Много скоро коледни песнички ще пеем и ДЕКЕМВРИйче ще люлеем ! {тема 12/2020}

• 28 265
  • 786
  •   1
Отговори
# 555
Алекс честито бебе Николай, да бъде здрав и силен.
Ох момичета като прочета глюкоза във вода и се кръстя. Извинявайте ама къде ги намирате тези педита,  които са спряли да четат научна литература поне от 20 години, защото инак захар нямаше да ви предписват. После детето ще е постоянен абонат на зъболекаря и цял живот ще страда от развалени зъби.
Да попитам, давате ли вече пробиотик и ако да, от кой ден?

# 556
Габи и при мен е така, само пишат и звънят, ама айде ти не роди ли , ама как си, ама какво усещаш. Нямам против нека питат, но се чувствам притисната или все едно чакат да чуят нещо гадно.
Вчера ММ реши да не ходи на работа , понеже часа при АГ беше по никое време , писаха да питат какво става, накрая жената на единия се обади да пита , да не ги лъжем. Баба ми и тя , вие криете от мен, явно трябва да  си пускам снимка с корема с днешен вестник. Сънувах че си режа косата на short Bob, това май е  на хубаво. Още малко и ще се радвам на малката и даже няма да си спомням за какво съм се дразнела.

# 557
Деси На нас ни препоръчаха бебешка вода Бебелан, само затопляш малко. Има указаниянна бутилката че ако не се употреби до определено време трябва да се превари.
Аз съм твърдо ЗА това да давам вода, но не със захар или глюкоза.

# 558
Алекс, честит ти Николай. Жив и здрав да ви е, а ти бързо да забравиш родилните мъки.

# 559
  • София
Аз вече също съм на ръба с това питане! Не мога да повярвам, че успяха толкова да ме изнервят...

# 560
Изчакайте като родите, как ще искат всички да дойдат да ви видят....

И аз не давам вода със захар, не взехме и глюкоза, само като хълца му давам две три дърпания от вода , бебелан взехме и ние. Само я топля за млякото. Днес не сме ползвали обаче АМ. Давам начесто от мен.... И вечер храненето в 3 е до мен в леглото от мен, иначе си дояжда с АМ вечер и сутрин.... постепенно се надявам да го махна.

Иначе нашето педи си е стара генерация ама си я слушам  за някои неща де....интересното че за ваксините каза да не бързаме.А пък аз се притеснявам  за тези първи ваксини, не трябва ли да ги има.....

# 561
Благодаря ви мами!
Изгубен, раждането е в Англия, бързичко изписват. Можеха да ме държат и още, но само за да ми дават парацетамол и желязо там, което ми го изписаха за вкъщи.. така че си се прибрах. 🙂

# 562
Алекс, честит Николай, да бъде здрав!
И мен само ме питат не съм ли родила.. една позната ме попита даже ,,какво се МОТКАШ още”, мале причерня ми.. Днес беба хълца вече 3-4 пъти и лекичко ме подритва в ребрата, доста й е тясно май, от вчера само й говоря да излиза, че да се гушкаме Sweat Smile А срамната кост как ме боли от вчера направо не мога да ви опиша..
Напълно подкрепям скруби, водата с глюкоза/захар отдавна е отречена от световните специалисти, но тук старата генерация баби, стринки, а за съжаление и педиатри, което е най-учудващото, явно не се интересуват от новостите.. Педиатърката, която сме избрали също е над 60 годишна и честно казано, ако чуя подобен съвет веднага бих я сменила.

# 563
Изгубен, и нашата педиатърка каза ваксините след Нова година, а тогава ще бъдем на месец и половина. Имало промяна в имунизационния календар. Това защо нямам представа.

# 564
Алекс, честит Николай! Да е жив и здрав! Много хубаво име!
Скруби, аз давам Линекс бебе капки по препоръка на неонатолог. Капки срещу колики ми казаха да не давам.
Казаха ми също да го слагам по корем преди всяко хранене да си тренира вратлето и други мускули. Масажът засега да е само поглаждане отвън навътре към тялото; гимнастика - след 3 -я месец. След 2-я месец -  на преглед при ортопед.

# 565
да ви информирам, че днес бях в МД за тонове, имам нерегулярни подготвителни контракции и ме викат във вторник за тонове и за всеки случай да си нося багаж.

# 566
Forever, пазиш ли снимка на диаграмата? Чудя се как изглежда подобна на твоя случай. При мен имаше буквално 2 "планинки" и тва е. Акушерката на тоновете вика "ами то това нищо не е, никакви контракции не са".. прикачам последната

В сряда (на термин) съм запазила пак час. Ако дотогава АГ-то не каже "идвай да го предизвикваме"...

# 567
Фифи и аз мисля, че газовете ще се преборят след заселването на червата с бактерии, а не със симетиконови препарати. Аз съм се спряла на биобаланс капки, защото в тях има три бактериални щама - бифидус,  лактобацилус и стрептококус термофилус.....утре ги започвам пък ще видим.

# 568
  • Варна
Честити нови бебчета!
Тези дни е изпълнено с нови човечета!
Да са ни много здрави и щастливи всичките!
Алекс, нямам думи. Звучи ужасно да родиш в Англия! Как е възможно час и половина да напъваш? Аз щях да умра. Нямах вече никакви сили на напъните. След пети или шести напън виках на докторката: направете нещо и я изкарайте! Тогава ми направиха епизиотомия.

Въпрос към родилите: Как кърмене? Аз по цял ден това правя. Най голяма палза е 3 часа веднъж на ден. Средно всеки час е на гърда.  Понякога по 20 , 30 минути. Нищо не я успокоява, иска си гърда. Има ли и други така?

# 569
Мами, аха съм вече почти с преходното мляко, едната акушерка я накарах да ме види, че гърдите ми направо парят отдолу и като ме стисна рязко потече мляко, вика почивай да цедиш. Обаче сега са ми разранени зърната, мажа с нещо(прилича на вазелин и дупетата на бебоците мажат с такова същото май) докато ми донесат утре крема, че още не знам кога ще ни изпишат. Викам колко време ще е на АБ, лекарката преценявала на деня. Той горския ми е като дрогира като му  го пуснат, яде и ака без да си отвори очите, даже и рев няма като му е не комфортно, само се мръщи. По какво преценевят CRP и нужда от АБ без пкк не знам... 🤐 Кърмата се Опитвам да дърпам на ръка да стимулирам да тръгне, ама то не става хем да цедя, хем да мажа, хем да е цицата в устата за успокоение.
Толкова лекции изгледах и инфо изчетох и не мога и не мога да го подхвана както трябва да засуче. Няма никакви удобства тук, а малкия е като мечка стръвница, как види цицата и почва да върти главата и да трепери и не мога да го уцеля. Дано ни изпишат поне в понеделник, та да си се нагласим вкъщи както трябва.

Общи условия

Активация на акаунт