Седмокласници 2020/2021 - Тема 5

• 31 791
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ми то при онлайн матура  точно индийска ще е ситуацията и тук - родата прави изпит. Няма да го мисля от сега, че не искам да се ядосвам предварително.

# 121
А он-лайн изпит няма да допуснат !

# 122
  • София
Е, дано, ама самият министър го беше споменал май преди дни, но не и вариант за втора дата.

# 123
какъв е проблема да го направят на открито, като толкова се притесняват
взех да си мисля, че целта е децата да останат неграмотни, и да има повече възможност за частни уроци и корупция при приема

# 124
  • София

Хм, това всъщност не е лоша идея... и е напълно реализуема.
Но реалистично по всяка вероятност до НВО-то ще има ваксина/и. Поне за учителите. Децата... както си знаем - кучета ги яли. Болните и/или карантинираните... да са били по-умни и да не са се разболявали. Толкоз...

# 125
Аз гледам да съм дзен.  Каквото такова в крайна сметка. Детето ми е прекалено съвестно и без това ще ѝ е трудно в живота.  
Малко си отдъхнах че ще продължат онлайн. Хич не ги виждах на училище след нова година.

Чакаме с нетърпение ваканцията. Малко да се наспи, да поизлизаме заедно навън, да релаксира.
От училище вместо да има разясняване на задачи и модели- е едно препускане и заливане с домашна работа.
В школата вече им пуснаха задачки за ваканцията.
БЕЛ май добре върви. "Немили недраги" ми додеяха вече, откога ги дъвчат...
Разказвателните средна щета. Има и добри оценки има и фалове. Химията я намразва още от сега и то заради учителката.
А аз имах брилянтен преподавател по химия, в горните класове де, и много я обичах.  

Напоследък пазрувам като за последно- храна, подаръци... Но явно компенсирам с липсата на други приятни емоции, а съм от хората интроверти.

Не си представям онлайн изпит. Дано се нормализират нещата до лятото.

# 126
  • София
Е, дано, ама самият министър го беше споменал май преди дни, но не и вариант за втора дата.
Точно това е най-големият абсурд! Оправданията да няма втора дата е, че видиш ли, тогава учениците нямало да бъдат равнопоставени. Щото при онлайн НВО ще са много равнопоставени.... Dizzy Face

... да има повече възможност за частни уроци...
Това тепърва предстои с готвените промени за НВО.
Доколкото си спомням през 2022 или 2023 гласят изпита да стане един, комплексен, който да включва, освен БЕЛ и МАТ, а и другите предмети, изучавани в училище - История, География, Химия, Физика, Биология и бог знае какво още. Жал ми става за тези деца, които ще се "пържат" на този огън, а и за техните родители.

# 127
Наредбата дава възможност изпитът да бъде интегрален. Тоест по подразбиране е само БЕЛ и МАТ, но преди началото на учебната година министърът може да издаде заповед за включване и на други предмети.  В тази заповед се посочва кои ще са другите предмети и какъв точно ще е форматът.
Ще дам друг пример.  В момента според същата наредба задължително НВО може да се провежда И по други предмети освен БЕЛ и МАТ, като това става със заповед на министъра. Досега подобно нещо не се е случвало.

# 128
  • София
Снощи моята девойка се размечта за онлайн НВО и как щяла и по двата предмета да има по 100 точки. Бързо я разочаровах, като й казах, че първо онлайн матури никога няма да има и второ дори и да се случи, то масово ще има деца с по 100 точки и вероятността да влезе в желаната гимназия рязко ще намалее.
За удължаване на ДО, няма да коментирам, защото съм меко казано бясна. Можеха поне да отворят залите за спорт и басейните. Учудвам се, като кажат удължаваме мерките с ... Въобще за какви мерки говорят, като такива няма. Освен училищата и заведенията всичко друго е отворено и народа се е юрнал по магазини и институции. Как очакват да се понижи заболеваемостта?!

# 129
Опитайте (трудно е знам) да ги оставите да си починат няколко дни, говорете си с тях, разхождайте се, правите нещо с тях ... да сигурно има някаква досада, напрежението в нас със сигурност се предава и на тях. И не сме живяли в трудни години, но поне не бе чак въпрос на оцеляване. Вирусът е коварен, хората изглеждат днес добре утре се влошават и не знаеш дали ще се събудят Confused ...важното е след този период да сме всички налични, пък НВОто ще го оправят децата.
Това е разковничето до голяма степен. Виждам го нагледно. Разговори, разходки, дейности заедно, филми, настолни игри помагат много за справяне със ситуацията. Като станаха невъзможни в един момент, виждам също апатия, пускане по течението, нежелание за излизане.

# 130
Дъждец - момиче ли имате ? 

# 131
Ако направят изпита по НВО комплексен, ще е редно да не е балообразуващ за конкретни училища, а както беше по наше време-искаш МГ , има изпит по математика
А ДО ще е поне до края на февруари по мое мнение-сега като започнат и гриповете Flushed

# 132
Аз залагам до Великден , нали очакват и трета вълна .

# 133
Аз залагам до Великден , нали очакват и трета вълна .
то ако е до великден, за какво изобщо ще тръгват
минала цялата година
не се притеснявам толкова от материала, колкото от лесни матури, защото по-подготвените ще са най-прецакани

# 134
То всички от това ни е страх - от лесните матури .  Най -елементарната грешка ще ги изхвърли от желаното училище.

Общи условия

Активация на акаунт