Амниоцинтеза

• 1 523
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
Аз пък разбирам човек да иска да направи тест, за да е спокоен, дори и лекар да не му го е назначил. Все пак всеки знае себе си най-добре, някои хора си имат някакви притеснения които за друг може да са несериозни, но за тях са много важни. Това ОК. Не разбирам обаче как може да се ориентираш към амниоцинтеза като има неиназивни тестове?!? Аз чак след моята амниоцинтеза разбрах, че има такива, ако знаех преди това никога нямаше да се подложа на амниоцентеза...Самата мисъл, че не дай си Боже, след амниоцентезата можеш да загубиш живо и здраво дете...и то не поради лекарска грешка! Просто риска си го има...може да се спука мехура и си чао.

# 16
При пренаталния тест,ако недай Боже има положителен резултат за синдром,ти осигуряват преглед при генетик и амнио без да плащаш.Това ми казаха като правих аз,БХС не съм правила,само теста.
И аз го препоръчвам с две ръце,направихме го за наше спокойствие,пакет от три синдрома,в 13 г.с. бях.За пет дни са готови резултатите.

# 17
На мен това ми е първа бременност, но много чакана и искана години. След ICSi съм, притеснявам се ужасно много, но на амниоцентеза бих се подложила само и единствено при ужасно висок риск.
Имам чувството, че авторката много са я объркали кое какво изследване е и нейния док не и е разяснил рисковете, иначе не знам защо при 0 риск някой би се подложил на това 🤔

# 18
И аз се бях притеснила, когато гинеколога ми ме посъветва за амниоцентеза, но той ме окуражи и каза, че всичко ще е наред. Самата процедура е много бърза и не боли. С една голяма спринцовка взимат течност. Не съм имала проблеми след това. Все пак лекарите си знаят работата.
Всъщност тук са го описали добре, точно така си мина и при мен.
Скрит текст:
По време на ултразвуково изследване се локализира бебето, плацентата, околоплодните води и най-доброто място за извършване на пункцията. След почистване на корема под постоянно ултразвуково наблюдение лекарят въвежда тънка игла в амниотичната кухина, като се следи да не се докосва плода или други органи в коремната кухина. Със спринцовка се изтегля се около 20 мл околоплодна течност.
По време на пункцията няма болка. Има два момента на лек дискомфорт по време на процедурата, когато иглата пробива кожата - подобно на мускулна инжекция и когато иглата преминава през перитонеума. Този лек дискомфорт се понася добре и няма нужда от обезболяване.
Амниотичната течност се изпраща за изследване за проблемите определени от лекаря.

# 19
~Carolina~, до колкото разбирам вас ви е посъветвал АГ, има огромна разлика. Авторката сама иска да направи това изследване, защото се притеснява

# 20
Каролина,а защо не ти предложиха неинвазивен тест?За мен амниоцентезата е краен вариант след именно неинвазивнив.

# 21
Не знам. Гинеколога директно ми предложи амниоцентеза в София и каза да не се притеснявам, не е толкова страшно и наистина не беше. Пак казвам това стана януари 2017-та, била съм някъде в четвъртия месец.

# 22
  • София
На мен също ми препоръчаха директно амниото. Беше заради ехографска находка, не статистически висок риск и мотивацията беше Да не губим време, защото тогава нямаше 100 вида тестове и се чакаше повече (2015). Ако излезе проблем на неинвазивния пак с амнио се потвърждава и според мен д-ра беше сигурен че това ще ми е случая.
Всичко му е наред за щастие на детето, нямаше проблем, но не бих казала че е лесно и безболезнено да те боднат.

# 23
На мен също ми препоръчаха директно амниото. Беше заради ехографска находка, не статистически висок риск и мотивацията беше Да не губим време, защото тогава нямаше 100 вида тестове и се чакаше повече (2015). Ако излезе проблем на неинвазивния пак с амнио се потвърждава и според мен д-ра беше сигурен че това ще ми е случая.
Всичко му е наред за щастие на детето, нямаше проблем, но не бих казала че е лесно и безболезнено да те боднат.

Амниоцентезата е специфично изследване, което трябва да се извършва от истински специалист. А иначе процедурата не е никак безболезнена.

# 24
Авторката явно е ошашавена от цялата информация и няма доверие на лекаря си, за да иска да прави това инвазивно изследване.
Не обвинявам никого, но за Бога живеем в ерата на комуникациите и интернет, и имаме достъп до купища информация буквално на два клика разстояние. Няма да е лошо малко да се информираме и сами....

# 25
Моята амниоцентеза не беше болезнена. Убеждождането почти не усетих. По-скоро имаше психолигически страх, че ще убодат корема ми, в който имам бебе, но самата процедура не ме е боляла. Извърши я специалист, който за съжаление вече не е между живите.

Общи условия

Активация на акаунт