Седмокласници 2020/2021 - Тема 5

• 31 793
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
Започват вече класните при нас. Явно този срок ще го изкараме онлайн, трябваше да върнат и седми клас в училище

# 106
Общо взето на никой не му пука за децата , при нас учителите не искат да се пращат домашни от децата, а ги проверяват в час ! Представете си за 30 мин час , колко време остава за новия урок ! Днес има за домашно преразказ по БЕЛ и госпожата не ги искала снимани - щели да ги четата в часа .

# 107
  • София
Привет, група.

Аз също май вече съжалявам, че се спрях на курсове.
В събота ще имаме родителски срещи в Междучасие. Ще видя как ще минат. Но вече започвам да мисля да търся учител по БЕЛ и да спираме курсовете след втори модул. Просто.... не си го представях така, въпреки че ме предупреждаваха. Simple Smile

Не знам, много къса клечка изтелиха нашите 7-мокласници!

# 108
Общо взето на никой не му пука за децата , при нас учителите не искат да се пращат домашни от децата, а ги проверяват в час ! Представете си за 30 мин час , колко време остава за новия урок ! Днес има за домашно преразказ по БЕЛ и госпожата не ги искала снимани - щели да ги четата в часа .
На това му се казва мързел...
Идеята е да имат повече време за частни уроци, предполагам.
Аз също съм потресена как се мисли за всеки друг, но не и за децата!

# 109
Снощи имахме родителска.... учителите по "разказвателните" предмети ми направиха отлично впечатление - знаят какво искат, какво може, намират начин да изпитват и оценяват.
По математика се оказва, учителката пуска уча.се и говори върху видеото 🙄 за пробния в неделя няма информация, освен че ще има такъв. Децата имат по 1-2 оценки, класно не иска да прави онлайн....на въпросите най-често отговоря с "ами аз какво повече от това да направя" 😔
Другата, по английски, изправи на стената на срама десетина деца едно след друго и поименно. Не само бяха обсъдени подробно, ами ако родителят си мълчеше, питаше дали е там и чува, и какво ще каже по въпроса 😆 видях нагледно как се убива интереса към езика...

# 110
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
моят станал изненадващо дисципиниран тази седмица.
активен в час, редовен с домашните, даже извън домашните проявявал активност. Simple Smile Simple Smile
 Simple Smile дали има връзка с очакваните подаръци за Коледа не знам.  Wink
ще е голяма изненада - нищо не съм му купила. Wink

# 111
  • Варна
Добри, сърце нямаш! Simple Smile))
При нас класното по БЕЛ щяло да е индивидуално за всеки.... Ще кажа как е минало.
По математика ще е след НГ, но явно пак онлайн, колкото и учителката да не е фен на онлайн контролните. В интерес на истината там оценките са най-малко.
И умората се натрупва, все по-осезаемо. Чак до апатия не сме докарали, но определено се вижда как се подмотава и трудно се фокусира.

# 112
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
баща му е купил някакъв телефон (Горинич счупи своя в последния присъствен ден и от тогава е наказан с един мой стар).
Simple Smile аз бях обещала коледно-новогодишна екскурзия в Испания, Италия или Малта. Simple Smile само ще чакаме гняс-19 да си иде и ще направим и трите. Simple Smile

# 113
  • София
Ние взехме на тийна геймърски стол, въпреки че не заслужава и се бях заканила да остане без подаръци, ама сърце не ми даде.

Сега с това оставане онлайн до 31 януари хептен се отчаях. Той ще се демотивира още повече, да не говорим, че и аз отивам натам. Нямам сили вече да го натискам и гоня да учи, днес трябва да намеря време да седна с него да решаваме задачи за движение, ама хич нямам желание Sad

# 114
  • София
Аз пък съм да има конкретика в обвиненията на РС. Тия общи приказки за дисциплината ми е писнало, искам да знам какви са отношенията в класа, на какво са свидетели учителите. Понякога те може и грешно впечатление да са останали, може да са подведени от умели манипулатори, което да рефлектира върху целия клас - сърбах една попара на едни девойки в старото училище в класа на баткото. При друг случай една майка, в класа на девойката,  се опита да създаде голям проблем с деца , с класна, проблемът се реши с говорене между родителите и нещата се успокоиха, за щастие зрънцето (майката) като видя, че остана изолирано си премести детето и ни освободи.
Сега с девойката нямам големи драми децата си ги решават сами къде успешно, къде да намесата на училището, но не се налага участие на родителите.

