Много скоро коледни песнички ще пеем и ДЕКЕМВРИйче ще люлеем ! {тема 12/2020}

• 28 284
  • 786
  •   1
Отговори
# 510
Момичетааааа, изписват нииии! Ухууу! Пак гадната докторица беше на смяна, пак нищо не обясня.. Обаче малчо вчера беше само на кърма и е свалил.. Тя го изкарва голям проблем, сега ще взимам АМ да додавам.. Как се ориентирате? По таблицата отзад на млеката ли? Вярно ли е това, че като е 7 дни трябва да яде 70мл?! Сега се притеснявам 🤔 много се радвам, че си отиваме у дома, да почва лудницата там поне.. Някой да знае нещо, защо ми искат 25лв за документа на ММ за работата и 15те дни бащинство?
Изгубен аз съм с вътрешни шевове, махнаха ми я днес превръзката и мога да се къпя според тях.

# 511
Честито Деси! Вкъщи  си е най- добре.
Аз гледах отзад таблицата как да го разтворя . Иначе ще пробваш колко пие, ако даваш и кърма няма да го изпива цялото. Като ни изписваха още в колата звъннах на детска стая да питам по колко яде и какво мляко са му давали, че не знаех.
За да тръгне повече кърма ми казаха да давам на често на половин един час. Гледам да го правя през деня, а вечер давам и АМ. Още не съм забелязала да се увеличава кърмата. Явно със секцио си е по- трудно.....или ми се насъбра доста стрес. Но ще се борим за кърменето.

# 512
  • Sofia
Момичетааааа, изписват нииии! Ухууу! Пак гадната докторица беше на смяна, пак нищо не обясня.. Обаче малчо вчера беше само на кърма и е свалил.. Тя го изкарва голям проблем, сега ще взимам АМ да додавам.. Как се ориентирате? По таблицата отзад на млеката ли? Вярно ли е това, че като е 7 дни трябва да яде 70мл?! Сега се притеснявам 🤔 много се радвам, че си отиваме у дома, да почва лудницата там поне.. Някой да знае нещо, защо ми искат 25лв за документа на ММ за работата и 15те дни бащинство?
Изгубен аз съм с вътрешни шевове, махнаха ми я днес превръзката и мога да се къпя според тях.
Деси, не знам в коя болница си, но тези неща ми се струват нередни. Първо, нормално е бебчо да е свалил и няма как да се каже на пети ден дали на една жена и стига кърмата или не. Нормално е да има и физиологичен спад. Не бих бързала на твое място с дохранване, не напразно се прави евентуално измерване на втората седмица най-рано. Документ за бащинство взимам всеки път, това си е една служебна бележка и се издава абсолютно безплатно.

# 513
  • София
Деси, на мен ми взеха 20 лв. за документа за бащинство. Явно в повечето болници се заплаща...
За храненето писах вчера, няма да се повтарям...

# 514
Имам въпрос към родилите мами. Бебета ваксинират ли ги в болницата, знам че се слага БЦЖ ваксина още на 3 ден, а при този ковид пак ли слагат и особено ако майката е дала положителен тест за Ковид?

# 515
  • Sofia
Имам въпрос към родилите мами. Бебета ваксинират ли ги в болницата, знам че се слага БЦЖ ваксина още на 3 ден, а при този ковид пак ли слагат и особено ако майката е дала положителен тест за Ковид?
При положителен тест едва ли. Иначе слагат две - БЦЖ и за хепатит ( тя е първата)

# 516
изгубен, на мен като ми махнаха конците ми сложиха нова лепенка и ми казаха, че на другия ден може да я свалям и да се къпя нормално.

На мен кърмата ми слезе на 8-9 ден след операцията. Преди това въпреки целодневното хранене си беше гладен. Търпение му е майката.

# 517
Жанинче, за помощите бях писала подробно в  предишната тема отиваш в социалните попълваш едно заявление показваш акта за раждане, а за банковата сметка ме накараха да напиша, че декларираните данни са на моя отговорност тъй като нямах копие. Това е в район Надежда за първо дете.
Изгубен, лекар сменя превръзките. Като махна първите конци ми сложи водоустойчива, за да мога да се къпя в болницата, после ми я смени и преди да ме изпише. На следващия ден махна последния конец  и ми сложи дишаща лепенка за една вечер.
След изписване детето беше само на кърмене 4 дни и като отидохме заради жълтеницата установиха, че е свалил повече от 100 грама и ми се скараха, че гладува и явно нямам 80 мл на хранене като за 8 ми ден или той не успява заради жълтеницата. Казаха поне седмица да знам колко му давам изцедено или адаптирано мляко. Пробвах да го меря преди и след хранене на гърда и почти нищо не отчита. Освен шишето слагам и на гърда когато пожелаве. Иначе изцеждам по 60-70 мл от двете гърди за 15 минути с двойна помпа, но мисля, че има още, а и знам, че детето суче повече, отколкото може помпата. Все пак за 24 ден е малко, а пия чайове, хомеопатия, както и Галактожил взех за 8 дни, но още не съм го приключила. Освен това зърната се разраняват няколко пъти, явно неправилно суче или аз неправилно го поставям. Четох книги, лекции, видео и не знам къде е грешката

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 12:32 от Малага

# 518
Ние купихме гнездо и сега се чудим как се пере🤣 няма инструкции... застила ли се допълнително, кво се прави... имам чувството, че 3 неща като пъхна в пералнята и тя се натъпква, сигурно само сметките за вода не можем да си платим🤣
Вие с какви препарати перете? И всеки път ли гладите? Аз плюшените материи не ги гладя, просто защото не се мачкат...сушилнята смятам добре си ги запича и дезинфекцира.

