Много скоро коледни песнички ще пеем и ДЕКЕМВРИйче ще люлеем ! {тема 12/2020}

• 28 273
  • 786
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте мами. Днес мина интересно. Писах ви като тръгнахме. През цялото време контракциите си бяха налице, но нито по време, нито по дължина, нито по болка бяха еднакви. Стигнахме в Русе, намерихме болницата. На входа казах, че съм за тонове Smile без да обаждам, че имам болки от снощи. Изчаках половин час, през който успях и по голяма нужда да отида. Вързаха  ме и си повисях бая време. Момата по едно време идва и вика "А ма ти си имаш болки!" Взе да разпитва и накрая каза, че ще вика доктора да ме прегледа. Повисях си до 14:20 часа вързана на машината. Дойде най-после доктора. Прегледа ме и О! 5см разкритие. Приемаме я. Ще се видим на третия етаж... Последва бръснене, документи, преобличане и айде горе. Горе уж ме вързаха за тонове пак, и пак документи, преглед на ехограф и след него пак преглед за разкритие. Ъъъ 8 см! Отиде ми подяволите върлото желание за епидурална упойка въпреки липсата на болки. Докато се свестя от новината ми ръчнаха една подлога и айде чао чао води, разбира се с помощ от доктора. Последва цитирам "вълшебната банка". Сложиха хората окситоцин и след 3 - 4 яки контракции ми сложиха бускулизин ако не ме лъже паметта. Още няколко и взе да ме напъва. Тия си боляха яко! Накараха ме да си отида до масата за раждане и веселбата започна. Загубих представа за времето. Не помня и колко напъна бяха. Само гледах да слушам акушерката. Та след няколко напъна излезе главата. Усетих как краката й ритат отвътре. Още един напън и излезе цялата. Роди се Калина! В 15 часа и 18 мин 3 кг и 48 см. И за съжаление за сега прилича на баща си Laughing. До тук всичко яко. Направиха ни снимки. Роди се и плацентата решиха да направят един вътрешен шев. И ме оставиха да си почивам. Обаче аз усещам нещо яко да тече от време на време. Казах им, че май се напиках. Погледнаха взеха да ръчкат да търсят щото се оказа, че кървя. Накрая се обадиха на анеснезиолог и ме приспаха като казаха, че ще направят ревизия, каквото и да значи това. Събудих се в интензивното отделение. Ръчкаха ме в просъница, а кръвта прждължаваше да тече. Малко се уплаших да си призная. Към 8.30 дойде друг лекар застъпил явно нощтната смяна. Назначи някаква инжекция и към 9.30 намаля значително. Вече си представях ММ да се довлече пиян да дава кръв. Последваха яки болки в стомаха. Пак ми биха нещо и ми връчиха 5 солети. Едва си измолих да ми разрешат вода. Голям зор докато ми позволят да пия. По-късно и до тоалетната си измолих да ида по голяма нужда. Иначе пишкането го следят и съм с катетър. И съм вързана към система с окситоцин. Ще съм на него докато съм в интензивното. Ама боли.  Поне 24 часа ще съм тук и няма да видя Калинчето през това време. И кожа в кожа не ми я оставиха щото трябвало да кажа предварително. То хубаво ама кога... Те от вратата за краката... И така мина и моето раждане.

Последна редакция: сб, 19 дек 2020, 00:50 от fillme

# 541
Честито бебе Калина, бързо възстановяване и всичко най-хубаво
На нас също ни беше сред евентуалните имена.
След този разказ вече хич не знам, дали няма да изпусна момента. Той за това АГ ми каза да му се обаждам ако усетя нещо ново, че ме гледа съм от тези дето предпочитат да не се оплакват много ( не точно оплакват , но да не притеснят някого) . С ММ си говорихме че си реших проблемите с празниците и готвенето и ходенето на 15 места , за са видиш всички.

# 542
Лелее fillme какъв разказ само...Честита да ти е Калина, а на теб бързо възстановяване и скорошно гушкане HeartPeople Baby

# 543
Честити да са Елина и Бориса, Алия и Калина! ❤️ Да растът  послушни, здрави и щастливи! На мамите бързо възстановяване! 😊

# 544
Филм честита принцеса Калина. Ти бързо да се възстановиш. Не е било романтично, но за Калина всичко си струва.
Тази нощ Яни се държа отлично .....буди се да хапва и заспива веднага . Инак преди в 5 часа си ставахме.

