Астрология - 19 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 42 964
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте!

Преди малко повече от година си направих хороскоп по тема "Партньорски анализ".  За съжаление нищо от тогава казаното не се случи. В анализа беше посочено с голяма конкретика събития.
Бихте ли ми казали дали в картата ми има указания за съвместно съжителство и/или брак?

Скрит текст:

# 91
  • София
Благодаря, Sotis и Waterviolet!
Честно казано, знам какво искам, но не знам по кой път да поема, та за това ми е и нуждата от този хороскоп. Инстинкта ми казва да започна нещо свое и да бъда по-независима, а ако дойде и нещо друго ще бъде добре.

# 92
Здравейте!

Преди малко повече от година си направих хороскоп по тема "Партньорски анализ".  За съжаление нищо от тогава казаното не се случи. В анализа беше посочено с голяма конкретика събития.
Бихте ли ми казали дали в картата ми има указания за съвместно съжителство и/или брак?

Има теми, които не се развиват в рамките на една година и да се прави само годишна прогноза по солар е безсмислено. Прави се минимум средносрочна прогноза, ако е по-детайлна. За 10-15 години напред също няма как да се направи прецизна прогноза, могат да се посочат само някои тенденции по бавни транзити и дирекции. Но за да сме сигурни как ще сработят, пак се прави прогноза за всяка поредна година. Едногодишни прогнози изготвям само за клиенти, които изрично ми кажат, че в най-скоро време очакват някакво развитие по темата, т.е. вече са се сформирали предпоставки за някакво случване. Но в повечето случаи теми като Брак/Партньорство, Деца или Кариера не търпят толкова бързо развитие.

Питате за първи брак, предполагам?
Ако дотук все още е нямало такъв, може и часът да не е много точен. Има вероятност поне с около 5 минутки да е по-ранен, гледам партньорската карта. При условие, че часът е точен, в периода от януари 2020 г. до септември 2022 г. би могло да се възникнат предпоставки за партньорство тип съвместно съжителство. Но гледам набързо само по един планетарен период, нищо повече – такива са "прогнозите" по форуми и групи, за 5 минути гледане. Ако в часа Ви на раждане има само няколко минути отклонение, цялата брачна карта се променя и прочитът ще е друг.

За традиционен брак е трудно да се говори. Не мисля, че официалният брак е най-удачният вариант във Вашия случай. Ако имате такъв, той ще Ви изправи пред сериозни предизвикателства. Ще са необходими редица компромиси и умение да балансирате в конфликтни ситуации. По-скоро бих препоръчала да изберете съвместно съжителство, без подпис, ако се появи такава възможност. И да се ориентирате към някой по-деликатен човек като партньор, с по-рязък характер взаимно ще се дразните и за продължителни отношения в такъв случай не може да се гарантира, а и като цяло за семейно съжителство, което да Ви удовлетворява. Това е кратък прочит по Ведическата астрология.

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 11:21 от Sotis

# 93
Скрит текст:
Здравейте!

Преди малко повече от година си направих хороскоп по тема "Партньорски анализ".  За съжаление нищо от тогава казаното не се случи. В анализа беше посочено с голяма конкретика събития.

Има теми, които не се развиват в рамките на една година и да се прави само годишна прогноза по солар е безсмислено. Прави се минимум средносрочна прогноза, ако е по-детайлна. За 10-15 години напред също няма как да се направи прецизна прогноза, могат да се посочат само някои тенденции по бавни транзити и дирекции. Но за да сме сигурни как ще сработят, пак се прави прогноза за всяка поредна година. Едногодишни прогнози изготвям само за клиенти, които изрично ми кажат, че в най-скоро време очакват някакво развитие по темата, т.е. вече са се сформирали предпоставки за някакво случване. Но в повечето случаи теми като Брак/Партньорство, Деца или Кариера не търпят толкова бързо развитие.

