Любители на кучета-111 Коледна тема

• 28 285
  • 769
  •   1
Отговори
# 600
Туиг, жива и здрава, щастлива и успешна!

Арчи спи при нас. Имаше хубаво легло, което унищожи. И да бяхме взели друго, резултата щеше да е същия. Не ни пречи, че е при нас. Особено като се свие до мен и така топли. Обичам да се гушкаме. Той си е разглезен, факт. Ама ми е такава слабост, че няма накъде.

# 601
  • Пловдив
Много да си здрава Туиг, дълги години да се обичате с Швепса! Бъде все така свежа и забавна!
Кришка, страхотно бебе си имате. Heart
mtz, Саско пробва много храни, но само тази ядеше Little Wolf of Wilderness Junior Wild Hills
https://www.allaboutdogfood.co.uk/dog-food-reviews/2191/wolf-of- … erness-dry-junior
Скрит текст:
състав: прясно пилешко месо (33%), птичи протеини (16%, частично сушени и хидролизирани), картофен флейкс (13%), картофено нишесте (13%), патешки протеини (10%, сушени), изсушен пулп от захарно цвекло (без съдържание на захар), ленено семе, птича мазнина, бирена мая (сушена), натриев хлорид, яйца (сушени), лигноцелулоза, картофен протеин, горски плодове (0,3%, сушени: червени боровинки, френско грозде, малини, плодове от бъз), билки (0,2%, сушени: пелин, жълт кантарион, листа от коприва, лайка, равнец, подбел, корен от глухарче), масло от сьомга, екстракт от мая (сушен, = 0,2% бета глюкан и мананоолигозахариди), водорасли (сушени, богати на DHA), слънчогледово олио, ябълка (сушена), инулин от цикория (0,1%), глюкозамин (0,04%), хондроитин сулфат(0,02%).
Добавки на кг:
Хранителни добарки: витамин A 15,000 IU, витамин D (Vitamin D3) 1,600 IU, витамин E (all-rac-alpha-Tocopherylacetat) 300 мг, витамин C (Ascorbylmonophosphat, Ca-Na-Salz) 200 мг, витамин B1 (Thiaminmononitrat) 15 мг, витамин B2 (Riboflavin) 15 мг, витамин B6 (Pyridoxinhydrochlorid) 10 мг, витамин B12 (Cyanocobalamin) 220 мкг, ниацин 45 мг, пантотенова киселина (калциев-D-пантотенат, препарат) 45 мг, фолиева киселина 1,4 мг, биотин (D(+)-биотин) 400 мкг, холин хлорид 2.500 мг, мед (под формата на меден-(II)-сулфат, пентахидрат) 12,5 мг, цинк (под формата на цинков сулфат, монохидрат) 100 мг, цинк(под формата на глицин-цинков хелат, хидрат) 60 мг, желязо (под формата на железен-(II)-сулфат, монохидрат) 200 мг, манган (под формата на манганов-(II)-сулфат, монохидрат) 25 мг, йод (под формата на калциев йодат, безводен) 2,3 мг, селен (под формата на натриев селенит) 0,35 мг.
В зооплюс май тази храна Wolf of Wilderness е най-висок клас.
Иначе е пробвал Еукануба, Пуризон и май Taste of wild. Нито една не одобри.
Акото беше твърдо, но доста като количество - поне по 3 пъти на ден акаше. Но пък май го прехранвах, защото той е 18 кг, а ядеше над 300 гр. Допълнително съм давала само телешки уши, не му давам много човешка храна.

Смятам, че е малко над средното ниво, но има картоф.
За сравнение Taste of wild https://www.allaboutdogfood.co.uk/dog-food-reviews/0534/taste-of-the-wild-puppy
Eukanuba - https://www.allaboutdogfood.co.uk/dog-food-reviews/0099/eukanuba … uppy-medium-breed
и Акана https://www.allaboutdogfood.co.uk/dog-food-reviews/0755/acana-puppy-and-junior

А след като навърши 1 година минахме на Wolf of Wilderness Adult - два вида
The Taste Of Canada - с прясно говеждо, треска, пуешко и червени боровинки
The Taste Of Scandinavia – с прясна сьомга, месо от северен елен, пиле и боровинки
https://www.allaboutdogfood.co.uk/dog-food-reviews/2273/wolf-of- … -the-taste-of-dry

# 602
  • София
За много години, приятели! Да сте живи, здрави, безгрижни и обичани!
Доста сте изписали - ще се връщам да чета.
Дайте ми съвет за суха храна. Искам да купя висококачествена такава без зърно от зооплюс. До сега беше на есеншълс к тундра, но там ги няма. На 7 месеца е, 20 кг и се храни по 2 пъти на ден. Целя да няма много бройки изпражнения и да е балансирано хранен. Той е на смесено. Веднъж суха, веднъж готвено. Парите не са критерий. Благодаря ви!

Защо не минеш изцяло на готвено?
Или направо на БАРФ.
И двата варианта са по-добри от гранулите.

Аз вече давам гранули само при пътуване, защото няма как да помъкна килограм месо, особено ако е за по-дълго.

Иначе, на Рея най-добре и понасяха Alfa Spirit монопротеин - не чувала а кутията, тя е с вакумирани порции вътре, и Likullus A Casa.
Taste ot the wild също е хубава, обаче от възрастана версия, а пробвах повечето варианти, имаше много фира на изхода.
За вкус не коментирам, Рея е прасе и не яде само сурова карантия и пресовани кокали.

Чести имен ден, Туиг.
И Честита Нова Година на всички.

