Астрология - 19 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 42 647
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
Тези три планети трябва да се оценят за конкретна карта, разположение по знак, дом, аспекти. Просто така не може да се каже.
За Хирон това твърдение също не е вярно.
Има само хармонични аспекти. Аз добавих и други две Луна и Венера, а след нея на седем градуса Фортуна , за която нищо не знам, така, че компанията е голяма. Има ли изгаряне или друг вид влияние... ?? („Таборът отива към небето“)SmileySmileySmiley
А за Хирон така прочетох, но пък няма връзка с нищо друго в хороскопа.

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 14:00 от Camino

# 511
  • При децата ми
За изгарянето на марс има различни мнения сред астролозите. Ето на теб астролог ти е казал, че е изгорен. Според мен няма как да е, въпреки че е в близък съвпад със слънцето. Това влияе силно на Меркурий и Венера, не и на останалите планети. Слънцето засилва способностите и сигнификациите по отношение на "неживата" материя. Но едновременно с това вреди на "живата". Ако сте в постоянни конфликти с брат ти или пък в продължителни студени отношения, изгорял сигнификатор на трети дом, би дал обяснение. Не смятам, че нещата са такива при теб, но ти можеш да прецениш най-добре за себе си дали марс вреди или не в твоя случай по конкретния въпрос.

Сме, сме... Определено понякога напрежението между нас е доста голямо. Бих казала на моменти взривоопасно.Smiley

# 512
Относно хороскопа на Hrispa76, може ли да се каже, че там принос за лошите взаимоотношения с брат й има и Плутон във Везни, който е в противоположния дом - 9-ти дом?

# 513
Има само хармонични аспекти. Аз добавих и други две Луна и Венера, а след нея на седем градуса Фортуна , за която нищо не знам, така, че компанията е голяма. Има ли изгаряне или друг вид влияние... ?? („Таборът отива към небето“)SmileySmileySmiley
А за Хирон така прочетох, но пък няма връзка с нищо друго в хороскопа.
Само Слънцето има способността да "изгаря". Това, за което питаш е просто съвпад от няколко планети  в един знак и/или един дом.  Съответно всяка се оценя отделно според есенциалните и акцидентални достойнства.

За занимания с изкуство следва да се установи как са поставени Венера, Нептун, пети и дванадесети дом - управител, планети, аспекти. Дали ще е само хоби или професия - отделен въпрос и съответно и други фактори. А пък за различните видове изкуства /музика, кино, литература и т.н/ също са различни комбинациите...

Относно хороскопа на Hrispa76, може ли да се каже, че там принос за лошите взаимоотношения с брат й има и Плутон във Везни, който е в противоположния дом - 9-ти дом?
Не. Там Меркурий също не е добре поставен като есетвен сигнификатор на братя/сестри - в заточение в стрелец и в съвпад с Нептун. Та по-скоро на това ще се дължат тези недобри отношения, отколкото на "изгорен" марс.

# 514
какво да очаквам от отношения с човек, при който в следващият месец прогресивното му слънце ще застане върху наталното ми, а моята прогресивна луна върху неговата натална

# 515
Най-общо казано може да имате допирателна, синхрон, резонанс по темите на Слънце и Луна.  Погледни си транзитния управител на знаците, в които се случват съвпадите. И неговите глобални аспекти по това време. Транзитно Слънце къде Ви попада в наталните карти.
Ако тогава влизат в орбис тези съвпади, имаш само стартов период от време, в който може да имаш някакви нишани, какво можеш да очакваш. Прогресията е индикация за това какво този с прогресията на Слънцето е дорасъл, узрял да "попие" от този с наталното Слънце в някакъв знак. Прогресията на Луната към натална Луна по знак - за това, че този с прогресивната Луна е узрял, за да влезе под кожата на другия, да разбере света през неговите очи.

# 516
Прогресия към синастрия е някаква астро екзотика. Едва ли оказва съществено влияние. Аспекти в синастрична карта се задействат изключително мощно, но от транзити.

Camino, относно Хирон в 5 дом - направих малка справка за известни личности с това разположение. Ами доста сериозни имена в изкуствата го имат - Мерил Стрийп, Джон Ленън, Марлон Брандо, Никол Кидмън, Том Ханкс, Брус Уилис, Франк Синатра, Коко Шанел, София Лорен, Ст. Спилбърг, Мария Калас, Джейн Фонда, Стинг, Джон Бон Джови и т.н.

# 517
Camino, относно Хирон в 5 дом - направих малка справка за известни личности с това разположение. Ами доста сериозни имена в изкуствата го имат - Мерил Стрийп, Джон Ленън, Марлон Брандо, Никол Кидмън, Том Ханкс, Брус Уилис, Франк Синатра, Коко Шанел, София Лорен, Ст. Спилбърг, Мария Калас, Джейн Фонда, Стинг, Джон Бон Джови и т.н.
Четох за Хирон в книгата на Барбара Клоу "Хирон". Големи глупости, много неполезна книга.Тя пише само за секс, и то безразборен или хомосексуален.
Вгледах се в 12 дом и намерих интересни и добри статии за него и други домове в advanced-astrology.com.
Flowers TulipFlowers TulipFlowers Tulip

# 518
  • в 1001-та нощ
Преди няколко дни се събудих със силни болки в кръста. След 2 кошмарни нощи ходих и на терапевт, а снощи се сетих и да погледна какво се случва на небето по този повод. И какво да видя - при мен Слънцето е У6 - тр.Слънце в квадрат с нат. Сатурн и тр. Марс в опозиция на нат. Слънце. При сходящи аспекти - започва, надявам се - в близките дни да отшуми Simple Smile

# 519
  • в 1001-та нощ
"Готови ли сте" за пълнолунието в Скорпион?

# 520
  • SF
Да. В опозиция на наталното ми Слънце е. Не ми се говори. Ако искаш, ще ти разкажа на лични.

# 521
  • в 1001-та нощ
Ракажи Simple Smile При мен е в съвпад с нат. Уран (градус орбис), а при теб в съвпад със Слънцето, не в опозиция - знакът на лунаията е там, където  е Луната Simple Smile

# 522
Може ли някой да ми каже какво значи заключен 5 и 11 дом?
А 11 дом освен за приятелство отговаряше ли и за имоти/имущество?

# 523
  • SF
Интерсепиран. Това означава, че е в рамките на един  знак.
За притежанията е 2-ри дом.

# 524
Интерсепиран. Това означава, че е в рамките на един  знак.
За притежанията е 2-ри дом.
Това хубаво ли е или лошо?
А как може да се тълкува? Че темите по тези домове са трудни или че може да не се реализират?
11 дом отговаря ли за друго освен приятелски кръг?

Общи условия

Активация на акаунт