Много скоро коледни песнички ще пеем и ДЕКЕМВРИйче ще люлеем ! {тема 12/2020}

• 28 273
  • 786
  •   1
Отговори
# 375
На нас за колики ни изписаха Био Амика, но още не сме давали. Сестра ми пробва всичко на пазара и някой я светна за Колийф и направо се роди. Четох, че и двете са на един принцип, с ензима лактаза и не са със симетикон. Дано не ми се налага да ги ползвам.
Днес бяхме на консултация. За 20 дни е пораснал 1 см и е наддала с 560 гр. Започвам да ѝ давам по 2 капки витамин Д. Като е ясно времето излизаме навън. Купих си яке за бебеносене от Лидл и повечето пъти е в слинга, но веднъж разходихме и каляската. 😊 Много спинка като сме навън. Честито на новото бебче! Да расте здраво и много щастливо!

# 376
Уфи кога ти свършва карантината? След нея никой не може да те спре да излизаш навън.....и тогава вече няма причина да не ти дадат детето. Тези във Вита малко се престарават. На твое място бих искала да говоря по телефона със завеждащия неонатологията.  Не могат да ти откажат такъв разговор. Насърчавам те да потърсиш контакт с шефа на неонатологията.

# 377
Тъп въпрос ама на някоя случайно да се е случило нещо подобно? Току що както си лежах настрани и усетих едно пукане и усещане все едно ме удари ток през корема и изведнъж ме стегна като менструален спазъм доста неприятно. Дали е възможно да е било контракция, за сега не се е повторила вече няколко минути, но неприятното усещане за стягане си го има, но това пукане малко ме стресна. Бебо продължава да си рита и мърда, сега ме напъва и по голяма нужда, но пък 2 дни не съм ходила, та не го оставам и изцяло на това. Мога да се надявам, че започва раждане най-после. А и възможно ли е тапата да не е слузеста, а само като секрет? В момента имам "течове" на нещо розовеничкаво, но няма слуз? Е втори път ме напъва по голяма нужда и стана доста болезнено може би още една контракция. Май след малко ще се ориентирам към болницата.

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 22:48 от Малечка90

# 378
Аз това пукане имах доста много тази сутрин.
Тапата е слузесто нещо, обаче накрая течението става розово, това е финала. Ако искаш отиди до болницата да се успокоиш.
Цял ден не се спрях, бях на степър-а - направих 200 крачки на обяд и 200 крачки привечер, бях на пазар, качвах се по стълбите на прибиране, а подготвителните контракции ми са слаби Grinning

Тъп въпрос ама на някоя случайно да се е случило нещо подобно? Току що както си лежах настрани и усетих едно пукане и усещане все едно ме удари ток през корема и изведнъж ме стегна като менструален спазъм доста неприятно. Дали е възможно да е било контракция, за сега не се е повторила вече няколко минути, но неприятното усещане за стягане си го има, но това пукане малко ме стресна. Бебо продължава да си рита и мърда, сега ме напъва и по голяма нужда, но пък 2 дни не съм ходила, та не го оставам и изцяло на това. Мога да се надявам, че започва раждане най-после. А и възможно ли е тапата да не е слузеста, а само като секрет? В момента имам леки "течове" на нещо розовеничкаво, но няма слуз? Е втори път не напусна по голяма нужда и стена доста болезнено. Май след малко ще се ориентирам към болницата.

# 379
  • София
Малечка, при мен като слуз беше единствено едно парченце от тапата, което падна около 10 дни преди раждането.
Останалата част си беше като течение и започна вечерта преди раждането. Кафяво-черно на цвят.
Продължи и в деня на раждането, като преди да тръгна за болницата се съчета с регулярни контракции.

Така че варианти всякакви. Hands V

# 380
А какво се случва с тази  тапа при секцио? Сигурно изтича  с кървенето.....Head Band

# 381
А какво се случва с тази  тапа при секцио? Сигурно изтича  с кървенето.....Head Band

Доктора бърка през разреза в матката ти отвътре и с пръсти отваря шииката и избутва всичко.

