Астрология - 19 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 43 501
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Днес беше новолнието в Овен. Вярва се, че дава трамплин на пробиващи нови идеи, както растенията пробиват почвата, за да се появят на белия свят. С мощната, пробивна марсова сила.

Преди 6 години, още не се интересувах от астрология, приятелка ме "принуди" да пиша желания. Засипваше ме с доказателства - как това работи, ама аз това невери ... Беше свидетел на мой дългогодишен здравословен проблем, който не намираше решение с години. Беше много настоятелна, защото виждаше, че не вярвам в исторята с желанията. В момента, в който настъпи новолунието, дори ми се обади ... "за да няма после - ама аз забравих". Заради нея го направих, писах желания, и по-точно направих карта, следвах много точно инструкциите й. И за моя огромна изненада, буквало след месец-два - решението дойде само - от нищото. Просто падна от небето, при положение, че аз бях изровила света, за да намеря решение, и такова нямаше.

След време, когато започнах да се интересувам от астрология - беше видно, че моментът за разрешаване на сигутацията е бил близо, но аз не знаех - отдавах го наистина на писаните желания. А вероятно има връзка, и това с желанията се случва, когато моментът назрее. Както вълната е придърпва км себе си - преди да те връхлети.

След тази ситуация - си взех книгата по темата, за да разуча как работи този механизъм и изв. време писах желания на всяко новолуние - тематични, според дома и знака, в които е новолунието. И накрая ми мина мерака и спрях.

Сега друга приятелка - от месеци ме пита - кога ще е новолунието. Периодично, все ми напомня, та накрая си помислих - да взема пак да направя упражнението. Имах чувството, че Съдбата ми дава знак Simple Smile . Сега преди млако - седнах да видя как новолунието се вписва в картата ми - и изглежда има едно щрак - между наталната карта и новолунието. Още повече се замислям, че няма нищо случайно и дори пожелаването не е случайно.  Като ефекта на вълната - тегли те към себе си - преди да те връхлети:

Сега още повече вярвам, че пожелантото има шанс да се реализира, разбира се с моите усилия, но следва и да има условия за това. И вероятно не е случай, че пак нещо (някой) ме подтикна да направя упражнението с желанията Simple Smile
Новолунието е в съвпад със СЛВ. Според Вас как бинсе отразило при мен? Бихте ли "хвърлили " един поглед. Благодаря 💞

# 481
  • в 1001-та нощ
Не става с един поглед Simple Smile Трябва да се разгледа наталната карта, активните прогресии, дирекции, транзити и на този фон - в контекста на случващото се на човека - може да се направи оценка дали това новолуние би имало по-звучен отклик и какъв.

# 482

Преди 6 години, още не се интересувах от астрология, приятелка ме "принуди" да пиша желания. Засипваше ме с доказателства
Сега друга приятелка - от месеци ме пита - кога ще е новолунието. Периодично, все ми напомня, та накрая си помислих - да взема пак да направя упражнението. Имах чувството, че Съдбата ми дава знак Simple Smile . Сега преди млако - седнах да видя как новолунието се вписва в картата ми - и изглежда има едно щрак - между наталната карта и новолунието. Още повече се замислям, че няма нищо случайно и дори пожелаването не е случайно.  Като ефекта на вълната - тегли те към себе си - преди да те връхлети:

Сега още повече вярвам, че пожелантото има шанс да се реализира, разбира се с моите усилия, но следва и да има условия за това. И вероятно не е случай, че пак нещо (някой) ме подтикна да направя упражнението с желанията Simple Smile

Аз съм скептична по отношение на това доколко нещо наистина е знак на съдбата или просто съзнанието  услужливо ни  намира и предлага уж знаци, в подкрепа на желанието. Пък то гладна кокошка просо сънува. Някак си предварително е малко трудно да разграничиш, че нещо е знак, а не нещо на което не си струва да му обръщаш внимание, да му придаваш важност.
Общо взето така "работят" нещата. Получаваме предварителни нишани чрез хора, среда и обстоятелства, а доколко ги осъзнаваме като знаци на съдбата е отделен въпрос. Те ни насочват фокуса, създават фон, нагласа с някаква специфика. Един вид  моделират нашето русло, но някак си в предварителното условие,  на фона на който се случва даден избор, повлияян от тези фактори, не знаем последствие какви пътища и пътечки е възможно  да изскочат. Както се казва в една притча "Не знаем цялата история"

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 09:11 от starinthenightsky

# 483
Отминалото Новолуние в Овен ще внесе живот в онези натални карти, които са с преобладаваща енергия на огън и въздух. Аз също възобнових писанията на желания по транзитно Новолуние, даже си обособих тетрадка с червена корица с китара Grinning - хеви метъл!!! Точно по овенски! Привърженик съм и на личните Новолуния , когато транзитната Луна съвпада с наталното Слънце, както и на транзитно Слънце съвпад с натална Луна  /то се случва веднъж за една година/.

# 484
  • София
a.l.e.n.a с коя книга си започнала. Като пате в калчища съм от къде да започна. Не намирам онлайн кутсове. Писах на едни уж птедлагащи, но така и не ми отговориха. Забофлайн курс нямам възможност. Искам да започна от някъде и не знам от къде.

# 485
  • в 1001-та нощ
Интересно - тя транзитната Луна съвпада с нат. Слънце на всеки 28-29 дни - винаги в един знак и дом. Това как го отбеляззваш? Според това в кой нат. дом и знак през този месец е новолунието ли? Но пишеш желанията в момента, в който Луната съвпада с твоето нат. Слънце, не когато е самото мунданно новолуние?