Питате за първи брак, предполагам?
Ако дотук все още е нямало такъв, може и часът да не е много точен. Има вероятност поне с около 5 минутки да е по-ранен, гледам партньорската карта. При условие, че часът е точен, в периода от януари 2020 г. до септември 2022 г. би могло да се възникнат предпоставки за партньорство тип съвместно съжителство. Но гледам набързо само по един планетарен период, нищо повече – такива са "прогнозите" по форуми и групи, за 5 минути гледане. Ако в часа Ви на раждане има само няколко минути отклонение, цялата брачна карта се променя и прочитът ще е друг.

За традиционен брак е трудно да се говори. Не мисля, че официалният брак е най-удачният вариант във Вашия случай. Ако имате такъв, той ще Ви изправи пред сериозни предизвикателства. Ще са необходими редица компромиси и умение да балансирате в конфликтни ситуации. По-скоро бих препоръчала да изберете съвместно съжителство, без подпис, ако се появи такава възможност. И да се ориентирате към някой по-деликатен човек като партньор, с по-рязък характер взаимно ще се дразните и за продължителни отношения в такъв случай не може да се гарантира, а и като цяло за семейно съжителство, което да Ви удовлетворява. Това е кратък прочит по Ведическата астрология.

Sotis, много ти благодаря за отговора!

Часът ми на раждане е взет от Общината.
Силно, много силно се надявам това, което казвате да е така!

# 94
Ясно. Още една прогноза от профи астролог, направена по ориентировъчен час на раждане.
Възможно е и това да е една от причините прогнозата да не се е реализирала дотук.
Освен това има и друга причина за нереализирани прогнози, дори с много точен час на раждане. Непълен или неточен прочит на темата в наталната карта, неправилно определени сигнификатори на темата, а на тази база се прави и прогнозиране. А според въпросните тематични сигнификатори, кой с какво качество е и кога се включва във времевата динамика, зависи и качеството на направената прогноза. Много са причините една прогноза да не се получи, във Вашия случай мога само да гадая на какво се дължи. А и няма как да зная какъв тайминг е посочил Вашият астролог, дали е изтекъл вече или още има време нещо да се случи...

# 95
Така поставен въпроса, не може да получите отговор. няма универсален ден за откриване на фирма.
Прави се елекция съобразно наталната карта.

Благодаря за вниманието.
Аз нямам намерението да ми се прави задълбочено разглеждане на въпроса, съобразно наталната карта. По скоро го приемам като новородено същество със собствен живот и съответно препоръки, от порядъка на това къде е добре да бъдат разположени важните планети като Марс, Венера... Това е, най-елементарно и най-общо положително разположение на най-важните планети и аспекти, които се формират през януари.
За това и съжалих, че не получих отговор. Ако искам задълбочено мнение щях да търся личен контакт. Но каквото такова.Neutral Face

Интересно ми е, защо когато говорите за професионална реализация на колежката по-горе, вие разглеждате най-вече 10 дом и 2 дом след това? Не е ли най-важен 6-ти дом за конкретният й въпрос, въпреки, че тя няма там планети?

Flowers SunflowerFlowers SunflowerFlowers Sunflower

# 96
Да, като новородено същество е. Може да се направи и без Вашите данни, но не по това коя планета в какъв знак и аспект се намира еди кога си, защото е важно в контекста на какъв изгряващ знак, домофикация се случва това. Какво раждане иначе търсим ? Купа сено в една игла. Smiley
Вие искате да стартирате нещо професионално, а искате някой да анализира астрологичните предпоставки за период, в които имате такива намерения, аматьорски, едно към гьотере. Със същото ниво на ефективност може  и да не се допитвате до астрологията.

Имате повод ако имате такова желание и проявявате интерес, да упражнявате на практика астрологичните си знания. Какво специфика и  развитие би имала темата, която Ви вълнува. По построяване на карта към момента на задаване на въпроса Ви. Той е 21/12/2020  9:27 ч., с локацията близо до Филаделфия  като географски  координати.

Елекцията т.е. изборът на момент за стартиране на някакъв проект, е безпредметна, ако не е съобразена с рождената карта.

