Много скоро коледни песнички ще пеем и ДЕКЕМВРИйче ще люлеем ! {тема 12/2020}

• 28 289
  • 786
  •   1
Отговори
# 495
  • Sofia
Момичета , някоя подавала ли е вече документи за еднократна помощ при раждане и какви са те? Всяка година ги променят.

# 496
# 497
  • Sofia
Неслучайно питам. Този списък си стои от години, но миналата година като подавах за баткото, си спомням, че половината документи изобщо не ми ги поискаха, нито ги погледнаха. Върти ми се, че само лична карта и молбата..

# 498
Момичета , някоя подавала ли е вече документи за еднократна помощ при раждане и какви са те? Всяка година ги променят.
Жанинче, звънни и попитай, най-добре, ще си спестиш събирането на излишни документи.

# 499
Само молбата ми поискаха на мен при подаването на документи за еднократната помощ. Даже я пратих по куриер, за да не се редя на опашката.

# 500
И за мен би била полезна информацията за документите за помощта за раждане. Например за бележката от грао нужна ли е или вече не я искат?
Честити бебета Елина и Бориса! Да са здравички и да растат щастливи и обичани!

# 501
  • Sofia
Много са зле..разкарват майките безсмислено. Надявах се, че нещо се е променило, но уви.
Значи и документ от банката не трябва?

# 502
Силве аз не ги разбирам тия схващания да не си гушка човек детето. Еми то е социално същество и иска да усеща допира на друго същество.  Да не говорим,  че плачът означава че нещо го боли или има нужда някаква и ми изглежда нечовешко да го остави човек да плаче...по тази логика ако няма да ги гушкаме,  защо въобще да ги раждаме.  Аз моя Яни си го гушкам и цункам. Така съм правила и с Мони и тя е едно дете, което знае че е дарено с много внимание.

# 503
  • Sofia
Силве аз не ги разбирам тия схващания да не си гушка човек детето. Еми то е социално същество и иска да усеща допира на друго същество.  Да не говорим,  че плачът означава че нещо го боли или има нужда някаква и ми изглежда нечовешко да го остави човек да плаче...по тази логика ако няма да ги гушкаме,  защо въобще да ги раждаме.  Аз моя Яни си го гушкам и цункам. Така съм правила и с Мони и тя е едно дете, което знае че е дарено с много внимание.
И моите са ми все в ръцете ❤️

# 504
  • Варна
Добро утро, мами.
Не са ми изтекли още водите, с 4 см съм. Снощи не ми беше добре заради подготвителните контракции и доста ме болеше кръста, заспах трудно. Сега имам леки подготвителни контракции, намаляха заради лежането през нощта, но ми е отпаднало и уморено. Говорих с ММ довечера през нощта или утре сутринта да ме закара в МД да ми предизвикват раждането с окситоцин и да ми сложат упойка и да се свършва, да си видя накрая бебката. 
Според вас правилно ли ще постъпя?

Аз бих чакала, стига да не ти е далеч болницата.  При мен пукнаха водите,  защото преносвах.  Няма по хубаво раждане от това да тръгне нормално. Имай в предвид,  че може шийката да има нужда още време.

# 505
Писах сутринта на АГ от ЖК и след кратък разпит каза да заема позиция за нисък старт. Посъбрахме малко багаж, ако не ме приемат да останем някъде на хотел. Контракциите са все така нерегулярни, но някой са по-болезнени. Тръгнахме и според джипиеса към 11:30 трябва да сме в Русе. Сутринта слушах малката с домашния доплер. Пулса ми се стори съвсем леко забавен, но в границите на 135 - 140 което си е супер. Даже преди малко я усетих да шава.

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 10:35 от fillme

# 506
skrubi, напълно съм съгласна, не съм го чакала и треперила 9 месеца, за да го оставям да плаче като подхвърлено. Гушкам си го и си го люшкам с най-голямо удоволствие. Все пак, добре, че е хоум офиса на баща му, да имам време и да си измия очите и зъбите поне. 😃

# 507
Честити бебчета❤️ Колко адашки си имам вече в групата 😁
Момичета, вие как сте със спането? Самуил спи неспокойно и се буди на 1,30-2ч откакто почнах да ги кърмя. Вечер не успявам да ги нахраня и ставам за ам. Пробвахме да сме тримата в спалнята, обаче така няма никакъв сън за никого 🥺 Решихме с ММ да спим в отделни стаи, поне докато изградим някакъв режим, обаче на мен си ми е криво така да сме разделени.

# 508
  • Sofia
Аз спя в отделна спалня с Тео. За всички така е по-добре. Поне да мине периода с коликите

# 509
Стискам  палци да мине леко , на мамите, на които им предстои  раждане!

Тези, които  сте секцио, след махането на конците, махнахте ли превръзката/лепенката. Вчера доктора ми сложи, ама нещо ме е шубе да я махна. Ще се изкъпя довечера и после след обработка  на раната да слагам ли нова превръзка там или да стои да диша? Оффф

Общи условия

Активация на акаунт