Астрология - 19 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 43 513
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
  • SF
Астрологът не е гадател, а само очертава тенденциите.
Често сме писали, че хората не разбират така нещата - искат директни, точни и конкретни предсказателства. Една позната, която изобщо няма идея що е то астрология, обвинява астролозите, че променят съдбата на хората, влияят им и ги карат/подтикват да взимат решения, каквито те не биха взели, ако не им е правен хороскоп. (??!??)

# 466
То иначе за какво е цялата астрология, ако ще се говорят празни приказки?
Няма такова нещо  "празни приказки". Винаги думите значат нещо. И е напълно възможно прогнозата изобщо да не се "сбъдне" . Защо ли ?  Защото планетите дават ВЪЗМОЖНОСТИ, ВАРИАНТИ, НАЙ-ДОБРИЯТ МОМЕНТ ИЛИ ПЕРИОД  нещото да се случи, но КАК роденият ще ги използва - това е КЛЮЧЪТ . Пример :  "Искам партньор!!!" , астрологът дава съответният добър период за това и роденият през този период си стои у дома и само рови из Нета. Може и от там да изпадне нещо, но добрите и истинските случаи са много рядко. Партньорът е жив човек все пак ,нали, Smiling Imp и трябва да се търси в "Живия" живот.Това означава, че нативът трябва да промени отношението си по темата,  да промени поведението си , да потърси себеподобни , да се "отвори" за света , дори да промени "високите" критерии , по които избира .

# 467
То иначе за какво е цялата астрология, ако ще се говорят празни приказки?

Астрологията не е ясновидство. Посредством нейните способи не се прогнозират конкретни събития, а характерни условия за определен период от време, на фона на които могат да се случат събития с някаква специфика.
Астрологичният анализ, интерпретация или прогноза, представляват само тенденция, възможности за развитие, потенциал, който предполага някаква конюнктура. Астрологът не е гадател. Трябва да е наясно с конкретния житейски контекст, казус на фона на който се развива рождената карта. Колкото повече се очаква той да Ви гадае, познава и се търси по-дългосрочна прогноза, толкова описанието за тях ще е по-общо като параметри. Прогнозират се условия, които са характерни за някакъв период. Моментът на раждане също е един такъв период. От този момент не произтичат еднозначни, еднопластови случки, събития. Нищо не е написано едно към едно. В такъв смисъл прогноза в абсолютна точна конкретика, в детайли като естество, е невъзможна. Да, в зависимост от астролога, можем да получим по-плацикаща се на плиткото интерпретация, такава средна ръка и по-задълбочена, но независимо от това, всички само прогнозират тенденция, насоки какви са условията. Не могат да предложат гаранция и не са еднозначни на 100 процента. В този ред на мисли, не е препоръчително да сте с очаквания, че астрологът взема решения вместо Вас. Не е в правомощията му да каже че еди какво си е единствено Правилно. Той не знае в детайли и абсолютна конкретика Вашето бъдеще, все едно е разписано в бакалски тефтер. Астрологът може да предложи само страничен поглед за това какви са условията за някакъв период от време.

Астрологични прогнози. Да попаднеш на правилните хора, да се озовеш на правилното място, в точното време
В зависимост от индивидуалния биоритъм, на дневен ред излизат различни неща от потенциала на рождената астрологична карта.

Понеже човек не стои във фаза новородено, то астрологични прогнози се правят, когато се разглежда рождената карта в динамика. За това се използват различни начини, за да се анализира как човек се „разлиства“ във времето. Развитието е естествен процес. Не се случва самоцелно и на произволен принцип. По-скоро е въпрос на разгръщане и модификация и надграждане на заложените като потенциал способности и умения. А то става възможно посредством метафорично казано поставянето на човек в някаква среда, обстоятелства, условия и среща и контакт с различни хора. Те изграят насочваща роля. В това човек да тръгне по определена магистрала, път от „републиканската пътна мрежа“ – първи, втори или трети клас, задънена улица, сокак, оф-роуд терени.