Последна редакция: чт, 31 дек 2020, 04:49 от starinthenightsky

# 97
@Camino

Шести дом е домът на наемния труд, на зависимо положение, а в традиционната астрология не се ползва с добра слава. По въпроси, свързани с професионална реализация и статус, водеща роля играе Медиум Цели (десети дом), 2 и 6 дом играят спомагателна роля. Това са слаби домове, които не виждат Асцендента. Разбира се те също се вземат под внимание, тъй като имат връзка с нашия поминък и с трудовите навици. По която и да било житейска тема никога не се разглежда само един дом. Но има градация по степен на значимост – домове с основна сигнификация и домове с допълваща. Този принцип се прилага както в западната астрология, така и във ведическата.

Освен това има значение и спецификата на дейността – за самостоятелна заетост или частен бизнес ще гледаме една комбинация от фактори, за наемен труд друга. Между фрийланс практиката и частния бизнес пак има разлика – рисковете и регламентите на дейността са различни. Това трябва да може да се определи астрологично.

# 98
  • София
...2 и 6 дом играят спомагателна роля. Това са слаби домове, които не виждат Асцендента.
Това винаги ли е така или се отнася само за конкретния случай?
Кои домове виждат АС?Има ли правило?

# 99
2, 8, 6, 12 не виждат Асцендента.
За анализ на професията си има градация по степен на значимост, 2ри и 6ти дом не са с първостепенно значение.

# 100
  • SF
Много зависи кой е въпросът, който се поставя за разглеждане. 10 дом е кариерата ни, професията ни и как сме представени там.
6-ти дом показва служебните ни задължения и тяхното изпълнение.
2-ри дом - начина, по който си изкарваме парите. Това са много груби определения за домовете, отнасящи се до въпроси, свързани с работа, професия.
Ако имаш въпроси, свързани с професията - 10 дом, а дали тя ще носи нужното удовлетворение (но и шести, ако се търси удовлетворение на ежедневно ниво), какви са предпоставките за това, как ще си вършим ежедневните задължения, се търсят във втори и в шести дом. Може и 8-ми, доколкото това, което правим, зависи и от парите на другите. Ако търсим реализация като емигранти, се гледат и указанията на 12 дом.

# 101
Някой може ли да каже какво може да означава, ако в картата на жена марс е неаспектиран?

# 102
Някой може ли да каже какво може да означава, ако в картата на жена марс е неаспектиран?

Зависи от школата. В съвременната школа ги изкарват неаспектирани дори когато са налице знакови аспекти с що-годе приемливи орбиси. Поради простата причина, че в модерната астрология орбисите са много стеснени – и за наличие на аспект, и за съвпад с неподвижна звезда.

В повечето случаи съм забелязвала, че нерядко твърденията, дори сред практикуващи астролози, че има неаспектирана планета, биват неверни. Интересното е, че дори и в собствената си карта имат редица пропуски, не могат да отчетат правилно астрологичните връзки и тяхното влияние.

Дори ако приемем, че все пак липсва какъвто и да било мажорен аспект,  отчитат се редица други връзки – чрез рецепция, чрез диспозиция, по терма...

# 103
Марс перегрин без никакви есенциални достойнства и неаспектиран марс едно и също ли е?
В тази карта такъв ли е? Четох че такъв Марс не се реализира, тоест това за което е сигнификатор не присъства в живота на човек

Последна редакция: сб, 02 яну 2021, 21:36 от ~Канела~

# 104
Тук няма неаспектиран Марс, пак някакви алабализми си чела.
Има доста знакови аспекти. Най-близки са със светилата, макар и разходящи, но за тях се отпускат по-големи орбиси – по 12-15 градуса.

За перегрин традиционно се приема, че е по-слаба позиция, но в твоя случай Марс го компенсира с акцидентална позиция – намира се в един от най-силните домове в хороскопа. Но няма никакви рецепции, с диспозитора си няма взаимно приемане. В знак и терма на Меркурий се намира.

При теб Марс няма отношение нито към личността, нито към партньорите като сигнификатор. По-скоро като професионален такъв би могъл да играе някаква роля. И е в позиция на дорифорий, а ако те броим вече за дневно раждане – извън секта. Това ще произвежда смесени ефекти, когато се включва по прогностика.

ПП. Тия неща не ви ли се обясняват от астролозите, когато ходите по консултации?

Общи условия

Активация на акаунт