Много скоро коледни песнички ще пеем и ДЕКЕМВРИйче ще люлеем ! {тема 12/2020}

• 28 144
  • 786
  •   1
Отговори
# 720
Момичета, от кога мога да режа ноктите на моят мъник? В болницата ми казаха след 1вият месец, но някои са ужасно дълги и остри. Ако е без ръкавици се дере или дере мен ужасно.

# 721
Ninka1851, след като правих консултация в стаята за кърмене в Шейново, заведох моето момче да му погледнат юздичката. Там я срязаха, но не видях разлика. И досега не отваря широко уста, както показват наръчниците. Захапването се получава след неколкократни опити и изнервяненот негова страна Cry
Малечка, от вчера и аз съм със запушени канали и огромна твърда, отекла гърда. Купих лецитин, пих вече 4 таблетки х1200 мг. На теб по каква схема ти ги препоръчаха? И аз четох за помощта на таткото за гърдите, но засега опитвам с помпата и бебето, студени и топли компреси и зеле. Голяма мъка...

При нас също е така изнервя се че не може да я захапе хубаво... трябва й няколко опита за да се получи иначе засмуква добре след известно време, но ако я оставя така дали след време ще има проблем с говора?

# 722
  • София
Арома, ноктите може да се режат след втората седмица на беб.
Аз ги режа вече два пъти, много бързо растат.

И бебка е с акне. Мажех и аз с крем, но после прочетох, че не е препоръчително. Вече само забърсвам с тампон, напоен с физиологичен разтвор.

# 723
Форевър не съм чула нищо за 7 ет., но бих се доверила на Деси. Горе е ужасно, единствено исках да съм си с бебчо ако мога, за това съм тук, но в крайна сметка след раждането се наложи да ме "изолират" на този етаж в отделна стая, заради папилом или нещо такова. Не знам дали в цялата болница отоплението е на макс, но тук при мен не се диша, седя на отворена врата постоянно иначе ще умрем от жега. Мивката се запушва от няма нищо, ей така за 3 капки вода. Храната е пълна скръб, вечер обикновено е супа с хляб, на обяд няква манджа с картофи обикновено, за закуска отидох веднъж и имаше нещо като козуначена кифла. По цял ден слушам как плачат бебчовците и няма кой да ги отрази освен ако не се подерат така хубаво поне половин час. Пъпчетата ако знаете как им почистват... Не искате да знаете... При мен почти никой не идва, освен да оставят АМ и евентуално на визитации, нищо не ми обясниха за бебо. Общо взето сама се оправям. Ревала съм вчера цяла сутрин, понеже гледах как пъпчето му виси и ще се откъсне, накрая го взеха на визитация да го прегледат и добре че там при тях падна, ама като ми е първо и изглеждаше доста страшно. От както са ми го дали не са го къпали, аз отказах първата вечер само понеже си беше къпан вече и до там...
Малага не е за мен въпроса за Лецитина 😉

# 724
Малечка, и при нас си ревяха бебетата и ги чувахме, по едно време исках да ходя взлом да взема 5-6 да ги успокоявам .....
Че какво толкова ги правят пъпчетата, маже се със спирт....

Нинка, за къса юздичка имате време да я коригирате, ние го правихме при зъболекар с лазер се изгаря, мирише на пърлено месо.....и не ги боли. Но беше голяма каката....Като реве може само да си я скъса.....

# 725
Изгубен нормално трябва да се маже, да. Обаче тук 90% от акушерки те ползват едни шишета със спирт тип тези от боя за коса, където са с острата капачка и директно поливат обилно пъпчето, все едно овкусяват салата и слагат гащите. Изпадах в ужас първия път като го видях това. До момента една единствена я видях да попива с памуче.

# 726
Мамаситас, и аз се присъединявам към вече родилите мами с бебе Айви, която зарадва мама и тати днес в 8:58 с манекенските размери 3100 гр. 50 см и буен плач. 😍

Цял ден искам да ви пиша, но малката принцеса е абсолютна гушка и вече се опитва лакомо да суче, макар още да няма какво, но поне стимулацията да върви.

Накратко за моето сравнително кратко първо раждане. След като ви писах снощи, засякох първата порция контракции, които бяха през 10 минути и с продължителност 1 минута. Реших, че е време за сън и така дремех между контракциите до около 1 и нещо, когато реших да ги засека отново. Вече бяха през 5-6 минути, но не усещах че напредвам, затова отново се помъчих да поспя. Около 3 и нещо реших, че с контракции над минута и честота на всеки 4-5 минути е време за баня. Малко преди 5 толкова ме болеше, че чак имах гадене. Решихме да видим какво е положението и за мое разочарование в 5 ме приеха в болницата с едва 2 см разкритие, а целта ми беше поне 7-8 🤦‍♀️. Представих си веднага кошмарния сценарий, в който ме претупват набързо с окситоцин, упойка и епизиотомия за разкош. НО за моя най-голяма изненада ме оставиха да си премина процеса напълно естествено. Около 7 и нещо ме прегледаха отново и вече бях с рязкритие 7 см. Казаха, че раждането ще настъпи скоро, спукаха околоплодния мехур, пуснаха все пак система и не след дълго напъните започнаха - всичко на всичко около 3-4 в предродилна зала и 2-3 в родилна. Всичко приключи и с 3 вътрешни и 3 външни шева, както и появата на най-голямото щастие ❤️. Беше бързо, по-малко страшно отколкото очаквах и пожелавам още по-съвършено раждане на останалите неродили мами. 😍

Весело посрещане на празниците! 🎁🎄🥰

Последна редакция: ср, 23 дек 2020, 20:08 от AvaBaby

# 727
Честита да е Айви и бързо възстановяване на мама 💕
Съвсем ни намаля състава на чакащите 🙂
А аз имам въпрос към родилите мами дали някоя от вас е родила в Света София на булевард България. Ако има такива ако може да ми пишат.

