Много скоро коледни песнички ще пеем и ДЕКЕМВРИйче ще люлеем ! {тема 12/2020}

• 28 220
  • 786
  •   1
Отговори
# 135
Ох, нормално раждане,без епидурална, разказа ми се играта, мислех че умирам, но всичко минааа Blush

# 136
Браво Марияна. Сега ще можеш да ставаш, да се обслужваш, да си гушкаш бебче. Това секциото не е работа, ама кво да правиш, ще мине и това. Схвана ми се гърба да лежа, газове тука ми къркорят, катетри, кръста ми е все в кръв, колкото и да сменят често. А да видим днес като ме вдигнат, какво ще е чудо. Най лошото е , че бебето не ми дават.

Жанинче,  мерси за инфото за фраксипарина. Днес щях да им го откажа.....не се сещам , че може да е за операцията,  всичко за Корона смятам, хахах
Кървенето е от матката, незнам от какво. Явно си кървя повече.... Взимат ми по сто пъти кръв, но казаха , че е добре хемоглобина,  уж.

Днес като стана, ще си пробвам помпата.

# 137
Марияна, честита радост! 💐Да ти е жива и здрава Виктория! 💖 Много хубава дата, и аз съм си я харесала, ама надали...
Скорошно възстановяване ти пожелавам!
Изгубен, и на теб също! 🍀
Майки героини 🤗

# 138
Деси, Марияна, честити бебчета Simple Smile))) Да са здравички и да растат безгрижно!!!
Имали сте тежко раждане, но съм сигурна, че всичко си заслужава Simple Smile Бързо възстановяване желая.

изгубен, днес ли трябва да е готов резултатът от PCR теста?

# 139
Честити бебчета! Да растат здрави и засмени!
Аз имам един такъв въпрос- на АМ как да махна нощното хранене в 3 часа? Малката се събужда гладна и реве, докато не си хапне.

# 140
Анн123 днес би трябвало. Моля се да е отрицателен,  да ме махнат от този кошмар.
  Който не е родил, задължително  да си направи да има ПСР изследване-документ.   

# 141
Марияна, честита да е Виктория, да бъде здрава! Пожелавам ти бързо възстановяване и много гушкане на бебка. Heart
Изгубен, доверявай се малко на лекарите, не подлагай всичко на съмнение. Ситуацията, в която си е меко казана ужасна! Но съм сигурна, че нещата ще се развият добре. Жанинчето ти е казала за фраксито, хич не го отказвай, профилактиката с него е от иключителни важна след всяка операция. Дано и кървенето да намалее, ако не да взимат мерки.. Стискам палци ПСР да ти е отрицателен и на двете ръце и да се гушкате с Матей!!!! Blue Heart

# 142
Леле не мога да смогна да изчета всички прекрасни новини за нови бебчета, притеснения на все още очаквашите и ядовете на вече родилите Grinning
Всички нови бебчета да са много много здрави! Изгубен,Матей е любимото ми име за момче!
Ние с Мила сме си вкъщи от Четвъртък, набързо си ми изпратиха, в Надежда се пръскаше по шевовете, но въпреки това всичко беше супер - като се започне от санитари, анестезиолози, сестри, акушери и доктори и педиатри - истински впечатлена бях и ме накараха да се чувствам спокойна през целия престой. В деня на изписване на ехографа се видя задържана кръв в матката и наистина лохиите ми на 5тия ден почти бяха спрели. Прегледа ме моето АГ и каза да съм спокойна и да очаквам съсиреци. Някоя друга от вас с много малко лохии след секцио?
Сложиха ми водоустойчива лепенка още на втория ден след секцио и се къпех, казаха ми че няма да махаме конци, заради начина на затваряне, та забравих да питам като махна лепенката с какво да мажа/пръскам раната.. цикатридина?
Стискам палци на всички очакващи бебоците, ако знаете каква радост и емоции ви очакват Heart

# 143
Честити бебчета Heart
Ние вече сме си вкъщи. Първата вечер мина сравнително спокойно. Добре че е таткото да ми е упора, защото иначе не знам. Хормоните ми бушуват, поревавам си от време на време, гушкаме се с бебока. Все още сме на смесено хранене защото нямам кърма, но мисля че днес е повече.
Изписаха ни от болницата с 2 малки пъпчици, вчера на посещението вкъщи педиатърката каза че е стафилококова инфекция и не е притеснително. Изписа едни капки да накапвам 3 пъти дневно - Sol.pyoktanini 1%. Някоя от вас сблъсквала ли се е с такава инфекция? В болницата не казаха какво е когато попитах, само ме успокоиха че ще мине от самосебе си.

