена с дете? Стана ми интересно.

# 127
То пък как си губиш акъла..?!
Да си на 20 без нищо и центъра да си си ти..да летиш
Ама  влюбила си се веднъж, създала си семейство, осъзнала си, че е грешка..
И пак да литнеш, че и да ти намекнат за детето, а още да си в облаците..Глупост го определям.
То хубаво пеперуди ама като се излюпят гъсениците какво првиш?! Пак крила и красота ли дириш?
Пък с дете ..Sad

# 128
Жената иска да е щастлива, но детето няма да е. Трябва да помисли първо за него, не за себе си. Прекалено е малко да разбере мама. Wink

# 129
Чакай, чакай, я малко да дадем на заден. Такива жертви в името на детето са от преди 30 години и са поувехтяли малко.

Авторката има право да иска да е щастлива и да си гони щастието. Обаче, в реалността тя има един куп проблеми, които трябва да подреди най-отпред и след това ще е свободна да си търси щастието под слънцето.

Да си уреди финансите, квалификациите, самостоятелността. Да спре да очаква че съпругът й ще стане различен - за такъв се е омъжила, с такъв са си купили семейно жилище - да си се гледат. Да си погледне какво и как да направи за проблемите на детето й.

Като си поосвободи малко товарът ще може да повърти малко опашка и за някой по-подходящ, но до тогава да се съсредоточи към реално големите задачки в живота й и да се възползва от разбраността на мъжа си, от ходенето уикенда за риба и да си се еманципира малко Wink

# 130
Ама то не е жертва. То е родителстване. Wink

# 131
Здравейте мами! Отдавна ви чета,но все не идва ред да се престраша да напиша и аз за своя проблем. Но ето, че се престраших. Имам огромна нужда да чуя вашето мнение за това ,което ще ви разкажа , естествено ако ме изтърпите и изчетете целия роман, който написах. Просто наистина не знам как да разкажа историята на живота си по-кратко. Всъщност в заглавието на темата ми НЯМА колебание. Смятам, че за всяка майка детенцето е най-важното нещо в живота и, но аз просто търся други отговори за себе си. Ще започна оттам, че се запознах с мъжа ми веднага след гимназията , той е 9 години по-голям от мен . Буквално ме грабна от ученическата скамейка и не ме пусна повече. Аз заминах да следвам в столицата, той ме последва и така заживяхме заедно. След като завърших се оженихме и лека полека проблемите трайно започваха да се настаняват в семейния ни живот. Той се отдръпна, занимаваше се с неговите си хобита, все беше недоволен и мрънкаше. Каквото и да направех, все не му харесваше. Ако съм сготвила любимото ядене, ще намери да мърмори за лъжицата, ако съм избърсала защо съм го направила, подът е хлъзгав, ако не съм защо не съм? И така нататък. Никога в нищо не ми помагаше, зачисли ми цялото домакинство и всичко, за което се сетите. Ако например не платя тока, защото нямам време , ще ни отрежат, ако не измия чиниите , той никога не го прави. Веднъж бях в командировка и като се прибрах представете си какво заварих след две седмично отсъствие. Стараех се много, той беше първият мъж в живота ми, толкова исках всичко да е идеално и споделено, но в моите мечти винаги бях сама. Дори когато се разболявах сериозно, за мен идваше да се грижи майка ми . По това време бях на 27 и много исках да имам дете , вярвах че освен личното щастие,което то ще ми донесе, ще внесе такова и в семейството ни. Забременях от веднъж. И бременността си изкарах сама , докато той ходеше за риба или на село при майка си и сестра си. Пак си остана такъв егоист. Карахме се постоянно,аз не бях спокойна, чувствах се нещастна и сама. На края за капак,когато тръгнах да раждам сина ми той ми каза, че щял да си поспи ,докато аз там чакам контракциите. С две думи остави ме сама в такъв момент и легна да спи. От този момент нещо в мен се пречупи,няма да изброявам безбройните други , в които ме е хокал или бил недоволен или вменявал чувство за вина. Защото аз естествено съм виновна за всичко. Докато бях в майчинство загубих работата си и се оказах арестувана вкъщи. Напълно зависима от него финансово и живееща в апартамента на неговата майка. Започнах да мисля за раздяла,но тя физически беше невъзможна при тези обстоятелства. Синът ми растеше и виждаше , че ние сме двама доста чужди един на друг хора с баща му и това се отрази на възпитанието му. Сега е на 7,много е умен ,но е трудно дете. Започнах да живея в собствен свят, иначе бях обречена на самота. Имах свои приятели и свой живот, просто започнах като него. Понеже са ме питали често да вметна, че той няма любовница, от работа се прибира вкъщи и практически не би имал време и възможност за това. Но да се върна към себе си ....Преди година се запознах с един мъж, от онези, за които е достатъчна само една дума-невероятен. Умен, образован,чувствителен, имахме общи интереси, с добра професия и материално осигурен, живееше в София. Разказах му за ситуацията, в която живея и колко съм смачкана, той разбра това и започна да ме подкрепя сякак. Премести се при мен в града , в който живея, а от мен се искаше да прекратя брака си. И аз реших да го направя . Казах на мъжа ми, че не съм щастлива в тази връзка и искам да започна сама отначало. Той обаче се оказа много упорит, не искаше да се разведем , а и малко преди това бяхме купили мечтаното най-после наше жилище и подялбата му ставаше трудна. Аз няма къде да отида със сина ни, а той се прибираше всяка вечер вкъщи все едно нищо не е станало. През това време започнах работа ,н а минимална работна заплата. Малко но все пак нещо. А и до мен беше другият човек в когото вярвах и който ме подкрепяше. И така до една вечер, когато разтревожена за емоционалното състояние на сина ми си позволих да споделя с него. Направо ме поля студен душ . Той идеалният , любимият, на когото бях повярвала и с когото никога за нищо не сме се карали, ми зададе въпросът как изобщо съм могла да родя дете от тоя мъж. Започна да твърди, че детето ми има психически проблеми и не знам си какви глупости. Такова нещо няма сто процента. Синът ми е трудно дете като поведение заради средата и ситуацията в която му се налагаше да живее,но той е здрав и много умен. Просто опитва да се налага. Иначе чувствителен и като всяко дете има нужда от любов . В този момент осъзнах, че моят "идеален" ненавижда детето ми. През цялото време вижда съпруга ми в него. И говори за 7 годишния ми син като за престъпник убиец. Просто не мога да си обясня откъде се взе тази ненавист. И аз се дръпнах . Продължих връзката си с него, но не се изнесох. Живеехме със съпруга ми като съквартиранти ,но всеки от нас се прибираше вкъщи. Така мина цяла година, аз не се престраших да направя друга крачка, страх ме е от отношението на този човек към детето ми и какво ще последва. Иначе всичко останало в нашите отношения беше красиво и хармонично. От него аз получих това, което никога не съм имала- любов, закрила, рамо, грижа, разбиране подкрепа. Просто той е онзи човек,който ме прави по-добрата версия на самата мен. Скоро след поредното спречкване на тема моето дете , той се прибра в София и започна работа там. Понеже животът ми тук беше толкова свързан през изминалата година с него се чувствам ужасно. Самотна,излъгана,предадена. .. Дали сгреших, че не се събрах с него? Дали трябва нещо да предприема? НО как да го науча да обича детето ми като имам усещането , че той направо го мрази.Не искам да жертвам любовта заради детото си, но няма да допусна и детето ми да стане жертва на моите чувства. Вероятно се питате дали мъжът ми знае за тази моя връзка. Не знае , но предполага според мен . Той си живее по старому. Не бих казала, че е щастлив ,но го устройва ситуацията. А мен ме изгризват толкова неща отвътре. Цяла година се опитвах да се разделя с него и не успях. Обидена съм му, изтинал ми е и въпреки това го съжалявам и не искам да го наранявам. Страхувам се и какво ще правя сама , как ще плащам сметки и ще гледам дете с минимална заплата . Ще съм ви благодарна да ми дадете малко кураж и мненията си , защото наистина съм в страшна дупка ....