Аз през изминалите 5 години - не е като да съм нямала желания - а по-скоро не съм имала импулса да седна и да пиша.

# 486
Алена, можеш да си построиш карта на това символично новолуние в знака на Слънцето и/или Луната. Наскоро в един друг форум попаднах на една тема, по която отдавна не беше писано. Коментарите в нея ме наведоха на размисъл я повдигнах.
В дома на Слънцето - символично новолуние в знака на Слънцето. В този ред на мисли транзитът на Луната през четвъртия, седмия и десетия знак от Слънцето, са част от този символичен лунен цикъл.
Транзитна Луна върху Слънцето - ъпдейт на духовната мотивация
Транзитно Слънце върху Луната - емоционален ъпдейт

Щом се повдига и тук като тема, значи е подходящ моментът да й се обърне повече внимание Simple Smile

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 11:02 от starinthenightsky

# 487
Интересно - тя транзитната Луна съвпада с нат. Слънце на всеки 28-29 дни - винаги в един знак и дом. Това как го отбеляззваш? Според това в кой нат. дом и знак през този месец е новолунието ли? Но пишеш желанията в момента, в който Луната съвпада с твоето нат. Слънце, не когато е самото мунданно новолуние?

Аз през изминалите 5 години - не е като да съм нямала желания - а по-скоро не съм имала импулса да седна и да пиша.

Гледам в кой транзитен дом е точният съвпад на транзитна Луна с натално Слънце и правя  комбинация между дейностите на двата дома ,транзитния и наталния . Т.е правя карта на точния съвпад на тр. Луна с нат. Слънце и нанасям върху натала. Получават се интересни работи. Считам,че такава една лунация   /съвпад на тр. Луна с нат. Слънце/ е по-лична от транзитното Новолуние,което се отнася за всички.

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 12:03 от Титания

# 488
много подходящ момент Simple Smile
утре слънцето ми каца на луната
имам силна нужда от емоционален ъпдейт

# 489
Привърженик съм и на личните Новолуния , когато транзитната Луна съвпада с наталното Слънце, както и на транзитно Слънце съвпад с натална Луна  /то се случва веднъж за една година/.

Аз писах желания,  а пиша такива новолунски желания максимум два пъти в годината Simple Smile.
При мен транз. Слънце, транз Луна и транз Венара съвпадат с Луната ми в Овен, не точен съвпад, а от 1 до 4 градуса.
Можe пък този път нещо да се сбъдне Thinking Yum

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 17:42 от *Serendipity*

# 490
Здравейте!
От много време чета темата, изключително полезна е и ми е помагала да намеря някои отговори. Сега се престрашавам да пиша и да помоля за малко съдействие заещите тук.
Намирам се в меко казано интересен от астрологична гледна точка период, като почти нямам тема, която да не е засегната - лична, професионална, здравословна, финансова. На небосклона над наталната ми карта се вихрят следните конфигурации: транзитен сатурн в квадрат със слънцето и натален сатурн, транзитен уран в съвпад със слънцето и в опозиция с натален сатурн, а за десерт - възврат на нодалната ос. Наясно съм, че тези конфигурации са предизвикателни, взимат нещо старо, носят нещо ново, дават опит и поуки, но и изикват усилия на волята. Макар все още да има време до точните аспекти, събитията в живота ми се развиват стихийно и на моменти изцяло неочаквано. Имам усещането, че съм се качила на влакче на ужасите, от което не мога да сляза. Трудно ми е да видя цялостната картинка и да намеря достатъчна мотивация, за да продължа напред (а пък дългата продължителност на тези транзити ме докарва до отчаяние).
И тук идва молбата ми към вас - прикачвам картата си с транзитите към днешния ден, като ще ви бъда благодарна за насоки къде да гледам, за да се опитам да намеря тези сили и да вдигна глава. Благодаря ви предварително за отделеното време!

# 491
  • в 1001-та нощ
Така без данни е трудно, а се иска и време. Уран все още е далеч от Слънцето и Сатурн, но лятото аспектът ще е точен, и тогава ще се наложи да се изправиш срещу страховете си, и да направиш промяната.

# 492
На 15-ти април се "ражда" новия парламент. Картата е прекрасна, но Слънцето и Плутон са в квадратура.
Колко лошо е това? При тази конфигурация на планетите, в кои домове е най-добре да са Плутон и Слънцето?

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 07:32 от Camino

# 493
На 15-ти април се "ражда" новия парламент. Картата е прекрасна, но Слънцето и Плутон са в квадратура.
Колко лошо е това? При тази конфигурация на планетите, в кои домове е най-добре да са Плутон и Слънцето?
В 9ч , когато трябва да започне заседанието, Луната е в 29гр. и 43мин в Телец  и е без курс - отново личният астролог на президента не гледа ефемеридите или пък това е целта. Слънце квадрат Плутон труден избор на шеф на парламента. Освен този квадрат имаме още 4 такива.

Изи, вероятно искате да прекъснете някои тежащи Ви партньорски отношения , и в личен и в професионален план. Транзитните  Уран и Сатурн вече работят по въпроса. Най-трудно ще е от 26.06 до 10.07 ,когато транзитният Марс е в Лъв и преди това е минал през Асцедента. Но както е казала  А л е н а - трябва цялостна оценка ,защото  ВИНАГИ има и спасителен пояс или сламка. Simple Smile

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 07:51 от Титания

# 494
И аз се чудя кое й е "прекрасното" на картата? Марс в 1ви дом, Слънце и Луна в 12-ти, "изгорял" управител на АС... Няма да го бъде новия парламент, според мен.

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 08:21 от Greene

Общи условия

Активация на акаунт