Много скоро коледни песнички ще пеем и ДЕКЕМВРИйче ще люлеем ! {тема 12/2020}

• 28 265
  • 786
  •   1
Отговори
# 345
Забелязвам,  че всички декемвийчета се преносиха или на термин излезнаха. Хм, стрелци такива.
А, Изгубен, не е точно така. Моето декемврийче не само, че е ноемврийче, ами не си дочака планираната дата за секциото, та ме резнаха по нощиге, вместо сутринта. 😉
Имам  предвид  тези, които не излезнаха ноември,  а си останаха за декември....Първото беше чак на 4.12 . И оттогава все се ослушват и преносват.....

# 346
Аз днес излязох за първи път след раждането, след 22 дни. Разходката беше кратка, но ми подейства добре.
Започнам полека да се чувстнам по-добре. Болките почти изчезнаха с изкрючение на времето, когато се надигам от леглото.
Полека се възстановявам. С килограмите съм сравнително добре - само +1 кг. от преди бременността. Коремът се поприбра макар че има още да се прибира. 😃

# 347
Малечка, аз сложих навита “на салам” хавлийка под дюшека и се получи лек наклон. Легълцата в родилното също бяха с наклон. Моята Мила започна доста да се върти, слагам я в леглото и я намирам перпендикулярно Joy
Подариха ми чувалче на Angel baby, за да не се захлупва с юрганчето, но май ще го сменя за зимно, че есенното ми се вижда тънко, въпреки че държим около 22-23 градуса. Първата вечер така бяхме набичили печката на 25-26, измъчихме детето Anguished

# 348
И Самуил си хълца доста,чак се изнервя по някое време. И аз давам двете гърди, че още ми е малко кърмата. Някой път се наяжда от двете и си заспива, друг път суче, суче и от двете и пак е гладен и изпива 60мл ам.
Ние сме с креватче next to me и си го слагам с наклон.
Тея дни мисля да направим първа кратка разходка около блока, че вече и мен не ме свърта вкъщи

# 349
Ето ме и меен, чета си ви, но още сме в болницата.. Чакаме беби да се оправи напълно. Кърмим се, даже спирам АМ което додавам, защото си наддава добре и неонатолозите смятат, че не е нужно да давам. Секциото се живее.. Има си болките и кахърите, но.. Ще живея хаха, надявам се другата седмица да тичам вече 😅
Ние за матрака решихме да не взимаме специалните възглавници, ще подложа нещо отдолу за начало. За хълцането знам че е или от въздух поет или е преяло..

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 14:08 от Desislava13

# 350
Да се запиша и аз вече към родилите мами. Днес със секцио в 8:48 се роди моят първороден  син Сарп. 💙 3150гр 50см 💙  Аз съм в реанимация доста е болезнено , надявам се  след раздвижването да съм по- добре! На всички мами , които са на опашката леко раждане ви пожелавам! 🤗

# 351
Invisible, честита рожба. Нека е жив и здрав и много да ви радва. В живота да е късметлия и добър човек. На теб бързо възствановяване. С всеки изминал ден става по-добре, но операцията си боли.

Иначе момичета за взиманвто на бебето- не, това е тъпото, няма бащи, няма баби, защото им е ясно, че те ще го дадат на майката. Майката трябва да се негативира, тогава го дават, уж за доброто на детето, то не че не е за негово добро, ама не знам доколко имат право така да ми задържат детето.... иначе след положителен пср и 10 отрицателни да има не отменят карантината.

# 352
Честит да ти е сина, Инвизибъл! 💙 Само радости да ви носи!

Ох момичета при мен всеки ден едно и също - през деня нищо, вечер почват контракции... вчера нали ми беше твърд корема по-голямата част от деня, вечерта и през нощта менструални болки, и тази сутрин съм кукуряк, всичко си е по старому 😃 Изобщо ще излезе ли някога това бебе?
Единственото ново е, че вчера май ми падна запушалката, ама това пак нищичко не значи...

