Амниоцинтеза

• 1 522
  • 25
  •   1
Отговори
Здравейте мами .. знам, че тук ще намеря подкрепа за това ви пиша с една голяма молба.
Преди 11г е публикуван пост от потребителка, която си е направила амнио в МД чрез направление от нейния АГ, не са и взели пари дори за иглата. Искам да попитам вие имате ли такава информация, знаете ли нещо по този въпрос ?
Моя лекар ми казва, че до сега няма вероятност за синдроми, но все пак има около 3%, които се изпускат, аз като по-страхлива бъдеща майка тези 3% процента не ми излизат от главата, макар че на ранния БХС се оказа 1:51000, вчера бях на преглед 17+1г.с помолих да огледа бебка обстойно, всичко мери по х2, обстойно беше, а и по принцип го дават един от най-добрите специалисти в Стара Загора, нямам съмнения в него, но имам в себе си .. едно ужасно чувство .. чета и за много добър БХС и пак че има синдром на Даун 😐 ..
Много ще съм благодарна на всички, които могат да помогнат, а на останалите бременни като мен - безгрижно бременеене, на такива с дечица - само усмивки и весели емоции. Прегръщам ви всички Kissing FaceFlowers Hibiscus

# 1
  • София
Има ли предпоставки да се прави това изследване?

# 2
Здравей, аз отказах амниоцинтеза, защото далеч не е безопасна, причината поради която беше препоръчително да се направи не беше като твоята. Но е добре да обмислиш и това. При кой лекар си в Стара Загора, ако не е тайна?
При мен всичко се оказа наред, надявам се и при теб да е така. Разбирам през какво преминаваш, наистина.

# 3
Има ли предпоставки да се прави това изследване?
Нямам никаква предпоставка от следящия АГ .. но аз съм тази с паниката, може би и съм в депресия по време на бременност. Confused
Здравей, аз отказах амниоцинтеза, защото далеч не е безопасна, причината поради която беше препоръчително да се направи не беше като твоята. Но е добре да обмислиш и това. При кой лекар си в Стара Загора, ако не е тайна?
При мен всичко се оказа наред, надявам се и при теб да е така. Разбирам през какво преминаваш, наистина.
При Иван Иванов от МЦ Гален. Не е разговорлив, но когато питаш - говори. А за амниото нали уж било само 1 % от риск и то ако плацентата ти е предна, или аз съм се объркала .. вече съм голям шаш Confounded

# 4
  • София
Съветвам ви да не си пълните главата с глупости Simple Smile Щом АГ ви казва, че всичко е наред ай изследвнаията ви го показват не се подлагайте, все пак си е рисковано, мисля, че са ви обяснили.
Радвайте се на бременността си и гледайте как коремчето ще расте.

# 5
И аз бях при него, аз бих му се доверила винаги. Моя проблем беше толкова рядък и специфичен, той веднага ме насочи къде и какво да правя. Много съм доволна от него, все пак нямаш гаранция никога за нищо. Трудни избори са това, знам! Кураж и здраво бебенце ти пожелавам.
И да, хич не е по приказките Grinning

# 6
  • Terra incognita
Амиоцентезата крие рискове и съветвам да не я правите, щом нямате предпоставки за това. Лично познавам жена, изгубила бебе в 22г.с. при амиоцентеза в добра болница и то се оказа напълно здраво. Ако толкова се страхувате, отделете сума и направете днк пренатално изследване, то е неинвазивно и не крие рискове.

# 7
  • София
По-добре повтори, потрети ФМ, но амниоцентеза без изрично медицинско становище че е нужна, е абсурдно.
Изобщо не е безопасно самото изследване, да не говорим че в момента влизането в болница е риск като цяло.
Иначе аз я правих в МД София по ЗК, платих само избор на екип 150 лв мисля беше.

# 8
Благодаря на всички за мненията, щом крие достатъчен риск, за да загубя бебка се отказвам. Пожелавам на всички весели идващи празници Heart

# 9
И аз минах през това. И аз четох за рискове, но реших да рискувам. Не можех да оставя това да ме човърка до края на бременността и после да се окажа с бебе с Даун. Ходих в Майчин дом и всичко беше наред. Стана много бързо и не съм имала проблеми. Даже тогава научих пола на детето. Simple Smile
Това се случи януари 2017-та.

# 10
Аз с първото дете правих амниоцинтеза, защото ми излезе висок риск. Слава Богу и процедурата мина успешно, и бебенцето се оказа здраво. Но колко притеснения изживях само аз си знам. И аз бях с направление в Майчин дом и на теория не трябваше да ми вземат стотинка. Да, обаче след процедурата лекаря дойде и си каза, ако предцените така и така, може да дадете... в такъв момент човек е толкова благодарен, че всичко е минало добре, че на драго сърце дава...а и лекарят си го е заслужил в крайна сметка. Така че на теория е безплатно, на практика - не съвсем Grinning С второто дете изобщо не се занимавах да пускам БХС, директно си направих неинвазивен пренатален тест. Моят съвет е да си направиш такъв тест, има вече не толкова скъпи и да си караш спокойна бременност. Парите за неинвазивен тест изобщо не са много в сравнение с риска от една неуспешна амниоцинтеза.

# 11
Пренатест е по-лекия вариант и не крие рискове. Аз правих амниоцентеза платено, беше ми излязъл висок риск за съжаление. Беше 2012 г. и я правих в Русе при лекар, който за съжаление вече не е между нас. Бях с предна плацента. Амниоцентезата беше извършена професионално, не съм имала никакъв проблем.
Беше абсурдно да не я направя.

# 12
Доки ми спомена, че за мое успокоение мога да си направя тест, спомена 600лв, но ме притеснява, че съм със задна плацента. Не е ли по-трудно при такава плацента, за амниото става въпрос. Иначе знам, че при неинвазивния не крие никакви рискове и няма значение плацентата.

# 13
А защо държиш на амнио, а не на неинвазивен тест?

# 14
Правенето на амнио без изрично да е потвърдено и назначено от поне двама лекари за мен е безумие. Аз също се притеснявам, и за мое успокоение направих неинвазивен пренатален тест, за който няма значение каква е плацентата, все пак се взима венозно кръв само.
Защо държиш толкова много на амниоцентеза при положение, че са ти казали че нямаш предпоставки за нея?

Общи условия

Активация на акаунт