Две са възможностите - да  бъдеш щастлива, но трябва смелост, или примирена и не много щастлива, не е задължително  нещастна.. Няма да усетиш колко бързо ще се изнижат годините и ще бъде късно за каквато и да е крачка, ще бъде безсмислено да я предприемаш. Въпросът тук не е дали да съжаляваш, че си изпуснала шанса си в тази връзка. Не, не си го изпуснала - според мен дори си се спасила от по-тежки разочарования. Въпросът тук е дали да живееш по този начин без любов и да пропилееш шанса си да срещнеш стойностен човек след време. Дилемата тук е дали да заживееш самостоятелно с детето си, не е наложително наличието на друг мъж, за да го сториш това. Няма как да имаш възможност за стабилна и нормална връзка с някого, ако си обвързана. Добрите хора рядко се забъркват с женени, освен ако не говорим за някаква изпепеляваща страст /ама и тя е до време/. Няма как обвързана да приобщиш и детето си към връзката, за да разбереш отрано дали бъдещият партньор ще се разбира с него, дали връзката да се задълбочи. Защото мъж, съпруг, любовник...са до време, а детето е за цял живот,  от нас зависи как ще израсне и какви ще бъдат отношенията ви. Така че мисли не за това -  сбъркала ли си, че си пропуснала шанса на живота си, а мисли за това - така ли си представяш живота си. Искаш ли щастие бъди смела и направи крачка, заради себе си, а не заради който и да е мъж. От теб зависи как ще протече животът ти.

# 132
  • София
Формално и детето е "до време", защото то става на 18 и често отива да учи някъде, решава да живее самостоятелно, хваща си гадже... В общи линии всичко е "до време" (освен кредитите може би Wink). Не всеки иска и може да живее сам. Има я тази приказка "от кал да е - мъж да е", то важи и за мъжете - искат жена, без значение коя, ама да не са сами. Някои си завъждат домашен любимец.

# 133
Формално и детето е "до време", защото то става на 18 и често отива да учи някъде, решава да живее самостоятелно, хваща си гадже... В общи линии всичко е "до време" (освен кредитите може би Wink). Не всеки иска и може да живее сам. Има я тази приказка "от кал да е - мъж да е", то важи и за мъжете - искат жена, без значение коя, ама да не са сами. Някои си завъждат домашен любимец.

Е, то и ние сме временни. Но не мога да се съглася, че който и да е трябва да се примирява с всичко, само и само за да не  е сам. Човек може по независещи от него причини да се окаже сам, но това не означава да е самотен. Да, детето ни поема по своя път, но струва ли си да се отчуждим от него, от семейството му, да престанем да се виждаме с приятели, защото край нас ще е някой "от кал", който ще си го търпим само ние, но не и близките ни. Понякога липсата на партньор е по-здравословна от наличието на такъв, който да ни кара да бъдем нещастни, тормозени, необичани - дори много по-самотни, но с идеята да не сме сами. Така може да говорим само за хора случили на мъж или поне на човек, който са престанали да обичат, но пък е добър и са изградили приятелство и някаква задружност. Разбира се и за хора, които живеят как да е чрез другите, готови на всичко, за да са с тях.

# 134
  • София
Всеки си има някакви потребности и същност.в тези неща няма правилно и грешно.

Общи условия

Активация на акаунт