Седмокласници 2020/2021 - Тема 5

• 31 568
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
В наредба 10 го пише. В балообразуването може да влизат само оценки от раздел А и само от 7 клас.

# 646

Ами няма да придобият представа за усещането...забранени са присъствените занятия. На всички ни се иска да не са онлайн ПИ, но ще се случи само ако се върнат присъствено и пак ще е само в някой школи. Куца година случихме!

Затова започвам да се чудя дали има смисъл да платя пакет от 6 ПИ в Регалия, които ще бъдат само онлайн, или да изчакам да видя и другите школи какво ще обявят?

Знаете ли в кои школи си струва да се прави ПИ, освен Регалия?
Миналата година, децата имаха са по един присъствен ПИ в Регалия. Всички останали също бяха онлайн. Мисля, че имаха добра организация.
Междучасие няма да имат за външни деца, даже и онлайн.
В Образоватени технологии мисля, че ще има февруари месец. Пробните им декември месец, бяха на нормално ниво трудност.

# 647
О, Добри, аз изобщо не съм се съмнявал в това, че ги карат да учат наизуст. Имам и други примери за това. Постът ми беше към момчето, което писа, че "уводното" изречение се учи наизуст. Да то често се пише по схема, но не съвсем наизуст. Трябва да знаят от кое произведение, автор и е хубаво и да напишат от коя част на произведението. После е същинската теза. Която за мен е хубаво да е написана със собствени думи, не с високопарни слова, наизустени в училище.

# 648
  • Варна
Благодаря за упътването! Успокоих се Simple Smile

# 649
На тезата моичкия е същия ръб като по мат. Всички тези витиевати  изказвания не са неговото. Научил е шаблона на първото изречение(автор, произведение, място в което се намира изречението, ако може да бъде локализирано) и до там. Ще има три точки. Примирила съм се, че от Теза точки няма да добави ако ще да ходи на уроци всеки ден. Това са му възможностите и няма какво да се заблуждавам, той със сигурност не е точно вербален тип човек.

# 650
Вашите деца изпитват ли ги по разказвателните, при нас явно има забрана, сипят се шестици щом си отвориш устата. За "участие".
При нас изобщо не е така. Всеки преподавател си държи на предмета и счита, че едва ли не е най-важния. Определено тази година доста ги режат. По биология им преподава учител от гимназиален курс и пуска супер трудни тестове за минимално време за отговор, което време не стига дори и да е учило детето.
Дори по музика им се прави на интересен преподавателя, нали ви споделих за писането на есе за домашно.
Но върхът е домашното по Физика, което имаха последно - да нарисуват нещо върху дърво. Е, щерката се изкефи, защото обича да рисува, изрисува една дъска, но така и не разбрах връзката с физиката. Според детето го възложил защото при устно изпитване установил, че нищо не знаят и писал масово тройки, та затова да си вдигнели успеха с практически занятия.
Скрит текст:
Добре, че щерката няма амбиции за НПМГ и тези предмети, защото по география и биология се очертава да е с 5, по физика също е на кантар между 5 и 6, единствено по химия се справя отлично засега на тестовете.
За АК също няма да се пробва, няма желание.
Иначе класни ще имат, дори по МАТ вече мина. По БЕЛ предстои, ако ги върнат от 18.01 в училище ще е присъствено, но и онлайн да са, ще правят. Обикновено им дава комбиниран тест с материал и от бълг. език и от литература. Преразказ не включва класното. Всъщност в училище тази година още не са правили нито един преразказ. А дано наваксат.

# 651
Класното по БЕЛ за някои деца от класа е било голяма игра - преподавателката им чете им нов, но съкратен текст два пъти - обикновено разказ, който мнозина набързо изравят в нета и започват да го преразказват... целия. Така госпожата излови преписвачите - по подробно преразказания текст. Само това беше класното - не включваше тест или подобно. Миналата година беше същото тип класно през втория срок.

