Много скоро коледни песнички ще пеем и ДЕКЕМВРИйче ще люлеем ! {тема 12/2020}

• 28 295
  • 786
  •   1
Отговори
# 480
И аз благодаря, мамита. Хапваме.. Цедя ама много малко нещо излиза, че помпата ми се е прецакала.. На ръка малко цедя.. Има няма 20мл и държа гърда, пък каквото е изял, изял.. Прави ми впечатление, че като го сложа настрани да легне и да суче се справя по-добре. Надявам се всичко да е наред. Надявам се утре да ни изпишат. Нашето црп също беше над 30, но вече е 3. От 11 до днес е паднало поне това се успокоих. Честито на мамите, желая ви прекрасно майчинство, Велико е!

# 481
Честити бебчета, да бъдат най-вече здрави, а на мамите бързо възстановяване.
На мен не ми остава много време да ви чета, но гледам да наваксвам.
Иначе днес Ивайла стана на 20дни, започнах да и давам витамин Д. Премерих я и вече е 4360гр., а я изписаха 3530гр., изцяло на кърма е, през деня си яде когато тя си реши, но вечер е като часовник на всеки три часа сме будни. За сега е едно много кротичко бебе и вече ми е малко тъжно колко бързо се променя.
На чакащите мами им пожелавам леко и бързо раждане.

# 482
Ками , честита 3-та дъщеричка ! Да са ви живи и здрави госпожиците и задружно да ви радват ❤

Напълно съм съгласна със съвета за дишането . Благодарение на насоките на моята акушерка , родих бебе 3610 без разкъсвания . Имам си два шева за рязкош , но док каза , че малкия ме е съдрал с ръчички и са козметични .

Момичета , не се панирайте за теглото . Напълно нормялно е да спаднат в болницата , даже е учудващо , ако директно запачнат да качват . Моя мъник се роди 3610 , изписаха ни 3320 . Тепърва ще запачнат интензивно наддаване сега , вероятно през 3 седмица .

# 483
  • София
Djenna,  благодаря за отговора, ще питам моята АГ за разкритието в Понеделник, ако не съм родила дотогава, любопитно ми е има ли вече, колко...

Разкажи за упойките след консултацията! Simple Smile

# 484
  • Варна
Ками, честита Елина. Жива и здрава да е, а на теб бързо възстановяване.  Разкажи как се случи.

Благодаря ви!
Във вторник след предварителна уговорка с моята докторка, ме приеха в 21 часа. Вече преносвах. Беше почнала да пада тапата и вече имах няколко силни контракции. В предварителна родила стоях до към 12 и после ми пукнаха водите. Всички бяха много мили. Попаднах на страхотни акушерки. И докторката ми беше перфектна, както предното раждане. Изкарах контракциите права разхождайки се, до пълно разкритие без упойка. После с напъните беше малко по трудно. Не напъвах достатъчно, и се забави излизането на бебка. Тогава се е нагълтала с води. Срязаха ме малко и излезна. Родих в 3:15 часа. Супер бързо за 3 часа. После беба беше на кислород, а днес се останови и това завишено црп. Много ми се иска по бързо да се оправи, че ми липсват каките много и си искам в къщи. Само да уточня,  че това раждане беше нормално след секцио!

# 485
Момичета, от няколко дни чета темата на пресекулки и не мога да смогна да я дочета - най-сетне сега успях. Да са честити всички новородени бебчета, много здрави и щастливи, а на майките им - бързо възстановяване. На все още чакащите - търпение и леко раждане. ❤️

Ние вкъщи се учим да се гледаме - Йоан е изключително лаком, може да яде по цял ден това бебче. Изписаха ми 3990 гр. предния петък, сега е 4400 гр. Дори леко ме притесни този рязък скок и реших малко да контролирам приема на кърма - държа максимум по 20 мин. (след това обикновено заспива и само от време на време се сеща за какво е сложен на гърдата) - днес засякох, че за това време изпи 150 мл. Явно след това ме ползва за биберон и възглавничка.

Освен с яденето, имаме проблем и със спането - през деня будува по 3-4 ч. и единствено с гушкане и люшкане на ръце може да заспи. Вкъщи вече валят съвети да не го учим така, да не го глезим, да не го оставям да се налага и пр., но засега ги пресичам - разбирам всички съображения, но това е първородното ми дете на 2 седмици, а не войник в казарма 😅. Поне засега сърце не ми дава да го оставя да плаче.

Та така, и колики го мъчат, давам Лефакс и дано има ефект. Поне не забелязвам да го запича, пълни пелените редовно.

Изчетох и се отчетох, следващо посещение в темата в 6 сутринта 😅.

