Домакини 73/ Коледно-новогодишна и оптимистична

• 55 186
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Добро утро!
Писе дано оправите нещата!

Коледата тук е свещенна, като се има и в предвит, че тукашната църква е както българската самостоятелна/не е на "подчинение на папата/.
На 25-ти никъде нищо не работи!!! Тогава е коледния обяд със семейството. На 26-ти всички са "юруш на черешите" - тогава е голямото ходене за размяна на подаръци - нарича се "деня на кутията" защото навремето богатите са раздавали на този ден храна на бедните.
Иначе работното време на всичко е окачено на видно място от момента на украсяването и с големи букви е отбелязана промяната от редовното раб. време.
За Бъдни вечер магазините, които обикновенно затварят в 22ч. - затварят в 18ч., на Коледа нищо не работи, на 26-ти са също до 18ч и после всичко е нормално, на 31-ви и 1-ви януари са до 18ч.

За културния шок - магазините в неделя работят до 16ч. По принцип някои големи хранителни магазини са денонощни, но на нас най-близкия такъв магазин ни е на 50км Laughing

Има различия, но като "хванеш цаката" няма проблем.

# 106
  • София
Добро утро, момичета!
 Днес е Игнажден. Честит празник!
Знаете, че който ви влезе първи днес в дома, такава ще ви е идната година.

Аз съм на черпня. Имаме нова кола. Е, не е нова от магазина, но все пак. Голяма!  С огромен багажник.

# 107
Добро утро!
Вале да ви е честита и безаварийна! Мразя големи коли LaughingLaughingLaughing ама ти знаеш какъв танк ми се налага да карам........
На нас пък ни дойде 200литровия аквариум Rage Нали казах, че мразя големите коли - е сега и големите аквариуми LaughingLaughingLaughing

# 108
  • София
😄😄😄😄
Е, твоята е танк. Нашата е просто миниван. И то на фабричен метан, мечтата на ММ.

# 109
Добро утро!
Вале, честито. Да ви вози до хубави места! И евтина поддръжка. ММ предполага, че е VW Caddy.
И ние сме за нова кола, мрън.

# 110
  • София
Благодаря!
😄Почти позна твоят мъж, признавам му го.
VW TOURAN

# 111
Вале страхотно!  Поздрави и за Ангел за добрия избор!
пък моя си мечтае да замени хайлакс с тундра, или секвоя и вече съм "проста да падладееш" RageRageRage
добре поне, че критическата не го кара да си купува мотор LaughingLaughingLaughing

# 112
  • София
Обожавам големи коли, Лейди! Като вашата.
Ще предам на Ангел поздравите.
Той казва, че ще може да си вози бидоните за вино прави в багажника😄😄😄

# 113
А, ние мотор имаме.... Отметнато е. Simple Smile

# 114
  • София/Севлиево
Добро утро.
Честита нова придобивка ,Вале.Леко и безаварийно шофиране.
Лейди, отлично те разбирам за големия аквариум.Като се роди малкия ММ бе купил един 280 -литров,красив ама със зор се чистеше.Имахме го 3 години и накрая след една морска почивка го продаде.Прибрахме се и всички рибки ,без един сом,се бяха гътнали.Голям рев му дръпнах и казах,че искам да го разкара.И той го махна,до 2017-та, когато взе 2-един 80-,литров,който в момента седи за декорация на балкона ,и един ,около 60 литра,който вградихме в секцийката в хола и вътре имаме две златни рибки и едно растение.

# 115
Мария тм е още далеч от критическата за разлика от моя LaughingLaughingLaughing
Вале нашата кола е за млади хора - познай как се качвам и слизам LaughingLaughingLaughing иначе бидоните са много важно нещо!

# 116
Така е, Лейди. Да ми е жив и здрав.

# 117
Ели ние сме с 9 златни рибки, а пък те порастнаха и трябваше да решим дали да махнем част от рибките, или да купим по-голям аквариум...... Мм дори паяците събира и изнася в градината, та ми беше ясно какво решение ще вземе....

Вале мм ей сега стана и пие кафе - каза да предадеш на Ангел, че са му малки бидоните LaughingLaughingLaughing  Моя съвет е - никога Ангел да не се допитва до мм за размери LaughingLaughingLaughing

Последна редакция: сб, 19 дек 2020, 09:30 от Ladybird_

# 118
Вале със здраве да си я карате! Любим модел ми е.Hug

Калинка, много са ви хубави рибоците! Animal Tropical FishAnimal Fish

Честит Игнажден!
Снощи гледахме до посред нощите един сериал и сега не може да се събудим, а ще трябва да пазаруваме и да вършим още разни други задачки.

# 119
Смърфи, като каза сериал..... Завърших The Queen's Gambit- само 7 епизода. Препоръчвам.

Общи условия

Активация на акаунт