# 144
Леле не мога да смогна да изчета всички прекрасни новини за нови бебчета, притеснения на все още очаквашите и ядовете на вече родилите Grinning
Всички нови бебчета да са много много здрави! Изгубен,Матей е любимото ми име за момче!
Ние с Мила сме си вкъщи от Четвъртък, набързо си ми изпратиха, в Надежда се пръскаше по шевовете, но въпреки това всичко беше супер - като се започне от санитари, анестезиолози, сестри, акушери и доктори и педиатри - истински впечатлена бях и ме накараха да се чувствам спокойна през целия престой. В деня на изписване на ехографа се видя задържана кръв в матката и наистина лохиите ми на 5тия ден почти бяха спрели. Прегледа ме моето АГ и каза да съм спокойна и да очаквам съсиреци. Някоя друга от вас с много малко лохии след секцио?
Сложиха ми водоустойчива лепенка още на втория ден след секцио и се къпех, казаха ми че няма да махаме конци, заради начина на затваряне, та забравих да питам като махна лепенката с какво да мажа/пръскам раната.. цикатридина?
Стискам палци на всички очакващи бебоците, ако знаете каква радост и емоции ви очакват Heart
Ив,аз нямям нищо,превръзките са ми чисто чисти,всичко спря,а днес е 8ми ден от секциото,предния път не беше така.А чак на 40-я ден съм на преглед.Миналия път се мазах с дерматикс,мисля с него и този път да продължа.Имам спомени,че слагах и някакъв гел за овлажняване....ама ще питам,като отида на преглед.Между другото много съм доволна от гнездото но cocoonbaby,спи в него по 2 часа и повече,вечер е мъка,когато са коликите,но за сега са търпими,присвива се с еспумизан и бифидус на аквасорс.На очакващите мами,търпение!

# 145
Царева,  ще мисля положително за педито.  Аз по принцип си мисля да му направя сюнет на Яни. Те арабите са си го измислили,  за да няма възпалявания и за по-добра хигиена.
Арома тоз пиоктанин много цапа.  По принцип се води, че има антибактериално  действие. Честно обаче на Мони не й помогна. Дано при вас не е така.
Ив десет дни след секциото можеш да започнеш да се мажеш с медикамент за заличаване на белези.

# 146
Честита Виктория , да е много здрава и с много късмет.
Аз сега не спирам да мисля за тоновете , и само чакам да ме ритне. ММ обеща да си вземе отпуск по-рано за да е с мен,  че сега и при нашите като не мога да ходя и се сдухах. Снощи като се прибрахме го ударих на един рев.
Най-накрая ще ми дойде поръчката от 20.11.2020 с помпата за кърма. Ура

# 147
Тук е някакъв кошмар. Приемат те да раждаш, бърз тест положителен и край. Затвор. Бебето не може да го видиш, нито таткото може да го види. Не дават и това е. Даже на изписването нямало да го дадат на бащата ами на някоя баба.  Хаххаха явно трябва да си вървиш с ПСР в джоба. Нямаме никакви симптоми.
Сега чакаме да излезе теста чак в понеделник.  Ама дори и да е отрицателен,  пак нямало да ми го дадат, защото вече съм била долу в ,,ковид,, отделение.
Направо  кошмар. Как да ти дойде кърма...
Бебето по телефона само се информирам, днес казаха че е спаднал грамове, нормално, и му капят Тобрекс в очите.

Сега ме е яд че не направих ПСР по рано да имам.

# 148
Добре дошла и на беба Виктория ❤️🍀 да ви е жива и здрава, игрива и послушна 🌷
Ох, Изгубен като те чета и направо съм в потрес. ММ ми вика, ама аз 2 седмици не мога да се грижа за бебе сам, а аз - споко те няма да ни го дадат 🤣
Днес ми е доста изморено, бебе не знам как е застанал ама така ми тежи и едвам мърдам. Нещо съм се притеснила, дали пък днес не е денят Х.. 🙄 🙄 🙄

# 149
  • София
Честита да е Виктория! Много хубава дата си е избрало момичето! Simple Smile Жива и здрава да Ви е! Hearts

Изгубен , колкото и да ти е изнервено постискай зъби... Това с даването на бебето на бабата е направо невероятно. Все едно ти като се прибереш вкъщи няма да ти го даде на теб. Нямам думи! А за теста нали има някакъв срок -  2дни преди секцио или нещо подобно, а пък ако си нормално няма как да си го направиш днес, че да го покажеш другата или по другата седмица? Ще мине и това... кураж!

Мами, много ме изненадахте с лохиите. Smiley Аз съм си прочела, че са 30-40дни, а сега гледам някои от вас доста бързо са приключили и с това. Явно наистина за всичко при всеки организъм е различно.

Общи условия

Активация на акаунт