Преди 6 години, още не се интересувах от астрология, приятелка ме "принуди" да пиша желания. Засипваше ме с доказателства - как това работи, ама аз това невери ... Беше свидетел на мой дългогодишен здравословен проблем, който не намираше решение с години. Беше много настоятелна, защото виждаше, че не вярвам в исторята с желанията. В момента, в който настъпи новолунието, дори ми се обади ... "за да няма после - ама аз забравих". Заради нея го направих, писах желания, и по-точно направих карта, следвах много точно инструкциите й. И за моя огромна изненада, буквало след месец-два - решението дойде само - от нищото. Просто падна от небето, при положение, че аз бях изровила света, за да намеря решение, и такова нямаше.
След време, когато започнах да се интересувам от астрология - беше видно, че моментът за разрешаване на сигутацията е бил близо, но аз не знаех - отдавах го наистина на писаните желания. А вероятно има връзка, и това с желанията се случва, когато моментът назрее. Както вълната е придърпва км себе си - преди да те връхлети.
След тази ситуация - си взех книгата по темата, за да разуча как работи този механизъм и изв. време писах желания на всяко новолуние - тематични, според дома и знака, в които е новолунието. И накрая ми мина мерака и спрях.
Сега друга приятелка - от месеци ме пита - кога ще е новолунието. Периодично, все ми напомня, та накрая си помислих - да взема пак да направя упражнението. Имах чувството, че Съдбата ми дава знак
. Сега преди млако - седнах да видя как новолунието се вписва в картата ми - и изглежда има едно щрак - между наталната карта и новолунието. Още повече се замислям, че няма нищо случайно и дори пожелаването не е случайно. Като ефекта на вълната - тегли те към себе си - преди да те връхлети:
Сега още повече вярвам, че пожелантото има шанс да се реализира, разбира се с моите усилия, но следва и да има условия за това. И вероятно не е случай, че пак нещо (някой) ме подтикна да направя упражнението с желанията

- хеви метъл!!! Точно по овенски! Привърженик съм и на личните Новолуния , когато транзитната Луна съвпада с наталното Слънце, както и на транзитно Слънце съвпад с натална Луна /то се случва веднъж за една година/.