Седмокласници 2020/2021 - Тема 5

• 31 755
  • 750
  •   1
Отговори
# 15
Кали, благодаря за темата.

Дъждец, три неща ми направиха впечатление. Тихо дете, супер старание и агресивно отношение. Аз не бих оставила нещата така, без значение дали е важен предмета или не. Не разбирам и даже ми е обидно подобно поведение. В никакъв случай не бих допуснала някой да вменява незаслужено вина в детето ми. Днес ще махнеш с ръка, но и утре ще трябва да го направиш, ако не поставиш човека на място.

От общуването ми с учители съм забелязала, че тези които проявяват най-големи  претенции и изисквания, обикновено точно те не спазват собствените си правила.
Класната на дъщеря ми/2 клас/, още на първата родителска среща подробно ни обясни как и в кои часове можем да я търсим.
После обаче изобщо не и пречеше  в 12 вечерта да изпраща по вайбър до 40 човека в групата разни маловажни съобщения, като например каква прекрасна рисунка е нарисувал  еди кой си..

Последна редакция: сб, 12 дек 2020, 11:44 от vox

# 16
Ние врати не затваряме в къщи, освен по време на часове...и всички прибираме навсякъде. Е децата прибират след като кажа/викна ама все пак прибират. Но и аз не съм изобщо голяма чистница. Леглото в нашата спалня много рядко се оправя. Но пък ме дразни книга, вестник, брошура пусната на пода...може да спя и пак ще стана да го вдигна Simple Smile Други предмети по земята не ми правят впечатление! Simple Smile

# 17
  • България, София
Иначе с това ДО няма как да няма такива ситуации. Като дават домашни със срок до края на деня, а не до определен час, защо да не се изпрати в 23.55ч.?
Всичко казано по - горе за ДО малко или много се отнася и до нас. Чак претрупване с домашни и проекти засега сякаш няма. Доста контролни обаче по БЕЛ. Миналия петък тест, този петък класна работа, на 15.12. пак тест.
Не ми харесва липсата на обратна връзка по математика. Там изобщо не мога да разбера какво се случва в училище. Последните два теста не са "върнати", само има нанесени оценки в Школо. Поне да изпрати верните отговори, за да ги сравним. На единия тест има 4, на другия от РП има 3. Не се хващам за оценките, въпреки че детето ходи на частни уроци, но искам да видим грешките.
Бях казала на детето да помоли госпожата да й върне тестовете някак, но вчера имало проблем и по време на час тя не била чувала класа. Писах й в Школо вчера в по -ранен час Wink Още не е видяла съобщението.
Хич не ми е добре с това ДО. Доста ме натоварва по някои предмети конкретно. На моменти и мен ме обзема апатия и вдигам ръце. Какво остава за децата. Но все пак да се опазим здрави физически и психически ми е най - важно.

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 18:07 от bubanka

# 18
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Кали Flowers Hibiscus.
Добри, обемът на домашните ви мен лично ме умори да го изчета, дори систематизиран - горкото дете, но зяпнах конкретно за математиката...Колко разнообразни трябва да са тези 8 теста откъм задачи, не става ли ясно дали се знае материалът още на 3я, да речем...? Стана ми любопитно просто какво се цели с подобен род занимание.

попитах, повечето са с по 20 задачи, последните три са съответно с 8, 5 и 3 - предполагам с по-голяма трудност.
нищо не може да се разпечати, всичко е на компютъра Sad
хубавото е, че веднага излизат точките: 18:20, 7:8 и т.н., лошото е, че може, както в летните 100 задачи да има грешки при оценяването. мисля, че писах тогава и се извиняам за повторението, но тогава отговор 1/2 беше грешен, верният беше 0,5, като в условието немаше изискване за обикновена или десетичка дроб. имаше и други такива.
още не сме получили отговорите и оценката на летните задачи, имам съмнения, че няма да получим и на тези тестове, което окончателно ще унищожи желанието му да прави домашните си и ще ми отнеме и последните козове да го изисквам от него. Sad

# 19
  • София
Наборът току-що приключи с курса по математика. На добрия стар лаптоп ми е останал инсталиран MSTeams с неговия профил и се изкуших да отворя Assignments  - лелееее, километрична опашка със задания, повечето са дадени вчера. Направи ми впечатление даденото по математика  - общо 5 теста +около 30 задачи+попълнени работни листа и всичко е с точки, нищо че се "преподава" асинхронно. Той философски каза, че всичко трябва да е съразмерно, досега бил на курс, сега излизал с приятели в парка. Време имало. Има и домашни от школите, но той е спокоен, чак му завидях Stuck Out Tongue Winking Eye

# 20
Кали, благодаря за темата!
Добри, домашните на младежа са наистина впечатляващи, не знам на моя син дали такова количество му се събира общо от училище и от уроците, даже и на 1/3 сигурно не е.