Мамаситас, и аз се присъединявам към вече родилите мами с бебе Айви, която зарадва мама и тати днес в 8:58 с манекенските размери 3100 гр. 50 см и буен плач. 😍

Цял ден искам да ви пиша, но малката принцеса е абсолютна гушка и вече се опитва лакомо да суче, макар още да няма какво, но поне стимулация тя върви.

Накратко за моето сравнително кратко първо раждане. След като ви писах снощи, засякох първата порция контракции, които бяха през 10 минути и с продължителност 1 минута. Реших, че е време за сън и така дремех между контракциите до около 1 и нещо, когато реших да ги засека отново. Вече бяха през 5-6 минути, но не усещах че напредвам, затова отново се помъчих да поспя. Около 3 и нещо реших, че с контракции над минута и честота на всеки 4-5 минути е време за баня. Малко преди 5 толкова ме болеше, че чак имах гадене. Решихме да видим какво е положението и за мое разочарование в 5 ме приеха в болницата с едва 2 см разкритие, а целта ми беше поне 7-8 🤦‍♀️. Представих си веднага кошмарния сценарий, в който ме претупват набързо с окситоцин, упойка и епизиотомия за разкош. НО за моя най-голяма изненада ме оставиха да си премина процеса напълно естествено. Около 7 и нещо ме прегледаха отново и вече бях с рязкритие 7 см. Казаха, че раждането ще настъпи скоро, спукаха околоплодния мехур, пуснаха все пак система и не след дълго напъните започнаха - всичко на всичко около 3-4 в предродилна зала и 2-3 в родилна. Всичко приключи и с 3 вътрешни и 3 външни шева, както и появата на най-голямото щастие ❤️. Беше бързо, по-малко страшно отколкото очаквах и пожелавам още по-съвършено раждане на останалите неродили мами. 😍

Весело посрещане на празниците! 🎁🎄🥰

# 728
Desislava13 А, да, 60 лв е. На мен ми казаха снощи, че не може да се запазват вип стаи...
Малечка90 Чувала съм, че повече хвалят вип стаите на 7 ет. отколкото на 12 ет. о.О Аз реших да бъда на 7 етаж.
Ава Честита рожбичка, прекрасен коледен подарък Heart Скорошно оздравяване ти пожелавам

# 729
Ами.. Възможно е и да не може, аз помолих майка ми да попита дали има как да ми запази стая, но тя работи там и е възможно да са запазили защото е колега.. Но според мен двойките на 7мия етаж са супер. Тройките от това което видях са доста нагъчкани и тази обща баня и тоалетна на етажа не ми се сториха нито хигиенични, нито приятни докато си чакаш реда.. По-добре да делиш стая с някого. А пък единичните вип според мен не си струват 120лв.. Много надценка, много нещо..

# 730
Честита да е Айви, бързо възстановяване на мама и скорошно прибиране вкъщи Heart
Аз минах преглед, има някакъв напредък, ама не съвсем, док каза, че шийката не е узряла напълно за раждане, но на 27 да отида на преглед и да правим индукция на 28-29, когато си е термина. До тогава тонове, а кой знае, може и да родя Sweat Smile
Препоръчайте гащи за родилки, които са ви били удобни, без значение еднократни или не.

# 731
Честито бебе Айви на мама Ава.
Жанинче браво за сладките.....чак и на мен ми се доядоха коледни канелени сладки.
За къс френулум бих  препоръчала консултация не със зъболекар, а с лицево-челюстен хирург. За София препоръчвам др. Стоянов.  При къс френулум на горна устна може да се получи така, че зъбките да не се покриват изцяло от устната в покой и при смях/усмивка устната да се вдига силно нагоре и да се вижда венеца.....т.е. естетически проблем.....но пак зависи колко е къс френулума.

# 732
  • София
Ех, толкова е хубаво да си мама!
Утре ни изписват, а таткото е рожденик! Бебка е напълно здравичка. ❤ Голямо щастие е това дете!

# 733
Ехаа, колко нови бебчета си имаме.🍀💕 Честито на всички момичета! Бъдете здрави и щастливи!
Аз още съм в клуба на очакващите, но от днес вече в болница, очакваме спонтанно започване на раждане, евентуално може да се подсили с така познатия ни окситоцин.😋
Поне знам, че от тук ще си тръгна с бебка, утре, или други ден, все ще стане.
Мъчно ми е малко за ММ, че няма свиждания и ще ни види едва на изписването, но това чувство ни е познато на всички- няма как.
Разкритието ми е към 2см, изгладена шийка, чакаме тяхно величество- регулярни контракции.
Късмет на все още очакващите като мен, правете и любов девойки, все пак не напразно естествения окситоцин е хормона на любовта и привързаността. Мен ме е яд сега, че така и не опитахме с ММ накрая, за да подпомогнем процеса. 🤗

Последна редакция: ср, 23 дек 2020, 23:25 от <Розичка>

# 734
Стискам ти палци, Розичка! Да мине леко, бързо и безпроблемно.
Аз изпекох 2 тави маслени курабийки с глазура, замесих тестото за меденки, но нямам повече сили и печенето им с останалите маслени бисквити оставям за утре сутринта. С ММ ще празнуваме Бъдни вечер и Коледа само 2мата и за първа година ще си сготвим всичко сами. Като си представя цял ден готвене и хем ми става лошо, хем ще ми е приятно Hug

Общи условия

Активация на акаунт