Много скоро коледни песнички ще пеем и ДЕКЕМВРИйче ще люлеем ! {тема 12/2020}

• 28 218
  • 786
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Малечка,  при нас всеки ден и вземат кръв. Може би без утре. След като назначиха антибиотика,  на следващия ден направиха контролно пак кръвно изследване за да видят дали се влияе от антибиотика. Днес не знам защо и вземаха кръв. Бях в просънца.
И аз не знам с какво да мажа зърната. До тук две опаковки изхабих от лансинох.

# 571
Даа, ето днескашните тонове от МД. Имам контракции. При теб е спокойно.

Forever, пазиш ли снимка на диаграмата? Чудя се как изглежда подобна на твоя случай. При мен имаше буквално 2 "планинки" и тва е. Акушерката на тоновете вика "ами то това нищо не е, никакви контракции не са".. прикачам последната

В сряда (на термин) съм запазила пак час. Ако дотогава АГ-то не каже "идвай да го предизвикваме"...

# 572
  • Sofia
Честити нови бебчета!
Тези дни е изпълнено с нови човечета!
Да са ни много здрави и щастливи всичките!
Алекс, нямам думи. Звучи ужасно да родиш в Англия! Как е възможно час и половина да напъваш? Аз щях да умра. Нямах вече никакви сили на напъните. След пети или шести напън виках на докторката: направете нещо и я изкарайте! Тогава ми направиха епизиотомия.

Въпрос към родилите: Как кърмене? Аз по цял ден това правя. Най голяма палза е 3 часа веднъж на ден. Средно всеки час е на гърда.  Понякога по 20 , 30 минути. Нищо не я успокоява, иска си гърда. Има ли и други така?
Почти всички кърмещи сме така Simple Smile

# 573
  • София
Честити Калина и Николай. Sparkling HeartBlue Heart
Да са здрави и щастливи ! Flowers Four Leaf Clover

# 574
Добре дошли в бебешкия маратон на новите мами ! Да са ви живи и здрави бебоците 💙❤

Ние най-накрая заспахме ... и аз лягам , че след малко ще ставам 😁
Мазохизъм явно ... прекрасно е ❤ Само да го гушнеш и сън не ти е нужен 💙

# 575
Здравейте и честити бебчета на всички нови мамчета. Да са ви живи и здрави и късметлии в живота.  Започнали са и срамежливите девойки да се появяват.
Докато изчета пропуска за 2 дни и току виж малкото хищниче ще се е събудило. Ние от вчера сме си вече вкъщи и през деня успяваме да направим по-големи паузи за хранене - 2,5-3 часа, но нощно време на всеки 40 минути са мрънка и докато не стигнем до кърмене няма спирка.
Gabi St - сега ти е омръзнало да те питат кога ще има бебе - следващите въпроси повярвай ми също толкова дразнещи са "дойде ли ти кърмата?", "ти кърмиш ли вече?". За в момента съм нещо като drive thru млечен ресторант (евентуално, въобще не мога да преценя яде ли нещо това дете, ама от днес сме само на карма...) и залъгалка/биберон. Сега съм го сложила в Cocoonababy гнездото да видим то може ли да помогне за по-дълъг сън на отрочето през нощта Grinning

# 576
  • София
Мами, помощ!
Сутринта в 07:00ч. се събудих от това, че бях измокрила леглото с две големи петна. Станах и ми се стече по краката. В банята видях, че е абсолютно прозрачна течност, която изтече по малко няколко пъти. Все едно се напишках и не спираше. Без никакви болки се изкъпах и отидох в болницата. Там ме провериха за разкритие (нямах) и казаха, че отново е изтекло нещо, но то не било от водите. Когато попитах какво тогава е това, след като вкъщи направих няколко локви и изобщо не беше слузесто... те казаха, че може да е обилен вагинален секрет, да изчакам да стане още по-обилно и да не спира. А още по-добре ще е да изчакам болки. Прибрах се вкъщи и си чакам... Винаги съм си представяла изтичането на водите по този начин, то просто няма как да ги объркаш. Сега сложих превръзка за да могат да вземат проба от нея ако отида пак. Иначе тоновете са супер и си имам достатъчно води, но според вас  възможно ли е такова етапно изтичане?
А за утре съм записана за индукция, но хайде да видим дали няма да изпреварим събитията.