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 18:07 от bubanka

# 21
Някои учители просто са се самозабравили, едва ли нещо й се е случило, като е получила e mail от дете в 9 часа.  И без това децата ни са с крехка психика покрай тийн вълнения, натиска на предстоящото НВО  и ситуацията с Ковид, ДО и какво ли още не. Нашите учители пък са прекалено либерални, общуват си с децата като с връсници. Чак и на мен ми е забавно, като ги слушам сега   on line.

# 22
  • На морето!
И аз съм се сблъсквала с арогантно учителско отношение, директно или не, към моето или друго дете и никога не съм знаела как е правилно да реагирам. Знам, че не е добре да се премълчава, но и понякога не си струва да се повдига въпрос и това усложнява нещата.
В някои учители в училището на детето се разви реваншизъм. Възползват се от това, че тази година им е много важна и рязко завишиха критерии и очаквания, други пък почти обвиниха децата за резултатите от входните нива- това било вследствие на тяхното ДО.  И сега като чета как не искат да се връщат в училище и това изключително влияе при промяната на мерките... Много уважавам професията на учителя и се опитвам да ги разбирам, но ми се иска да виждам и повече уважение и разбиране и към учениците.
Другата седмица ще имат ПИ по БЕЛ. Как се прави преразказ онлайн? Снимат и изпращат ли? И от школата никаква обратна връзка нямам.

# 23
И при нас другата седмица ПИ онлайн. На онлайн РС вчера обясниха за преразказа и отворените въпроси( тезата и редакцията) да са на лист с черен химикал, после снимат и пращат.

# 24
Rapariga, при нас преди ПИ по БЕЛ от школата на няколко пъти ни изпратиха информация как ще се проведе изпита и какви са изискванията. За преразказа ни написаха това:

# 25
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
детето си счупи телефона в последния присъствен ден. "наказахме" го с един стар, който прави не добри снимки. Sad не съм убедена, че може да му се инсталира каквото и да било.
аз съм на работа, баща му е командировка.
много ми харесва като си залагат някакви-всякакви изисквания към техниката, която не са осигурили.
Sad
прегледах вентилаторно съобщенията. ЖДНБ! - към домашното имало допълнителни задачи от учебника (12 на брой), по желание са, но който иска 6 трябва да решава и тези по желание, иначе няма да получи максимална оценка.

# 26
  • София
В Междучасие преразказа го пишат, сканираме го и го прикачвахме във формата на ПИ. Така беше и с втори модул по математика. Изискването и при нас беше снимките да са с много добро качество.

# 27
При нас и двата ПИ са в неделя, предполага се, че по-голям процент от родителите ще са си вкъщи. Приложението е препоръчително, изискването е снимката да е четлива, което го разбирам.

# 28
И при нас имаше ПИ по математика
Има 93т, не е толкова зле, но можеше много по-добре, общо взето като за първи пробен съм доволна
По мое мнение задачите бяха по-трудни от реални матури
По бг още са нямали, там трудно ще хване и 80точки

Последна редакция: нд, 13 дек 2020, 20:10 от The Invisible

# 29
93 точки ми се струват "Уауууу". Моите мечти даже не са толкова оптимистични:) Не за друго, а защото не можем да се отървем от глупавите грешки...
Иначе ДО при нас не е по- натоварено от обичайното. Слава Богу спряха с презентациите, които бяха толкова модерни миналата пролет....
Разбирам, че учителите сигурно ги е страх да се върнат на работа, но трябва да се помисли и за децата най-после! Дано поне ги оставят да спортуват, отчаянието не е обхванало:(

Общи условия

Активация на акаунт