# 519
Ако майката е с положителен тест не слагат ваксини!
Ние нямаме нито една ваксина, от болницата  казаха като стане на 10 дни да вземем ПСР на бебето и ако е отрицателен  ще му поставят ваксините .
Днес ми звънна нашия педиатър да види как сме и каза, че няма как да ни даде направление  за ПСР, давали само на симптомни, а на контактни не. Посъветва ни в коя лаборатория.....даже мислила че щели да им паднат скоро цените,тъй като вече ДЖипитата дават направление  и цената се регулирала.....
Но също така каза и да не бързаме с ваксините. Поне два пъти ми го повтори да не бързаме, защо бързаме и тнт. Явно не е фатално да се отложат малко.

Взехме да хълцаме, и я попитах, каза , че е от приетия въздух докато се кърми. И ако давам вода да взема глюкоза, а не вода със захар. Аз като се разхълца му давах чиста вода, не че я иска де... кърма най-добре.
И така....

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 13:33 от изгубен

# 520
Desi13, съвсем нормално е бебето да сваля тегло първите дни. Желателно е да е възстановило рожденото си тегло чак към 10-я - 14-я ден.
Малага, с неправилно захапване се боря и аз. Виж този материал от Хедра и видеото. Главата на бебето трябва да е леко назад, за да отвори хубаво човката и за да засуче добре - както голям човек като пие вода си дава главата назад. Успех!
Позиция за кърмене кръстосана люлка
А във вчерашната лекция Елена Василева посъветва със зърното да го допреш по носа - тогава бебето отваря широко уста и извива леко назад главата, както трябва.

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 13:36 от Fifiana

# 521
Днес ни е 11 ден и бяхме на контролно измерване. За седмица от както са ни изписали е качил само 90гр, а свали от рожденното си тегло около 200гр. Педиатъра препоръча по 90-100мл на хранене кърма,АМ или кърма+ АМ. Определението беше некачествено кърмене и т.н. Пръските ако по памперса от вчера и днес били признак на глад, а той хапва и си заспива понякога чак блокира в ръцете ми, все си мислех че му е достатъчно. Понякога изяжда и 50-70 мл деуг път 100. В суматохата не успях да разбера дали му е преминала жълтеницата дори. Направо ми се скъса сърцето.

# 522
Изгубен , аз звъннах в Селена за ваксините . Казаха , че няма да ги слагат те . Аз също бях останала с такова впечатление , но ще ги слага личната педи . Говорих с нея и е поръчала Хепатита , другата я има . Като я получи , ще се боцкаме . Направление и ние нямахме , хем няма симптоми , хем няма ЕГН . Малко излишно ми се стори в такъв случай ПСР-а , но уж било най-добре , за да нямаме проблеми след време при евентуални проверки / едва ли де , но все пак 🤷♀/

# 523
Говорят за новородените деца.
https://www.facebook.com/spisanie.9meseca/videos/723835928557163/

Изгубен , аз звъннах в Селена за ваксините . Казаха , че няма да ги слагат те . Аз също бях останала с такова впечатление , но ще ги слага личната педи . Говорих с нея и е поръчала Хепатита , другата я има . Като я получи , ще се боцкаме . Направление и ние нямахме , хем няма симптоми , хем няма ЕГН . Малко излишно ми се стори в такъв случай ПСР-а , но уж било най-добре , за да нямаме проблеми след време при евентуални проверки / едва ли де , но все пак 🤷♀/
Ние днес взехме акта за раждане. В понеделник  ще обясня на педито. То ще е след нова година  нашето...

# 524
Момичета, май и при вас имаше такива проблеми, бебо излезе с високо црп и му слагат антибиотик. Като че ли откакто го сложиха е много успан, сега за хранене не иска да ми се разсъни, а цяла нощ не ме остави. При вас така ли се успиваха? От вчера е смъкнал 100тина грама до колкото чух, аз съм подпухнала като мекица, епизиотомията ме боли, цялото ми дупе изтръпва, сега взех да пръскам с цикатридина, че ми донесоха, ама как да пръскам? Нищо не виждам, а имам и вътрешни и външни шевове, смело ли си пръскам? Ужасно ми се спи, откакто родих имам 2-3 часа накъсан сън от снощи.

Честито за всички нови бебенца! ❤️Да са здрави и да радват мама и тати!

А, който беше питал за болките от контракциите. Явно си е индивидуално де, но и аз бях много смела в началото и исках без упойка. В крайна сметка толкова ме болеше, че те ми викат не напъвай, дишай, аз спирам да дишам изобщо, просто защото не издържам. Няколко пъти паднаха тоновете на бебо, заради моето не дишане.

Общи условия

Активация на акаунт