Честито за новите бебчета! Да ви бъдат много здрави и много да ви радват! ❤

# 577
Ками всички кърмещи сме така. С Мони като бах на АМ явно много я засищаше и се хранеше на 2,5-3 часа.
Тази нощ за сефте почти не сме спали. Не можеше да се изпръцка и голям рев падна. Оригна се много пъти, но него това не го облекчава.  Предполагам че вчера ядох много портокали и банани и на мен самата ми се поду корема. Не вярвах до този момент, че може да има връзка между моето ядене и неговите стомашни проблеми, но вече го допускам като вероятна причина.

# 578
Сиси, щом са преценили , че има достатъчно води и са те пуснали до утре, бъди спокойна. Аз вече даже на края нямах води..... Ще издържи  до утре щом имаш индукция.... А иначе ако продължава  да тече отивай да направят една проба на превръзката.

Ние май почваме да се свиваме от колики, нормално ли е на 10 ден....
Био Амика имаме изписано от болницата от 20 ден, но днес ще ги купим. Те как се дават ако кърмиш? Директно в устата преди кърмене ли?
Витамин Д от кога давате?
Ние имаме изписани 2 капки витамин К на 30 ден......

Исках и да питам, преди някой беше писал, че е купил вместо БЕБЕФОН , камера, която се свързва с телефона. Може ли линк на подобно нещо, и звук чува ли се освен картина? Примерно вечер като го оставим да спи докато вечеряме да го гледаме.  Сега се редуваме и един стои при него.

# 579
Изгубен ние взехме ето тази камера, която се свързва с телефон. Само я тествахме при закупуване(има звук), но още не сме я ползвали. Самуил го подкараха коликите и заспива само гушнат. И ние сме на смени.

https://www.technopolis.bg/bg/Sigurnost/Smart-home-XIAOMI-HOME-3 … -QDJ4041/p/380705

# 580
Изгубен ние си взехме ей тази от Али експрес, но още не сме я тествали. Пише, че се включва при засичане на движениe, ама отдавна я бяхме поръчали:
https://www.aliexpress.com/item/32966507245.html?spm=a2g0s.90423 … .0.bcbc4c4dk3gKaN
Сваля се някакво приложение и може да се гледа на всякакви устройства. Моята идея беше и все още е дори да го инсталираме да може бабите и дядото да го гледат понякога =) не че не правим видео разговори =)

# 581
Вигантол давам от 20-я ден - сутрин преди кърмене капя в устата му директно. Броят капки е по преценка от лекар - според фонтанелата и наддаването.
На нас познати ни дадоха бебефон Филипс Авент /без камера/ - страхотно удобство е.
Сиси, леко раждане ти пожелавам!

# 582
Skrubi, ето една, според мен, интересна статия за митовете и фактите за майчината диета и кърмата. https://www.laleche.org.uk/breastfeeding-and-a-mothers-diet-myths-and-facts/
Аз от утре влизам в 39 седмица, отдавна се бях настроила, че на коледа ще имаме бебе, но уви.. днес бях на тонове, една нещастна контракцийка само имаше.. май ще се гушкаме чак по нова година. Разходките и качването по тепетата не ми помагат нещо, мисля да изчистя като за последно тези дни, пък да видим няма ли да взема да родя Grinning

# 583
Девойки,
Я кажете нещо за хемороиди. От самото раждане не се чувствам комфортно, нонот вчера вече има излязъл хемороид, който много боли. Не знаех, че и при секцио може да се получи.

# 584
Елина и мен доста ме поизмъчиха..От болницата ми предписаха проктогливенол,но от него сякаш по голям стана..След много рев и разбита психика,личния ми лекар,който е бивш херург ми каза да ДЪРЖА КУБЧЕ ЛЕД ВЪРХУ ХЕМОРОИДА за да се свие и да се прибере,Ако не се прибере от само себе си аз да го прибера..Е родих се чак ревнах от радост...Миене само с хладка вода по 2/3 пъти на ден и слагане на кубче лед много помага..вече е колко нокътче.
Честити бебчета на новите мами,нека да са здрави и много да ви радват..
Момичета чета ви,но нямам много свободно време,малкия докато спеше по 5,6 часа .сега едвам заспива,няколко нощи караме нощна смяна..И така капнала съм..Мисля да мина изцяло на кърма,смених гадния хип,взех друго мляко,но от него се къса да повръща.Не знам какво да му взема вече..Притеснявам се за 100 неща..Чак ми се гади от притеснения..Вашите бебета клатят ли си главичките,докато захапят гърда или шише...Забелязах от няколко дена,че си върти главичката докато захапе,не може да захване гърдата от първия път,а не беше така забиваше се като кърлеж...

Последна редакция: нд, 20 дек 2020, 14:19 от Хюлия

Общи условия

Активация на акаунт