Опитайте (трудно е знам) да ги оставите да си починат няколко дни, говорете си с тях, разхождайте се, правите нещо с тях ... да сигурно има някаква досада, напрежението в нас със сигурност се предава и на тях. И не сме живяли в трудни години, но поне не бе чак въпрос на оцеляване. Вирусът е коварен, хората изглеждат днес добре утре се влошават и не знаеш дали ще се събудят Confused ...важното е след този период да сме всички налични, пък НВОто ще го оправят децата.

30мин часове не са за увеличаване навремето  на частните уроци, едва ли някой драстично е променил нещо. Поне аз не съм - школа БЕЛ 2 пъти, математика - мат.школа в училище и частен учител, който има за цел само да надгражда и да добива опит. Всичко в момента е онлайн, мисля че се справят, обратна връзка има, включително и да се размаха пръст на родител, че не следи какво се случва.

Я, си сипете нещо обедно. Държавата март месец може да я ремонтираме, дотогава е сигурно, че сутрин новините ще са едни, вечер други и ще си търсят виновници.
Важното е Съли с мазната косица да е ок (70% май се спрягаше, че бизнеса в този сектор е сив, данъци може да не плащат, но ще грижим за тях), пък учителите кой му дреме, като и за децата, като и за лекарите.

Кви мерки, кви 5лв.,
Скрит текст:
дочувам (снасят ми инфо разни приятелчета) как не се спазва карантина, обикалят си хора с доказана Корона (+ тестове), сигурно в пъти повече са тези, които уж са се самоизолирали , не са си направили тест... и докато това се плаща от джоба никой не може да ги задължи. Колко месеца се дъвчат антигенните тестове? 
Толкова е трудно да се плаща за антигенен и после ако има нужда и ПСР.

# 115
В нашия клас и в момента има болно от Ковид дете, не ми се мисли, ако бяха присъствено..
Частната й учителка по математика спря да дава отдавна уроци, в рисковата група е , не дава уроци и он лайн . Не знам дали курсове по не са по-добрия вариант.

# 116
  • София
Днес ходих до една аптека, да купя капки за очи на сина - /вчера вечерта се оплака, че го болят; и как не - с това седене пред компютъра Disappointed/ - и на вратата имаше бележка, че правят антигенни тестове и кръвни за антитела. Цена нямаше обявена, но и не питах вътре. Впечатлих се, че обикновена аптека предлага такова нещо.

По повод мерките - трябваше да върнат и 7-ми клас ПО след Нова година, но не би. Тоя министър за нищо не става. За пореден път доказа колко неадекватен е за поста си. И другото, което много ме ядоса - на театър, музей, галерия и кино може, но тренировки за децата не може, или извънкласна дейност. Не могат да ме убедят, че е по-безопасно да си в зала с още 30 човека, отколкото 5 деца с един учител/треньор.

Школата при нас в ДО е ефективна и ще продължим. По МАТ единственото, което не ми харесва е, че много бързат с материала и не отработват базовите неща. Но пък ние имаме и частен учител, който внася допълнителни разяснения, та не се тревожа.
Идеята за онлайн НВО е меко казано абсурдна. Това ще бъде пародия на изпит, предпоствака за масови злоупотреби - събира се цялата фамилия и помага на отрочето да избута изпита. На фона на тази идея от МОН, като се пита за втора дата, разправят, че нямало да бъде равнопоставено.... Imp

# 117
Е явно он-лайн не го предпазило да се зарази това дете , както съм сигурна и много други хора ,като гледам болните в болницата не намаляват , както и тези в интензивните отделения . Гимназистите ще направят 2 месеца вече он-лайн.
Само да кажа , че преди да ни затворят тотално сина ми беше в карантина заради болен негов приятел , той не се зарази от него. Но пък го заразих аз ,  а аз не разбрах от къде го прихванах .

# 118
  • София
Кали, постът ти ме подсети за матурите в Индия Simple Smile
https://clubz.bg/16319-indiq_roditeli_visqt_po_stenite_na_uchili … dskazvat_na_izpit

# 119
  • София
Хахаха Laughing
Не съм знаела това за Индия, развесели ме.

Общи условия

Активация на акаунт