# 382
  • Sofia
При мен това пукане беше еднократно и като се изправих ми изтекоха водите Simple Smile

# 383
Ами текат някакви работи, ама са розово-оранжеви. Реших да отида в болницата да видим какво е положението, че не мога и съвсем ясно да хвана контракциите май са през около 5 минути, но може би има някои по слаби, които не мога да отчета съвсем и ги отбелязах с по голям интервал. Сложих една превръзка, та да може и докторите да видят какво е точно.

# 384
Уфи много неприятности,но ти пожелавам да минат бързо и неусетно..Късмет и много сили 🙏💐
Малечка90 При мен беше така,ако текат постоянно води са..
Мами вие колко мл АМ давате,аз имам чувството,че това дете все е гладно..Давам 40-50мл АМ,преди това кърмя от двете гърди,след като дам и АМ той продължава да иска да сучи,то лапа ръце, ръкави страшна работа става..Направо ме обърква с това хранене..Спи по 4-5 часа и като се събуди  е страшно..Последно му дадох ам в 21:45 /50мл..кърмих го пак..и сега пак иска ама аз не давам...какво става и аз не знам🤷..!!

# 385
Благодаря ви за подкрепата, момичета!! ❤ Няма друга причина да държат детето. Иначе всички тук са много мили и загрижени. Не мога да си изкривя душата и да се оплача от отношение. Просто изискването им е безумно. Иначе по въпроса говорих с началника на родилно и с началника на неонатологията. Искат си ПСР. Компромис биха направили, ако вкарат и антигенните като официални както се говори. Чакам петък да ме изпишат и ще видя как ще се пазаря, как ще се разправям и какво ще правя.
Малечка пожелавам ти успех. Ако е почнало раждане да е леко и успешно. При мен като изтичаха водите част от тях ми се сториха леко розови.

# 386
Ufi, май само в тая болница процедират така. Другаде мисля, че ги изписват да им се махат от главата. Дано следващият ти тест да е (-), а  също и да ти мине бързо пневмонията.
Малечка, звучи като старт на раждането. Успех и да е леко и безпроблемно!

# 387
  • София
Uffie63, здравей, моля те разкажи малко повече за Вита и ситуацията около вируса там, неприятен ли беше теста като те приеха, после какво следва, как беше раждането, първо ли ти е? Simple Smile Много въпроси, защото и ще раждам там, за втори път, преди две години бях изключително доволна, но сега сама и тестове и тн, много съм се панирала!

Аз съм във Вита. Надявам се скоро да проключи този кошмар. Наистина не го пожелавам на никоя мама. Аз не отричам вируса и това, че в болницата пазят персонала и другите бебета, отричам това, че не изписват децата с майките и им искат ПСР, а не антигенен тест.
Иначе докато съм далеч от бебето се опитвам да стимулирам гърдите с помпата по няколко пъти на ден, но още са меки, за мен кърма не е слязла и успявам да изцедя по много малко. Днес даже ме питаха искам ли да кърмя изобщо.. пък аз искам, опасявам се само докато се съберем с бебка дали ще имам с какво да я кърмя..

# 388
Приеха ме в Майчин дом. 2.5см разкритие, пукнал се е спонтанно околоплодния мехур, за това са тези странни кървенисти течности. Взеха ми бърз тест през носа, гадничко е определено понеже бъркат доста навътре, но се изтърпява. Отрицателен е и ме качиха, сега са ме вързали на тонове. Стискайте палци да мине бързо и безпроблемно. 🤞😊

# 389
Леко и безпроблемно да е Малечка. Ако имаш опция за упойка възползвай се. Аз поне бих...
Тъкмо щях да пиша да ни кажеш какво става.

Сега ме хвърли в размисли. Единственото пукане което чувах тия дни според мен си беше от бедрените ми стави. Но пък имам едно прозрачно лигаво течение и взех да се чудя дали е възможно да са води. Може ли да ми изтичат по толкова малко вече 5 дни...
Как ви завиждам, че просто решавате и отскачате до болницата за проверка.

Общи условия

Активация на акаунт