# 486
Мале Силве голям дундьо твоя Йоан. 400 гр за седмица си е постижение. Иначе изследванията показват, че първите 20 дни детето няма разграничение на ден, нощ, сън и бодърстване. След 20 тия ден тези неща започват да се формират и да се установява някакъв лежим. Хич не ги слушай родата. Гушкай, люшкай, носи в слинг щом той има нужда от това. Последната казарма беше за набор "84.

Пък аз съм будна кото цяла вощ имам контракции. И не мога да реша да хващам ли пътя за Русе или да продължавам да чакам. Просто не съм сигурна. Болят си, но не всички и не са регулярни както казват, че трябва да са.

# 487
fillme, дундьо та дундьо. Ама с това ядене настървено...

Аз те съветвам ако не се регуларни контракциите да чакаш още - Русе на колко км е от вас? Много вероятно ако идеш твърде рано и решат да те приемат да се измъчиш повече от дългото време в болницата или да не им се занимава да те чакат нещата да се случат естествено и да искат да предизвикват раждането с медикаменти, което би могло да е по-болезнено.

# 488
  • Sofia
Силве, 400 грама за седмица е нормално и няма нужда да го ограничаваш 🙂  Тео беше качил 500 грама за девет дни.

# 489
Не бяха регулярни, но си наболяваха. От умора дремнах малко. Усещах ги, но умората надделя. Сега пак ги има и според брояча варират между 5 и 7 мин. Сегашните сякаш по-малко болят. До Русе ще имаме над 1.30 часа път.
fillme, дундьо та дундьо. Ама с това ядене настървено...

Аз те съветвам ако не се регуларни контракциите да чакаш още - Русе на колко км е от вас? Много вероятно ако идеш твърде рано и решат да те приемат да се измъчиш повече от дългото време в болницата или да не им се занимава да те чакат нещата да се случат естествено и да искат да предизвикват раждането с медикаменти, което би могло да е по-болезнено.

# 490
  • Варна
При мен когато контракциите станаха на между 5 и 7 мин и не бяха регулярни, но бяха болезнени, вече бях с близо 8 см. разкритие. Много скоро след това родих. Болницата ви е далеч. Чуй се най добре с доктора си и ако се наложи, тръгни. Води имаш ли?

# 491
Добро утро, мами.
Не са ми изтекли още водите, с 4 см съм. Снощи не ми беше добре заради подготвителните контракции и доста ме болеше кръста, заспах трудно. Сега имам леки подготвителни контракции, намаляха заради лежането през нощта, но ми е отпаднало и уморено. Говорих с ММ довечера през нощта или утре сутринта да ме закара в МД да ми предизвикват раждането с окситоцин и да ми сложат упойка и да се свършва, да си видя накрая бебката. 
Според вас правилно ли ще постъпя?

# 492
  • Sofia
С това разкритие - да.

# 493
Силве, 400 грама за седмица е нормално и няма нужда да го ограничаваш 🙂  Тео беше качил 500 грама за девет дни.

Ще го проследя и другата седмица колко ще качи, но по всички таблици, които намирам из нета дават за норма около 200 гр. Иначе май не се чувства много ограничен в яденето, но се ориентира вече, че за 20 мин. трябва да суче активно, а не да си поспива на топличко с гърда в устата. 150 мл. за това време. Вече и аз не знам какво да го правя това гладниче, но щом има и други такива негови "колеги", няма да се притеснявам ☺️. Важното е да са ни живи и здрави! 🍀 💙

fillme, доста път е, може би не трябва да чакаш до последно.

Forever, доста са близо нещата при теб.

И на двете ви стискам палци всичко да мине гладко и да завърши с едни здрави бебчета! 🍀

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 09:15 от SilviaP

# 494
Здравей, janin4e , значи няма да ме върнат и да ми се изсмеят, че съм с малко разкритие и съм без изтекли води? Миналата седмица бях с 2см, сега съм с 4 см. Но от вчера не се чувствам на мястото си от нерегулярните контракции + болки в кръста.

Благодаря ти, Силве Simple Smile

Forever, доста са близо нещата при теб.
И на двете ви стискам палци всичко да мине гладко и да завърши с едни здрави бебчета! 🍀

Добро утро, мами.
Не са ми изтекли още водите, с 4 см съм. Снощи не ми беше добре заради подготвителните контракции и доста ме болеше кръста, заспах трудно. Сега имам леки подготвителни контракции, намаляха заради лежането през нощта, но ми е отпаднало и уморено. Говорих с ММ довечера през нощта или утре сутринта да ме закара в МД да ми предизвикват раждането с окситоцин и да ми сложат упойка и да се свършва, да си видя накрая бебката.  
Според вас правилно ли ще постъпя?

Общи условия

Активация на акаунт