С ДО, с маска или със противогаз ще избутаме ДЕСЕТИ КЛАС.

• 37 333
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
Ако им е важно да класират по точки от НВО, да им препратим едно писмо от уважаемата инж. Таня Михайлова?

# 466
  • София
И частта, в която казва, че резултатите от НВО не могат да се ползват за разпределяне по профили, да я оцветим в онзи ярко-цикламено-пулсиращ шрифт. Laughing

# 467
  • София
Хора, много ми е притеснено и затова питам тук, че ви знам, че знаете.
Може ли дете 3 клас да бъде предложено за санкция и изгонване заради:
- много забележки Без домашни
- много извинени отсъствия / над 100/
- лоши оценки

# 468
  • София
На пръв прочит -  Закон за предучилищно и училищно образование чл.199 санкции е предвидено, че санкциите "предупреждение за преместване в друго училище" и "преместване в друго училище" не се налагат на учениците в класовете от началния етап. Така че не могат да го преместят в друго училище щом е начален етап. Виж другите санкции в тази разпоредба, а и в Правилника на съответното училище, по подробно има посочени санкции за ученици.

# 469
  • София
Нашето училище още поддържа версията, че с точките от НВО ще се кандидатства за профил - та, ако си нямаме точки, к'во пра'им Joy
Мхм..., а настоящият 11.клас как е разпределен по профили? Smirk
Изпълнили са им желанията, без класиране. Ама за нашите - щяло да е по друг начин.
Ако им е важно да класират по точки от НВО, да им препратим едно писмо от уважаемата инж. Таня Михайлова?
Да, вече съм подкована теоретично ( Санака ми даде линк преди време, за което й благодаря). Ама децата не знаят, а от тогава не е имало РС - та да попитам класния. Ще се разправям, ако не си променят решението.

# 470
А ние ще помогнем, с каквото можем.

# 471
Искам да се възмутя- пускат молове и фитнеси,а 10ти клас не пускат.Г-жа зам. министърътъ ви обяснява в нац.ефир,че няма основание за отмяна на матурите,ама те щото не били матури.
   Къде дремаха цял срок нашите учители, повечето,че се сетиха последната седмица да оформят успех и да изпитват,щото нямали оценки?!Толкоз изпитвания и тестове не е имало през учебната година.
   И вчера в школо цял ден ми излизат съобщения за оценки, едни 4ки по АЕ, от писмени изпитвания на 25.01 , свят ми се зави. Веднага викнах набора на спявка, той вика " Мамо, днес нищо писмено не сме правили.Даже не ме е изпитвала устно." Писа веднага на учителката ,припаднах от отговора - понеже той нямал достатъчно оценки по АЕ /питам аз ЗАЩО?????????,като си присъства в часовете/ и понеже нямало кога да се видят да го изпитва,една 4ка от ФУЧ му я прехвръля в ЗУЧ.Обаче и на двете места си има четворки.Едната не е изтрита.
    Сега,въпросът е принципен, ама не толкова.Със или без 4ката ,той е за 5 и има 5 за срока.Ама откъде на къде ,спят цял срок, сега нямавеме за изпитване,че и една 4ка се мултиплицира?!
    Отделно нито дума  за профили,за РС   -  мълчание.Имам чувството,че само при нас се случват тези абсурди.Толкоз пък да не искат и да не могат да си свършат работата.
    НА всичкото отгоре,нашата сага - класна,енерго,отсъствия продължава.Извинено е едно , за друго да ходи при зам.директорката.В нашия квартал има проблем с нета на Виваком.Част от него минава през едни стари телефонни кабели,които иваком не искат да оправят.Аз съм вързана с договор с тях до лятото,после ще си кажем сбогом.НО често се случва нета да прекъсне.След максимум час идва,ама иди се обяснявай всеки път.И ако продължим с локдаун и прочие,много скоро ще се редуцират битовите екстри, за които плащаме,така че може и него да не плащам.
    Начииии,много съм бясна.
    Ако си мълчат за РС ще питам в групата, само да приключат със срока.И ще информирам освен класната, и останалите родители,че може да не се явят на НВО децата.Макар,че си мечтая резултатът от НВО да е атестат за вдигане на заплатите на учителите.

# 472
  • София
Личното ми мнение е, че нивото на НВО 10, ако го има, то ще е на ниво, подходящо за целите на МОН, атестация на учителите и отчитане на резултати от МОН. Както си говорих с една приятелка, не мисля, че мончовците ще си оставят магарето в калта.
Точно тези двойни аршини, хем не е матура, хем не е задължително за всички (по Стаматов 😁), хем не е желателно да се отменя, хем да не събираме децата на куп, хем да им организираме изпит... Ми, няма как да стане, и вълкът да е сит, и агнето да е цяло!
Да си гледат работата!
Много съм ядосана на ниво управленци аз, не на училището.
При нас много се забавиха с изпитванията, защото се надяваха до нова година, че още януари ще ги върнат в клас. Госпожата ни по история преподава на не знам колко класа, но може и да са над 20. Дава им домашни, проверява и връща онлайн проверка с 2 месеца закъснение. Всеки ден и час е с подготвена презентация и тема за разговор, която да е интересна за децата. Беше споделила пред класа, че не издържа вече и я разбирам.
По математика, след класното, господинът е изпратил файл с подробно решените и ОБЯСНЕНИ задачи. Класните са върнати с отбелязани грешки по всички задачи, както и с рецензия, описано къде, какво и защо е сбъркано.
Претенции имам към малко учители, но това не променя факта, че монотонността на ежедневието, липсата на контакт с учителите и съучениците, понижават ефективността на много от децата.
И понеже нещата в този форум се разнасят от една тема в друга, като на махленския мегдан, да кажа, че по-ниска ефективност не означава, че децата/детето ми не учи! Ефективността е нещо различно и е съвкупност от много фактори!
Оф, сори за чаршафа, ама....

Последна редакция: вт, 26 яну 2021, 12:23 от Слънчевата

# 473
Слънце, ако имаш път към Монтана,мини да налеем по едно! Ядовете ни са идентични.НО аз смятам, че в нашия конкретен случай нещата зависят и на местно ниво.
   Я ми кажете,моля,какво се случва с отсъствията от първия срок?Натрупват ли се с тези от втория,или се отбелязват като сбор на края на годината.За неизвинените питам.

# 474
  • София
Аз се надявам, че всичко се занулява...

# 475
  • София
Сборуват се.

# 476
Ако това НВО не ми е задължително, кракът ми няма да стъпи там. Който иска - да си решава задачки. Аз няма да се пържа на бавен огън.

# 477
Огънят е сравнително бърз. 90 минути. И не бих го нарекла точно огън.  Ако съдим по модела за МАТ, задачите съвсем не са трудни.

# 478
  • София
Сега пък установих, че наборката има 5.5 неизвинени. Ох, какво ще ги правим...
Натрупани са по 1-2 на ДО.

# 479
  • у дома
марулета,само във вашето училище съм видяла въобще изобщо да има оценки по ФУЧ-и то не само по мат,а и по др предмети-от какъв зор като срочни и годишни оценки по ФУЧ няма не ми е ясно. Даже мислех,че децата бъркат и не е ФУЧ,а ИУЧ,но ми снимаха в школо да видя,че е ФУЧ.

Последна редакция: вт, 26 яну 2021, 22:45 от svetlaem

Общи условия

Активация на акаунт