С ДО, с маска или със противогаз ще избутаме ДЕСЕТИ КЛАС.

• 37 331
  • 752
  •   1
Отговори
# 390
Чета ви с интерес,ама с голям интерес.Една идея ми се изясняват нещата.Много искав профил Предприемачество за нашата гимназия,това ще е желано за набора,и интересно.Но силно се съмнявам да си организират този "гърч" нашите учители и ръководство.Макар че,уж по някакви програми и проекти,попълвахме декларация,че децата ни участват в извънкласни такива дейности.

# 391
  • София
Помогнете моля! Аз ли греша или учебната програма по История и цивилизации, качена на сайта на МОН, не е цялата?

# 392
  • София
За профилирана подготовка ли? На мен в момента не ми се отварят, ще погледна по-късно.

ПП Видях я. Защо мислиш, че е непълна? Защото са само 3 модула ли? Като гледам броя часове общо за задължителните модули - 144 в 11 клас и 124 в 12-ти - ми изглежда ОК.

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 15:56 от sanaka

# 393
  • София
Тъкмо влязох да напиша, че е цялата. Още в началото пише, че ПП общо са 3 модула.
Сайта на МОН много бавно зарежда, всички проверяват ПП. Joy

# 394
  • София
Дидева, правилно ме е тълкувала Санака.
Интерпретацията от към училищно образование, е, че ще заложи на лесен профил - АЕ, в същото време е на път да приключи с АЕ с полагане на изпити макс до септември.
От догодина целта е да се заеме с "основното" (Б и Х) и предвид това, профил втори ЧЕ щеше да е супер, т.е. да не е съвсем лежерно, но не е като Математика.
За образованието му ще е полезен втори език (НЕ) на ниво B2 (руският му е съвсем базов, стига да схване нещо при слушане), който ще е външен, и още една причина да не избере профил Мат, за който ще трябва да увеличи уроците, няма да му се получи с 4 дини.

# 395
Gugi4ka - цялата е, само че 3те модула са еднакво формулирани за 11 и 12 клас - не съм влизала в детайли, но явно в 12 клас се надграждат темите от 11-ти.

# 396
  • София
Благодаря, момичета. Heart Видя ми се, че последната страница е изписана съвсем до долу и първосигнално реших, че трябва да има още текст.

# 397
  • В светлината на слънцето
Аз само да вметна нещо за италианския. Звучи приятно, произношение и писане са лесни, ноооо като стигнеш граматиката и ти иде да стреляш на месо. Само немският и гръцкият го бият. Та не се лъжете, че ще бъде песен. И е мега непрактичен. Едиственият бонус е, че от испански наистина много лесно се превключва на италиански, както и обратното.

# 398
Колкото и да е опростен, италианският е "дете" на латинския. Него пък го определят за втората по сила "дъвка" за мозъка след математиката.

# 399
  • София
Явно и от 4-ти няма да пуснат наборите присъствено. Ще започнат с 7-ми, 8-ми и 12-ти клас, а останалите - ако и когато. Smirk

# 400
  • София
Вече ми е съвсем, ама съвсем, все тая!
С помощ от приятел установих къде и какви са пропуските на детето ми, в резултат на едногодишното ДО. Ако може ще ги чисти. Мат, информатика и АЕ са единствените предмети, по които се учи. По другото се преписва, ако се налага и аз ще му диктувам да преписва, само да се свършва тая мъка! Ясно е, че всеки ще се спасява както може и както сметне за добре.
Радвам се, че е 10.клас! Това внася особено спокойствие в мен. Да му мислят тези с по-малки деца...
А 7.клас как ще ги отбират тая година, просто не искам да си помислям...

# 401
  • София
Слънчева, ти изрази и моето мнение. Разликата е в предметите, които учи и харесва. И аз нямам търпение да приключи таз мъка./ имам предвид средното образование/. Толкова ми е писнало.

# 402
  • София
Аз отдавна съм така - стиснала съм очите, само да минем... Жалко, че испанския е тотал щета.

# 403
Ооо, Слънце, с вторите не е като с първите:stuck_out_tongue_winking_eye:
Малката съм я оставила да се бори сама. Никак не е от четящите, но пък се справя. Ако класациите в Школо са ориентир, моето е ту 2-ра, ту 3-та. И то без грам писане вкъщи....Чак ми е странно, но да видим. Сега е 4 ти клас. Само танци и Тик-Ток са й в главата.
Ще се борим за някоя езикова май май.
За ПП още сме в чуденка. Първоначално девойката се беше насочила към АЕ, но за мен е изгубено време, тя е със С1 отдавна. Усещането ми е да избере Физиката, но тепърва ще разглеждаме университети!
Представям си нивото на другите къде е.

# 404
  • София
Статистиките в момента са една голяма пунта мара, без извинение.
Това, което мен ме притесни, понеже познавам детето си добре, е едно усещане за .... дори не знам как да го обясня, може би понижаване на концентрацията, загуба на интерес и хъс. Иначе в Школо всичко е цветя и рози. Но майчиния ми инстинкт ми подсказа, че нещо не е така, както беше. На 1, на 7, на 27 място, в момента е все тая. Единствената ми цел сега е, да не се загуби по пътя! Това е!
Много му липсва личния контакт с някои учители, не защото хората не си вършат работата. Напротив! Просто онлайн, един учител с 27 деца, няма как да им види очите и да им прочете въпросителните в погледа. А няма как, да ги преслуша всички, един по един. Тъжно ми е, но ми е все тая, защото трябва да се съхраним психически някак...

Общи условия

Активация на акаунт