Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са симптомите на разкритие и какво означава разкритие от 2 см?
Какви са начините за събуждане на бебе, което заспива на гърдата?
Кога се появяват коликите при бебетата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са симптомите на разкритие и какво означава разкритие от 2 см?
-
Какви са начините за събуждане на бебе, което заспива на гърдата?
За да събудите бебе, което заспива на гърдата, можете леко да го пощипнете по крачетата или да го подрусате. Други методи включват леко тупване по гръдния кош, щипанe на бузите или разсънване преди прехвърляне към другата гърда. Намирането на метод, който работи за вашето бебе, е от решаващо значение, тъй като реакциите могат да варират.
-
Кога се появяват коликите при бебетата?
-
Какво е упойка и защо е важна по време на раждането?
-
Какви са предимствата на епидуралната анестезия при раждане?
без да обаждам, че имам болки от снощи. Изчаках половин час, през който успях и по голяма нужда да отида. Вързаха ме и си повисях бая време. Момата по едно време идва и вика "А ма ти си имаш болки!" Взе да разпитва и накрая каза, че ще вика доктора да ме прегледа. Повисях си до 14:20 часа вързана на машината. Дойде най-после доктора. Прегледа ме и О! 5см разкритие. Приемаме я. Ще се видим на третия етаж... Последва бръснене, документи, преобличане и айде горе. Горе уж ме вързаха за тонове пак, и пак документи, преглед на ехограф и след него пак преглед за разкритие. Ъъъ 8 см! Отиде ми подяволите върлото желание за епидурална упойка въпреки липсата на болки. Докато се свестя от новината ми ръчнаха една подлога и айде чао чао води, разбира се с помощ от доктора. Последва цитирам "вълшебната банка". Сложиха хората окситоцин и след 3 - 4 яки контракции ми сложиха бускулизин ако не ме лъже паметта. Още няколко и взе да ме напъва. Тия си боляха яко! Накараха ме да си отида до масата за раждане и веселбата започна. Загубих представа за времето. Не помня и колко напъна бяха. Само гледах да слушам акушерката. Та след няколко напъна излезе главата. Усетих как краката й ритат отвътре. Още един напън и излезе цялата. Роди се Калина! В 15 часа и 18 мин 3 кг и 48 см. И за съжаление за сега прилича на баща си
. До тук всичко яко. Направиха ни снимки. Роди се и плацентата решиха да направят един вътрешен шев. И ме оставиха да си почивам. Обаче аз усещам нещо яко да тече от време на време. Казах им, че май се напиках. Погледнаха взеха да ръчкат да търсят щото се оказа, че кървя. Накрая се обадиха на анеснезиолог и ме приспаха като казаха, че ще направят ревизия, каквото и да значи това. Събудих се в интензивното отделение. Ръчкаха ме в просъница, а кръвта прждължаваше да тече. Малко се уплаших да си призная. Към 8.30 дойде друг лекар застъпил явно нощтната смяна. Назначи някаква инжекция и към 9.30 намаля значително. Вече си представях ММ да се довлече пиян да дава кръв. Последваха яки болки в стомаха. Пак ми биха нещо и ми връчиха 5 солети. Едва си измолих да ми разрешат вода. Голям зор докато ми позволят да пия. По-късно и до тоалетната си измолих да ида по голяма нужда. Иначе пишкането го следят и съм с катетър. И съм вързана към система с окситоцин. Ще съм на него докато съм в интензивното. Ама боли. Поне 24 часа ще съм тук и няма да видя Калинчето през това време. И кожа в кожа не ми я оставиха щото трябвало да кажа предварително. То хубаво ама кога... Те от вратата за краката... И така мина и моето раждане.