# 603
mtz сега четейки виждам, че на всяко куче различно се отразява една и съща гранула. Аз пък най-доволна бях от Taste of the wild. Макс се изхождаше точно по два пъти на ден в размер все едно някой пинчер е свършил работата. Спрях да я взимам, защото с Вивата ще ми излезе доста по-скъпо, а аз държа да не ощетявам и бездомниците, които храня и обгрижвам с ваксини, обезпаразитявания, операции, кастрации. А и както знаете с Вивата и постоянните и проблеми също хвъркват бая финанси, та добре че поне Макс за сега е здрав като бик. Абе да са ми живи и здрави и двамата пък ще си рупат средния клас гранули за сега. 🤪 Те нямат оплаквания от нея, само дето на изхода е повечко материала. 😁
ТиуГ жива и здрава бъди и все така позитивна 🤗
Кришка доколкото знам има яки с по голяма фуния и спрямо мястото на операцията се определя и фунията каква да е. Разпитай и виж дали няма да ти свърши работа такава по-дълга. С дрехи пак ще си чопли. Иначе как е юнака?

# 604

Защо така тъжно гледат тия кане корсо?!
Привет!Кришка,бързо оздравяване на юначето!
   Сега,като ви чета,правилно ли разбирам,че колкото по-висок клас е храната,толкова по -малко е изходния материал?

# 605
Аз храня BARF /с храната на Pet Valley/ и на изхода има много малко материал, сухи барабонки, но броя на изхожданията се увеличи на около 3-4 пъти дневно.

# 606
Кане корсо и бигъл са така 😁
С най-тъпия поглед на света.. Все едно всички проблеми са стоварени върху тях 👀😂

По въпроса с храната, Тайра е на Kennell's отново, ходи 2 пъти на ден в доста малък размер.. Тип голяма котка 😂..
Няма газове, вече забравих какво беше преди. Мина през Brit, Alleva, Neobreeder (alleva), но Kennell's си е нейната храна. Сега е на уринарната серия. 20кг чувал ми излиза 120 лв с намалението, понеже е от позната. Иначе върви към 8-9 лв кг на различни места.

# 607
   Сега,като ви чета,правилно ли разбирам,че колкото по-висок клас е храната,толкова по -малко е изходния материал?

Колкото по-добре се усвоява една храна, толкова по-малък е изходния материал. Макс е ял висок клас гранули, а на изхода беше все една крава съм извела на разходка и това по няколко пъти в денонощието 😂

# 608
  • Пловдив
Смятате ли, че хранене консерва сутрин + гранула вечер е по - добър вариант от чиста гранула?
Като се разчетох сега за състав и покриващи нужди поръчах на принца https://www.allaboutdogfood.co.uk/dog-food-reviews/2249/wolf-of- … the-taste-of-tins
Мисля за известно време така да го храня, но ме е страх да не откаже гранулите.

# 609
Смятате ли, че хранене консерва сутрин + гранула вечер е по - добър вариант от чиста гранула?
Като се разчетох сега за състав и покриващи нужди поръчах на принца https://www.allaboutdogfood.co.uk/dog-food-reviews/2249/wolf-of- … the-taste-of-tins
Мисля за известно време така да го храня, но ме е страх да не откаже гранулите.
Аз смесвам.. По-малко гранули и 2-3 лъжици от консервата, с ръка омесвам и го давам.. Иначе голи гранули не иска да яде говедото..😤

# 610
Кане, което яде голи гранули, не е чистокръвно! Sweat Smile

# 611
  • Пловдив
Merryhristowa, чувала съм, че не е добре да се смесват различни типове храна. Но в периода, в който Саско не се хранеше и лекарката препоръча да смесвам гранули с друга мокра храна. В крайна сметка всичко е до кучето - ако храненето и храната се отразяват добре - значи всичко е наред.
В момента принцът хапва гранули, просто искам да подобря храненето с консерва. Ще внимавам доста, защото периодът на отказ на гранули беше кошмар, а само консерва ще ми излезе доста скъпичко.

# 612
  • sofia
Сиви, Леон е уж добре. Не знам точно какво да очакваме...Ходим всеки ден на инжекции-антибиотик, обезболяващо. Проверяват раната и пръскат с нещо сребристо. Цинк май. Тае под надзор. От вчера започва да се заиграва, но през повечето време си лежи.
Как е Вива днес?
Убедих се, че всяка храна се отразява различно на всяко куче. Леон не приема добре храните, в които няма въглехидрати. 2 вида пробваме, няма такова пръцкане...Та си кара на Хилс.
Едното му хранене обаче е готвено. То се приема добре. Готвя му всякакво месо, като махам сланина и жили.

# 613
Иланг, аз от консервата слагам само за ароматизиране 😂.. Колкото да се лъже, че не е само гранула.
Няма никакви проблеми, очевидно всяко си е индивидуално, както и при нас хората. Така, че докато намериш неговата пропорция, или конкретна храна, няма как да спреш. Ако е като Тайра, ще ти откаже гранулата. 4 дни я държах гладна и така и не ги прояде, просто нямам избор. Или трябва да яде само консерва, което не ме устройва, защото идва доста дебеличко като цена.

# 614
Кришка това е много добре, че всеки ден го следят и наблюдават операцията. Вивата днес е по-добре. Ама ние снощи отидохме до село на сестра ми бившия да махне единия краен шев/конец за да може да изтече каквото има вътре. Той се чул с неговия вет и му е обяснил какво може да направим ние. Утре отиваме при нашия да му покажем и кажем какво сме сътворили ние. Мисля и да питам дали ще е по-добре да продължим антибиотика, че ни е до днес предписан само. В малкия град ето това е гадното, че почивни и празнични дни трудно някой реагира и е на линия, а по закона на Мърфи всичко лошо се случва извън работно време. Поне каквото има да си изтича си тече и една идея по-спокойно чакам утрешния ден.

Общи условия

Активация на акаунт