# 353
Честит  син Инвизибъл.Много да е здрав и послушен.
Бързо възстановяване на теб!

В момента говорят за това с Ковида точно...
https://www.facebook.com/groups/587525192020250/permalink/883996755706424/

Уфи, бебето на Ковид положителни  родилки, ги отделят и не им ги дават ако бебето е отрицателно, защото пазят себе си и другите бебета и персонал . Не може след секцио да ти го дадат и после вечерта да искаш да го вземат за малко. Поне така е тук в Пловдив  Селена. А вече след изписването го дават на таткото, и от там нататък е ясно, че  ти ще си го гледаш вкъщи. Твоя е отговорността дали ще седиш до него с маска или не. Така или иначе с кърменето му предаваш антитела. А докато бях в Селена един доктор ни обясни, че бебето няма да боледува, но ще предава заразата.
Ние вкъщи нали сме със свеки, тя още не го е виждала.... Седи си в стаята и така.
Аз готвя, мия чинии, ММ и каката много помагат и се справяме.

Днес звънях и ми обясниха, че ме водят в болница до петък 18.12. След това ми започва  14. дневната карантина .До 31. 12. съм в карантина.  Заради тях чак януари ще мога да си оправя документално болничните.

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 15:19 от изгубен

# 354
  • Sofia
Invisible, честита рожба. Нека е жив и здрав и много да ви радва. В живота да е късметлия и добър човек. На теб бързо възствановяване. С всеки изминал ден става по-добре, но операцията си боли.

Иначе момичета за взиманвто на бебето- не, това е тъпото, няма бащи, няма баби, защото им е ясно, че те ще го дадат на майката. Майката трябва да се негативира, тогава го дават, уж за доброто на детето, то не че не е за негово добро, ама не знам доколко имат право така да ми задържат детето.... иначе след положителен пср и 10 отрицателни да има не отменят карантината.
Това е нелепо и не мисля, че има право да го задържат и отделят от теб. Две седмици стои в неонатология ли?

# 355
Докато не дам отрицателен ПСР ще седи в неонатологията, да. Това е безумното. Мен ще ме изпишат в петък и смятам да започна да викам мобилна лаборатория в нас от понеделник през ден ако трябва. Всъщност ние усетихме признаци още на 5.12, но както Джена каза, ПСРите са много чувствителни и минава бая време докато станат отрицателни. Много искам да си видя най-сетне детето и да си го прибера, ако не друго поне за празниците.

Това е нелепо и не мисля, че има право да го задържат и отделят от теб. Две седмици стои в неонатология ли?

# 356
  • Sofia
Докато не дам отрицателен ПСР ще седи в неонатологията, да. Това е безумното. Мен ще ме изпишат в петък и смятам да започна да викам мобилна лаборатория в нас от понеделник през ден ако трябва. Всъщност ние усетихме признаци още на 5.12, но както Джена каза, ПСРите са много чувствителни и минава бая време докато станат отрицателни. Много искам да си видя най-сетне детето и да си го прибера, ако не друго поне за празниците.

Няма ли кой да ги осъди тези хора? Ако детето няма някаква симптоматика, нямат право на това.

# 357
Честито бебе Сарп на мама Инвизибъл.  Да бъде здрав и силен.
Малечка, моя бебо спи в плетен ратанов кош, който съм повдигнала от едната страна като съм подпъхнала една декоративна възглавница.

# 358
Аз вчера ходих да ми махат конците и майка ми го гледа за няколко часа. Една разходка и малко слънчице може да подейства много освежаващо.
Моят мъник го мъчат газове без значение дали ще е ял на гърда или със шише кърма или АМ. Превива се, мрънка, пръцка, плаче по малко. Всъщност газовете и коликите нали са едно и също нещо? Или по точното едното води до другото? Питам защото изчетох доста и вече много се обърках.
Иначе му давам само от едната гърда, другата никакъв шанс да я захапе. Какво ли не опитах. Общо взето едната давам а другата изцеждам и давам на шише. Сутринта изцедих около 80мл от едната, 20 мл от другат. Излапка всичко и заспа. Понякога изяжда и по 80мл АМ. Не знам колко е нормално вече за едно бебе на 9 дни, но в противен случай остава гладен и е страшно нервен..смуче си ръцете, плаче, мрънка.

# 359
На нас Еспумизана не ни действа изобщо за тези колики. Нощем е някакъв ад - плаче, превива се, пръцка. Докато не се изходи, не може да се успокои. Зачервява се от напъване и адски рев, цялата почервенява, стиска ме за врата. Снощи така беше впила ръце във врата ми от зор, че имах усещането, че ще го пробие чак. Откъде толкова сила в това малко същество? Явно се гърчи в големи мъки.
Дали някоя от вас може да предложи някой друг медикамент, който да действа? Много ми е притеснено, че се мъчи, а аз не мога нищо да помогна, за да облекча състоянието й.

Общи условия

Активация на акаунт