# 545
Филме, то като на филм е разказа ти...честита бебка Калина! Страхотно име! Да е здрава и красива!

# 546
Здравейте, момичета. Секциото ми беше на 17, в четвъртък, днес е събота, а още доста ме дърпа и не мога да се изправя добре. Ходя прегърбена. Имам чувството, че само аз съм така, защото персоналът се държи все едно се очаква да скокнем и тръгнем вече. Опасявам се дали ще съм във форма до изписването вдругиден. Сега ми е мираж да вляза и да си взема душ. Вие на кой ден почувствахте по-значително подобрение?

# 547
Briela И аз бях така, но със всеки ден се чувствам по-добре. Вече съм 12 ден и още ме придърпва от време на време, но няма как.

# 548
Бриела, съчувствам ти. Аз съм естествено раждане, обаче с доста шевове и вътрешни, и външни и ходя като пате. Боли зверски, одеве ми дадоха хапчета да ходя по голяма нужда, аз не смея да седна на тоалетната, пишкам от високо, че да се разтягам по-малко. Направо ми се реве и цикатридината имам чувството, че нищо не прави. Така че, не си сама. Персонала да си гледа работата!

# 549
Здравейте момичета!
И аз вече съм мама 🥰
На 13.12 се роди Николай - 3636 гр. ❤
Раждане около 15 часа, доста се поизмъчих, добре че татко му беше с нас.
Към болницата тръгнах с рев от кръвотечение като при цикъл и болезнени контракции.
Вкараха ме за спукване на водите и бях с 4 см разкритие. От там нататък- адски болезнени контракции, даваха ми да дишам газ, обаче не ми помогна хич и си поисках епидурална. Някои описват контракциите като менструални болки, обаче при мен беше 100 пъти по-болезнено.След около 13 часа контракции и чакане за пълно разкритие най-накрая почнах да напъвам за час и половина, обаче не можах да го изкарам и се наложи форцепс и епизиотомия...
Сигурно влязоха 20 лекари и акушерки и стюдънт-акушерки при мен, поне доста неща да научили от мен 😄
Останах да пренощувам и на следващия ден ме изписаха.
Сега сме си вкъщи, кърмя го, май изкарва лека жълтеница, но се оправя.
Много ме болят шевовете отдолу и не мога да намеря подходяща поза за кърмене. Вие как се справяте?

Честито за всички нови бебчета в групата! Да са много здрави и щастливи и да растат обградени с любов! 🥰❤🍀

# 550
Аз съм секцио с вътрешни шевове и съм 8ми ден, вчера се изкъпах и ни изписаха и от вчера се чувствам друго човек хаха, първата нощ с беби мина добре мисля, даже днес го оставих да седи с баща си, а аз излезнах набързо за 20минути да свърша някой неща до аптеката, да си купя бельо и прочие.. Е, направо се почувствах супер хаха!
Мамите които дават вода, след ядене ли само давате, каква вода давате - трапезна или изворна, преварена на кана или на тенджера или бебешката специална?

# 551
Честито! Няма безболезнено раждане явно😔

Аз съм на някой друг свят, склонна съм да коля и беся.... Хора, ОМРЪЗНА ми всеки ден някой да звъни и дава зор кво става с тва бебе, нямало ли новина..Вие как ги изтърпяхте? Става дума предимно за хора, които не са му никакви, разбирам да са бабите и дядовците... бива бива нахалство вече ама....

# 552
Бриела, изключително много бързаш. Ще се почувстваш по-добре, но трябва да мине време. Лично аз след три седмици се почувствах добре и започнах да не усещам придърпване. Днес ми е 25 ден от секциото и още съм със запек.
Четвърти ден е много, много рано.
Алекс, честит Николай! Жив и здрав да е и много щастлив!

# 553
Арекс, честита рожбичка! Ники да е здрав и силен!

Това с изписването на следващ ден, явно не се случва в БГ?

Деси, вчера нашият педиатър каза ако му давам вода да е глюкоза, от аптеката да взема една банка глюкоза. Ама на мен ми се поувеличи кърмата и предлагам цица. Хаххаа вчера се кърмихме на час, и днес имам повече. Но след  вчерашния маратон по кърмене щях да убия някой от нерви и умора.

Момичетата със шевове правете отвара от смрадлика, помага , за промиване, заздравяват по- бързо.

А след секцио, като се махнат конците олеква значително.

Последна редакция: сб, 19 дек 2020, 16:25 от изгубен

# 554
На мен също за жълтеницата ми казаха вода със захар в майчин дом или глюкоза, ама не съм фен на това.. Консултантката по кърмене каза, че ако се слага на гърда само не е нужно, но аз му давам по малко да се изплакне.. Не съм убедена, че яде достатъчно.. Мъка си е това с храненето..

Общи условия

Активация на акаунт