Домакини 73/ Коледно-новогодишна и оптимистична

• 55 025
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • при късмета
Ето
Скрит текст:
За тези се чудя корени ли са или цветоноси

# 91
Добро утро!
Аз идвам да пия кафе, че сега се излюпвам, а Мако вече е сготвила.....
Не можаха да намеря патка и сега ще посрещаме нова година с гъска.
Тази година има много повече богато украсени къщи, но магазините са по-семпло украсени от преди.... и няма патка! LaughingLaughingLaughing
Вече купих всичко дори и сладките за коледните чорапи и просто няма в килера никакво местенце.
Последен учебен ден е  - решиха да спират от утре, че да може деца и учители/който си спазва де/да могат да се самоизолират по желание, за да са спокойни за 26.12, когато тук е boxing day и си разменят подаръци с възрастните близки.

# 92
Ма ко, корени са. Всъщност корените са други- като мустачки, но това не е цветонос.
Лейди, снощи ММ се прибра от командировка и ми донесе патка. Е, тя е подарък от свекърите(от Лидл), но много я уважавам таз животинка, та разбирам мъката ти.

# 93
Да си подсладим деня, момичета! Добре, че е сурат-тефтерът да ми напомни, че днес празнувам имен ден! Joy

Дните толкова да ми се сливат, че понякога нямам идея кой ден е.

При нас всякакви пернати има, но ще сме сам сами за празниците и нищо специално не ми се прави.

# 94
Дани, да си здрава, щастлива идоволна от живота.
Давам ти акъл, за като нищо специално да наготвиш патката в слоукукъра с малко подправки. Simple Smile

# 95
  • при късмета
Смърфи, със здраве да си носиш името! Весел празник
Мария, мерси
За празниците менюто и аз не съм измислила, с изключение на Бъдни вечер разбира се. Каквото ни дойде на момента. Свекъра ме нерви, ще идвам, няма да идвам, ама ще дойда на 23, а за 24 ще реша тогава. Казах на мъжа ми да му каже, че така няма да стане, аз трябва да знам дали и колко да готвя, че майка предложи този път да сме у тях. Ама ха, как може мъжа ми и брат му, ама грам да нямат общо с баща им и сестра им.
За днес почти довърших мусаката

# 96
Изтървах кафето ама ходихме да напазарим,не успяхме обаче да си  изпълня списъка...
Смърфи да си жива и здрава,весел празник!
Ма ко това са въздушни корени,цветоноса е остър.После ако не забравя ще снимам моите, които са пуснали цветоноси.
Калинче браво на теб,готова с покупките.
Днес е мъгливо и студено,главата ме боли.Пълно с хора по магазините и се бутат,а тая маска ми пречи да дишам....
Дано не ми се налага повече да излизам.

# 97
Ма ко, не се нерви за глупости. Свекър ти едва ли ще изяде толкова много, че да знаеш колко бройки точно да са сармите според гостите....примерно. Ако дойде- добре дошъл, ако не- здраве.

# 98
Смърфи да си здрава и честита!

# 99
  • при късмета
Ма ко, не се нерви за глупости. Свекър ти едва ли ще изяде толкова много, че да знаеш колко бройки точно да са сармите според гостите....примерно. Ако дойде- добре дошъл, ако не- здраве.
Само, че ми спъва плановете, защото може и нищо да не готвя, ако не дойде, а да идем у майка. Тя предложи да е така тази година. Сърми не правя, пълня чушки, така че и за там ми трябва бройка, ако сме у нас.Знае, че мразя такива несериозни работи и трябва да му теглиш думите с ченгел и пак го прави.  На края аз ще се разбирам с енго, а не мъжа ми и няма да му хареса

# 100
Дани честит празник
ма ко благодаря за напомнянето. Сега сготвих и седнах да ви видя, имам още 20 домашни и ще приключвам за тази година с проверките.
Току що сложих да готвя кисело зеле. Отделих си външните листа за сърми и сложих с ориз и пилешко да готвя. Зелката съм я сложила преди 2 седмици, другата седмица ще сложа нова. Нито имам място за големи количества нито ще се изяде. Правим зелка изяждаме правим нова.

# 101
  • София
СМЪРФЧЕ, ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН. БЪДИ ЗДРАВА И СИ НОСИ ИМЕТО С ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО!

# 102
  • София/Севлиево
Добро утро.
Някой спомена боксинг дей.Няма да забравя преди две години като бяхме в Лондон на гости на сестра ми в какъв културен шок и стрес изпаднах.Първо на 25.12 нищо,ама абсолютно нищо не работеше (хм,почти като затварянето през март),а на 26.12 решиха да ни замъкнат на Оксфорд стрийт на пазар-толкоз народ никога не бях виждала на едно място.Синът ми се разрева,че го боли главата от шума,после всички деца(бяхме с 4) ревнаха ,че са гладни и се тъпкахме в един Макдоналдс-абе приключение от всякъде.Искам пак да ида,но в по-спокойно време.

# 103
  • при късмета
Добро утро!

Аз пак се поуспах
Ели, ти като зет ми. Повече от 20 години е в Германия. Още разказва, как на един Великден решил да не си идва. Обаче напълно неподготвен, че дори хранителните магазини не работят като има големи празници, най-много някоя аптека да намериш. Умрял от глад 3 дни и от тогава не остава там. Сестра ми повече от 15 е при него и за първи път няма да идват за Коледа
Обичам петък

# 104
Ако може две кафета за мен...цяла нощ не спах и сега дремя.
Пак проблеми с лекарствата на мм и естествено заради ковида достъп до лекари няма.Вярно не ми се обикаля по болници,да търся защото знам какъв ад ще е там.Поне пуснах изследване и записах час за понеделник.Идваше ми снощи да крещя и псувам тая система на здравеопазване в бг,вървим към дъното и това е ,горко на този който няма понятие поне малко .Ходих до личната ,даде направление поне ,ама чакат по кабинетите болни за тестове и снимки,ей това не го разбирам ..
Поне времето вън се усмихна и се показа слънце,мъглата се вдигна .

Общи условия

Активация на акаунт