Много скоро коледни песнички ще пеем и ДЕКЕМВРИйче ще люлеем ! {тема 12/2020}

• 28 258
  • 786
  •   1
Отговори
# 330
Момичета, днес ще ме приемат в Токуда и ми е леко притеснено. Бебето не е ритало активно тази вечер, както обикновено. Възможно ли е да усеща моето притеснение и да "притихва"?

# 331
Бриела, имат си и те такива моменти. Разръчкай го малко, побутай корема, може просто да си спинка. Всички предполагам сме имали такива дни!

# 332
  • София
Rave , тук съм си и още не съм родила. 😁 Благодаря, че питаш. Simple Smile Днес съм на преглед и се надявам за някаква информация около коя дата ще ми предизвикват раждането или по точно какво изобщо ще се случва, защото си преносвам като пич. 😁 Надявам се да имам още разкритие или каквото и да е развитие. Поне някакъв ориентир да ми даде.

# 333
Изгубен, Jaska, на мен пък вчера ми се обадиха от РЗИ, тъй като понеделнишкият ми ПСР засичал наличие на ковид ( още 🤯😭). Явно си плещят каквото им падне. Казаха ми да дам адрес, на който ще карам карантината. Дадох домашния и уточних, че съм в болницата-родилка. Оттам ми казаха ок, че съм карантинирана от датата на теста и да знам, че след изписването карантината ми продължава у нас. И се почна моят кошмар - като карантинирана нямам право да излизам, а беба мога да си я видя и взема чак след като дам орицателн ПСР, ама как да ходя на ПСР под карантина?!? Ние сме болни поне от 5.12 и след още 5-6 дни гаранция вече няма да имам ковид, не ми се чака 2 седмици, а РЗи не ги интересувало. Даже ми подчертаха, че нов тест няма да ме освободи от карантината. Отделно ще е незаконно да изляза да си изпиша детето - пак не им пука. В крайна сметка като ме изпишат намерих мобилни лаборатории и ще ги викам пред блока до отрицателен ПСР, а за изписването на детето ще се обадя на кварталния полицай или ще избягам нелегално, не издържам вече - детето ми родено на 13, аз още не съм го видяла и няма да го видя скоро 🔫🔫🔫🤬.
 За мен нещата са малко необмислени. ПСР са доста чувствителни, защо да не може да се освободиш от карантината с нов ПСР?!? И в такива житейски ситуации като нашите - безумно е.

# 334
Уфи, ужасно е, бащата под карантина ли е? Няма ли вариант, той да вземе детето? Предвид обстановката, няма да изпуснеш, кой знае колко от към "изписване"!

# 335
Уфи, аз си мислех, че нашето е сложно.
Между другото на изписването бебето го дадоха на бащата, аз чаках в колата. Ако изписват бебока ще го дадат на друг, не на теб.
И аз така си мисля, че ако направя нов ПСР ще ми е отрицателен  и би трябвало да отменя карантина.

# 336
И аз още не съм родила, а наближава датата на термина ми Sad От 2 съм на 3 см.  Утре съм на тонове и преглед за разкритие, вчера усетих нови болки към срамната кост, предполагам, че съм направила ново разкритие.

# 337
Forever_smile, имаш още време до 20-ти пък и дори малко да преносиш не е чак толкова страшно. Все пак вече имаш 3 см. Въпрос на време е.

# 338
Забелязвам,  че всички декемвийчета се преносиха или на термин излезнаха. Хм, стрелци такива.

# 339
От 1 час до сеге доста ми бълбука корема от едната страна Grinning А при вас?

# 340
Изгубен Smile викаш от зодията ще да е ха ха ха
В такъв случай не ми се мисли за януарските. Нали казват, че козирога е още по-инатлив.😁

Форевър, при мен няма бълбукане, вероятно са газове. Аз закусих и сега малката ми настанява храната с крака.
Днес трябва вече да изляза от вкъщи. Трябва да се плащат сметки, да се взима стока от еконт, да се пазарува храна... За довечера ще накарам майка да метне една мусака с таквички.

# 341
Забелязвам,  че всички декемвийчета се преносиха или на термин излезнаха. Хм, стрелци такива.
А, Изгубен, не е точно така. Моето декемврийче не само, че е ноемврийче, ами не си дочака планираната дата за секциото, та ме резнаха по нощиге, вместо сутринта. 😉

# 342
изгубен, ПСР теста е изключително чувствителен и след положителен тест да дадеш отрицателно е “трудно”, защото отчита и минимални количества от вируса. Дори и да имаш отрицателен тест няма да отменят карантината, такъв е закона. Ама ти току що родила къде ще ходиш, гледайте се с бебчо на топло, ще мине времето Blush
Аз мислих днес да пропусна тоновете, ама пък доктора утре го няма и ще отида на обяд, поне да го засеча днес.

# 343
Арома, моя Яни хълца по няколко пъти на ден и то както при вас много продължително.  Аз му давам да посуче и хълцането спира. Това ми го каза завеждащата неонатологията на Надежда - др. Стоичкова.
Уфи, няма ли някой,  дори далечен роднина или добър приятел, да вземе детето и да ви го донесе. То сега и без това изписването не е тържествено.
Аз да споделя - давам и от двете гърди да суче, но едната стана видимо по-голяма. Притеснявам се че ще остане така,  ужас!

# 344
Момичета, повдигнали ли сте матрака на бебоците, да са под наклон или си спят на равно?

Аз днес мисля да мина тонове и преглед да видим какво се случва, аз си гл слушам вкъщи с доплер де, ама и запис да погледне доктор. 40+5 съм вече, води не текат, тапа не пада, контракции слабо предимно вечер... 😵

Общи условия

Активация на акаунт