Астрология - 19 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 42 657
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
И аз се чудя кое й е "прекрасното" на картата? Марс в 1ви дом, Слънце и Луна в 12-ти, "изгорял" управител на АС... Няма да го бъде новия парламент, според мен.
Какво означава "изгорял"?
Аз сложих 10 часа. В 9:10 часа Слънцето е в 11 дом, не в 12-ти (няма от вратата да ги карат да се кълнат).
В 12 часа положението е Слънце в 10-ти, Луна в 11-ти!!!
За това ви попитах за домовете при същата подредба на планетите. Не можем да знаем точно в колко часа какво ще стане.
Та, къде е добре да бъде Плутон и Слънцето, ако не може да се смени денят, но поне часа? Къде Плутон ще е по-благ, в 6, 7 или 8,9 дом или другаде?

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 09:16 от Camino

# 496
Часът на откриването вече е обявен и той е 9,00 часа. За този час трябва да гледаш картата. Тогава би трябвало да удари първият парламентарен звънец.
"Изгоряла" планета е планета в близък съвпад със Слънцето, поради което остава невидима, скрита, погълната от слънчевата енергия. Важи най-вече за Меркурий и Венера. В случая става въпрос за Меркурий като управител на асцендента в близнаци.

# 497
Часът на откриването вече е обявен и той е 9,00 часа. За този час трябва да гледаш картата. Тогава би трябвало да удари първият парламентарен звънец.
"Изгоряла" планета е планета в близък съвпад със Слънцето, поради което остава невидима, скрита, погълната от слънчевата енергия. Важи най-вече за Меркурий и Венера. В случая става въпрос за Меркурий като управител на асцендента в близнаци.
Много благодаря! Flowers Sunflower Не знаех за този дефект на Слънцето.
Според вас, ако вие можехте да изберете дата и време, кога бихте избрали да се състои първото заседание = рожденният ден?

# 498
Плутон навсякъде е труден и навсякъде си има и положителни страни. Няма какво да го гласим, часът си е обявен за 9.
Това не е дефект на Слънцето. Просто планетите попадат в лъчите му и са изгорени. А планета казими се води силна, съвпада е в сърцето на Слънцето.
Гледам че Нептун е в 10-ти дом, много мъгливи ще са целите и намеренията им.
Единствено ми харесват Сатурн и Юпитер в 9-ти дом. Все пак парламента е законодателната власт. Но Сатурн е в квадрат с Уран. Юпитер има секстил със Слънцето и Меркурий, но каква ли работа ще свършат. И тригон с Марс.
Цялата карта говори за задкулисни игрички, борба за власт, неясни цели и т.н.

# 499
  • При децата ми

В този ред на мисли, когато Марс е "изгорен" от Слънцето, какво значи? Марс и Слънцето са в 10-ти дом, ако това има значение.

# 500
Трудно огън ще изгори огън . Марс не се вписва в концепцията с изгарянията, поради качествата си /още от класическата астрология/  е горещ и сух.

waterviolet, вероятно картата, която гледаш е с -2 ч GMT, а не с -3 ч, както сме в момента. Юпитер е в 10дом, Сатурн на МС, откъм 9-ти.

# 501
  • При децата ми
Трудно огън ще изгори огън . Марс не се вписва в концепцията с изгарянията, поради качествата си /още от класическата астрология/  е горещ и сух.

waterviolet, вероятно картата, която гледаш е с -2 ч GMT, а не с -3 ч, както сме в момента. Юпитер е в 10дом, Сатурн на МС, откъм 9-ти.

Хмм, така мислех и аз, но това ми го каза астролог... В моята карта Марс бил в лъчите на Слънцето и поради това е "изгорен".Thinking

# 502
Видях Green, мерси.
Има и положителни неща в картата, но с този пълен 12-ти дом е кофти.

# 503
Хмм, така мислех и аз, но това ми го каза астролог... В моята карта Марс бил в лъчите на Слънцето и поради това е "изгорен".Thinking
ОК, но в случая имаме един изключително силно поставен марс - на трон по знак, в екзалтация по дом. Дава борбеност, упоритост, сила, страст, лидерски качества. Изобщо не бих го мислила такъв марс, много си е добре.
Какви са ти отношенията с брат/сестра?

# 504
  • При децата ми
ОК, но в случая имаме един изключително силно поставен марс - на трон по знак, в екзалтация по дом. Дава борбеност, упоритост, сила, страст, лидерски качества. Изобщо не бих го мислила такъв марс, много си е добре.
Какви са ти отношенията с брат/сестра?

Брех, Грийни, втората си която ми го казва това! Че Марс е в много силна позиция тук.
Аууу, с брат ми мога книга да напиша... Ами, как да ти кажа какви са?! Трудниии, трудни са! Много чепрашик е бе, много! Обаче пък от година на година стават все по-добри някак си...Нооо, много бавно. Пред време бях постнала тук в една от темите картата му и някоя добра душа от списващите тук ми беше казала, че е много остър камък. Абе, изобщо беше го обрисувала много точно! Жалко, че не помня коя беше...
Забелязала съм, че с въздушните знаци не мога много да меля брашното. Майка ми, брат ми и синът ми са въздушни знаци. Майка ми и синът ми са Везни, а брат ми е Близнаци. Добре, че синът ми е с Асцендент Скорпион /всъщност не знам колко е добре де:smile:/, нооо все повече допирни точки намирам.

# 505
Да, така и предположих. Изгорена планета вреди на субектите от "живата" природа, които сигнифицира. В случая е брат, защото марс е управител на трети дом /братя и сестри/.

# 506
  • При децата ми
Да, така и предположих. Изгорена планета вреди на субектите от "живата" природа, които сигнифицира. В случая е брат, защото марс е управител на трети дом /братя и сестри/.

Извинявай, но пак ще попитам: Как изгорена планета, като нали не била изгорена...? Обърках се.

# 507
За изгарянето на марс има различни мнения сред астролозите. Ето на теб астролог ти е казал, че е изгорен. Според мен няма как да е, въпреки че е в близък съвпад със слънцето. Това влияе силно на Меркурий и Венера, не и на останалите планети. Слънцето засилва способностите и сигнификациите по отношение на "неживата" материя. Но едновременно с това вреди на "живата". Ако сте в постоянни конфликти с брат ти или пък в продължителни студени отношения, изгорял сигнификатор на трети дом, би дал обяснение. Не смятам, че нещата са такива при теб, но ти можеш да прецениш най-добре за себе си дали марс вреди или не в твоя случай по конкретния въпрос.

# 508
Greene,
ако в натална карта има съвпад на Марс, Юпитер и Нептун, има ли някоя от тези планети вредно влияние върху другите? След това най-близката планета е Луна на седем градуса разстояние от Нептун. А до Луната е Венера на 6 градуса. Да, въпроса си остава за целия този букет от планети!
И втори въпрос, ако в наталната карта има Хирон в пети дом, значи ли, че този човек няма да има успех в изкуството?

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 13:39 от Camino

# 509
Тези три планети трябва да се оценят за конкретна карта, разположение по знак, дом, аспекти. Просто така не може да се каже.
За Хирон това твърдение също не е вярно. От други фактори зависи успехът в изкуствата.

Общи условия

Активация на акаунт