Седмокласници 2020/2021 - Тема 5

• 31 855
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Приятелско момче отслабна при ДО миналата година, сега пак. Казва, че е от ДО. Не са правили изследвания. Загубил си е здравия сън, ляга много късно, не се наспива. На 17г. Беше с мускули, сега е откровено слаб.

# 301
Момичета, не можах да дочакам до вторник, днес му пуснах изследвания
Глюкоза 5.13 при референтни от 3-6
В горна граница, но все пак в норма
Отдъхнах си

# 302
Нормална е тази захар. Идеалната е между 4 и 5, но 5.13 не е дори на горна граница.
Може и от обездвижване да е. Ако преди това е бил активен, се топи мускулна маса, както е писала Заслон.

# 303
  • В светлината на слънцето
Честита Коледа, момичета! Бъдете много здрави, обичани и нека късметът бъде с нас тази учебна година!

# 304
А да препоръчате някой филм, който е подходящ и за тийнейджъри. Нещо, което се е харесало на децата ви. Може и стар да е.

# 305
А да препоръчате някой филм, който е подходящ и за тийнейджъри. Нещо, което се е харесало на децата ви. Може и стар да е.
Чудо, джуманджи
Обичаме филми за гении- Теория на всичко, Красив ум, Код енигма
Или за края на света -След утрешния ден, 2012
Много ми е любим един филм -Следващите три дни

# 306
Не съм сигурна, че някой в детайли е наясно с поредната рИформа, при това по средата на учебната година, но ето новината: https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/poveche-matematika-po-malko-ezi … riema-sled-7-klas

# 307
Коментирах го в друга тема преди малко. Заглавието и първото изречение са да речем не съвсем точни. Коментирали са прогнозните целеви стойности за държавния план-прием за следващата учебна година в сравнение с предходната. За трета поредна година правилата за планиране и реализиране на ДПП са в посока увеличаване на приема на ученици в СТЕМ профили и професии и повишаване на дела на приетите в VIII клас ученици в професионални гимназии и в паралелки с професионална подготовка ( естествено това означава по-малък дял профилирани паралелки). За пръв път обаче в ПЦС има отделно ограничение за профилираните паралелки с профил Чуждоезиков.

# 308
Намаляват до 23%. Това за нашия набор ли важи?
Колко къси клечки ще изтеглим Astonished

# 309
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Отдъхнах си

лекар ли назначи изследването?
сигурна съм, че при детето всичко е наред, но изследването само на захар обикновено не е достатъчно.
глюкозата се изследва задължително заедно с инсулин.

# 310
Момичета, знаете ли дали има тема, в която да попитам, как се решава дадена задача?
Меко казано не можем да ги решаваме..
.
Момичета според мен на пазара на труда няма нужда от много преводачи, така, че е нормално езиковите паралелки да се съкратят. Не искам да ви ядосвам, но моята теория е, че трябва децата да имат практически умения, а не абстрактни понятия / това, което учат в момента/.

# 311
  • у дома
Момичета, знаете ли дали има тема, в която да попитам, как се решава дадена задача?

Има https://m.bg-mamma.com/?topic=1260564

# 312
...

Предполагам, че това е темата, в която ще могат да помогнат: https://www.bg-mamma.com/?topic=1260564

Нашият момък е доста увлечен по история и войни и "1917" му хареса. С него гледах и "Паразит" - също го гледа с интерес...Иначе, на сестра му ѝ хареса "Енола Холмс".

# 313
Отдъхнах си

лекар ли назначи изследването?
сигурна съм, че при детето всичко е наред, но изследването само на захар обикновено не е достатъчно.
глюкозата се изследва задължително заедно с инсулин.

Наистина е така. Свекърва ми е с диабет но тип 2, мъжът ми е предразположен и затова се следи в този аспект. Личната мУ пуска освен горните и гликиран хемоглобин, който е показател за вариациите на "захарта " за един доста дълъг период от време ( 8-12 седмици назад).

# 314
  • София

За пореден път се убеждавам, че този човек изобщо няма връзка с реалността... Какви информационни технологии!? В момента този предмет е нещо като некачествено училище за секретарки. Би било добре да се учат езици за програмиране, би било добре да се учи алгоритмизиране, би било добре да се учи ползване на, примерно, github за сложни проекти с много участници, но... КОЙ ще ги учи на това!? Откъде ще намерят учители!? Учителката на Врячо по ИТ май изобщо не знаеше какво е "linux". И това не е точно най-забутаното училище. На какво точно ще ги научи? И каква точно полза биха имали децата от повече такива часове - тип "кое бутонче да натиснем на някоя конкретна версия на някакъв конкретен продукт, при положение, че докато станете секретарки - щото за друго не ви готвим - то отдавна нито ще е там, нито ще изглежда така?"

Общи условия

Активация на акаунт