# 652
Вместо просто да запишат четеца...Joy

# 653
Оо, имаше и таакива хитреци миналата година. Царе са на скатаването, енергоспестяването и номерата Satisfied
Вместо просто да запишат четеца...Joy

# 654
  • Варна
Е, просто са показали адаптивност децата Wink
Мире, много е хубава дъската на Ния! Браво - личи си, че е талант!
Щерката прави класно по БЕЛ преди ваканцията - на всяко дете отделно, различно изречение, което да "разкостят" - анализи: морфологичен, синтактичен (може да говоря глупости - не знам какво учат, но подчертават разни думи и ги определят какви са, спрягат глаголи в различни времена/наклонения). Резултат още няма. Но и те не са правили преразкази в училище, или поне аз не знам да са.
От вътрешния ПИ са качили на сайта някакви странни проценти вместо точки (на един от компонентите е доста над 100), така че подозирам не им е нещо както трябва системата и още не си знае резултатите. Мисля, че схванах какво са сгрешили и й казах какви точки очаквам, че ще има и много я разстроих. После видя, че с тези точки спокойно според миналогодишния бал, влиза в лелеяната паралелка с португалски и кротна Simple Smile))

# 655
  • София

Ами няма да придобият представа за усещането...забранени са присъствените занятия. На всички ни се иска да не са онлайн ПИ, но ще се случи само ако се върнат присъствено и пак ще е само в някой школи. Куца година случихме!

Затова започвам да се чудя дали има смисъл да платя пакет от 6 ПИ в Регалия, които ще бъдат само онлайн, или да изчакам да видя и другите школи какво ще обявят?

Знаете ли в кои школи си струва да се прави ПИ, освен Регалия?
Миналата година, децата имаха са по един присъствен ПИ в Регалия. Всички останали също бяха онлайн. Мисля, че имаха добра организация.
Междучасие няма да имат за външни деца, даже и онлайн.
В Образоватени технологии мисля, че ще има февруари месец. Пробните им декември месец, бяха на нормално ниво трудност.

Миналата година, освен на Регалия, дъщеря ми направи в последните месеци и 2 ПИ на Бултест, също онлайн. Струват ми се от нивото на Регалия.

# 656
Скрит текст:
Е, просто са показали адаптивност децата Wink
Мире, много е хубава дъската на Ния! Браво - личи си, че е талант!
Щерката прави класно по БЕЛ преди ваканцията - на всяко дете отделно, различно изречение, което да "разкостят" - анализи: морфологичен, синтактичен (може да говоря глупости - не знам какво учат, но подчертават разни думи и ги определят какви са, спрягат глаголи в различни времена/наклонения). Резултат още няма. Но и те не са правили преразкази в училище, или поне аз не знам да са.
От вътрешния ПИ са качили на сайта някакви странни проценти вместо точки (на един от компонентите е доста над 100), така че подозирам не им е нещо както трябва системата и още не си знае резултатите. Мисля, че схванах какво са сгрешили и й казах какви точки очаквам, че ще има и много я разстроих.
После видя, че с тези точки спокойно според миналогодишния бал, влиза в лелеяната паралелка с португалски и кротна Simple Smile))

Dive, в четвърта ли е тази паралелка с португалски? Изведнъж ми прозвуча добре Simple Smile

# 657
Миналата година правиха моите деца тест от Междучасие, никога не разбрахме резултата. И май по-добре, че казаха било ужасно трудно.... Няма да ги записвам точно в тази школа на ПИ, за да не се сдухват:)

# 658
  • София
Междучасие си имат ПИ за външни деца. Малко се мотат с резултатите, но ги връщат.
И СМГ имат, но изобщо не са им реални изпитите.

Аз пак да помоля, ако някой има ПИ по математика от миналата година с материал без геометрия, да ми прати няколко. Ще съм много благодарна.

# 659
  • Варна
Dive, в четвърта ли е тази паралелка с португалски? Изведнъж ми прозвуча добре Simple Smile
Да, Моли, в Четвърта. Засега уж натам гледаме, към паралелките с Испански, като тази с втори език Португалски напоследък се спряга много, откакто имаше да прави проект по география за Португалия, та се разрови да търси информация и много се впечатли. Нещо не може да си повярва за МГ, мисли, че няма да й стигнат силите за там. В четвърти клас прецака най-важното състезание, с което масово влязоха децата, я тя въпреки че се представяше много добре на всички останали, падна за малко под чертата. Тогава тя си отдъхна (голямо плашене ги плашат с това МГ, че щели да ги спукат от учене!), а аз страдах Sad Сега гледам да не повдигам темата за МГ, колкото и да ми е на сърце - научих си урока - всичко става по нейния начин. Ако тя го поиска, ще стане, ако не - няма да настоявам нито за миг.

Общи условия

Активация на акаунт