Астрологията не е познание с претенции за еднозначна правилност и за готови еднозначни изводи и решения, само астролозите могат да имат подобни.
Астрологът чете, това което вече е написано във Вашата „книга“. От неговата намеса не зависи дали нещо във Вашата карта ще се прояви или не. Той може да Ви упъти за естеството на някакъв период като тенденция, характерни особености, специфика, акценти. Не го определя, а само го "превежда" на достъпен език. Затова ако по някакъв начин прогнозираната тенденция в някаква нейна разновидност, не присъства реално в живота Ви, най-вероятно астрологът не е прогнозирал добре какви тенденции е възможно да са актуални. Ако разглеждаме астрологът като преводач на един символен език, то вероятно не му е много добър превода. Възможно е да не сбъркал, просто сега като момент от времето - точна дата, да не е моментът на проявление, на това което е прогнозирал като тенденция.

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 09:49 от starinthenightsky

# 468
  • SF
Няма такова нещо  "празни приказки". Винаги думите значат нещо. И е напълно възможно прогнозата изобщо да не се "сбъдне" . Защо ли ?  Защото планетите дават ВЪЗМОЖНОСТИ, ВАРИАНТИ, НАЙ-ДОБРИЯТ МОМЕНТ ИЛИ ПЕРИОД  нещото да се случи, но КАК роденият ще ги използва - това е КЛЮЧЪТ . Пример :  "Искам партньор!!!" , астрологът дава съответният добър период за това и роденият през този период си стои у дома и само рови из Нета. Може и от там да изпадне нещо, но добрите и истинските случаи са много рядко. Партньорът е жив човек все пак ,нали, Smiling Imp и трябва да се търси в "Живия" живот.Това означава, че нативът трябва да промени отношението си по темата,  да промени поведението си , да потърси себеподобни , да се "отвори" за света , дори да промени "високите" критерии , по които избира .

Или... Човекът седи вкъщи и си рови в нета. Получава се чат с някой - юзер в бг мама, приятел на приятел от Фейсбук на тема "как да сглобим гардероба си сами". И човекът си казва "фейсбук не е място за запознанства, така съм чувал" и не дава шанс на приятеля на приятеля от фейсбук да си поговорят за гардероби... И не, че астрологът не е познал, просто волевото изявление на тенденцията не се е получило. Но ще дойде още по-подходящ момент, в който и интуицията ще се включи и тогава мисленето по повод отношенията, започнали в нета, ще бъде повлияно. Дано в този момент пък планетите да предоставят шанса да се завърти тема около сглобяването на гардеробите Simple Smile
Някои се раждат с високи крикерии, по които избират всичко, други карат наред и твърдят, че винаги имат избор. Имат избор, но не го прилагат. Или пък избират да избират по входящ номер.

# 469
Препоръчително е човек да не се води сляпо по нечии астрологични съвети, да прави нещо планирано точка по точка, според казаното от астролога, а да следва инстинкта си. Защото астрологът може да греши. Няма ли я прогнозираната тенденция в реалността под някаква форма, то не в консултирания е причината, че е така, защото не е направил нещо както трябва. Другото са оправдания на астролози, които търсят извинение, че прогнозираната от тях тенденция се е оказала празни приказки. С и без астрология и консултация с астролози, ако трябва да срещнеш важен човек в живота си в даден период от време, ще го срещнеш. Независимо дали си тъп, умен, грозен, като за корица на списание, богат или беден. С ниска себеоценка или с голямо самочувствие. Хората се избират, защото имат някакъв тип допирателна - сходни критерии, на един акъл, има какво да научат, извлекат от срещата си за определен момент от времето. Най-общо казано. Както казват случайността не е нищо друго освен скрита закономерност.

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 14:55 от starinthenightsky

# 470
  • в 1001-та нощ
За съжаление - хората искат някой да им обещае - изпълнение на мечтите - светлото бъдеще, и да поеме отговорност за реализация. Респективно да бъде и виновен за подвеждане или заблуда ...

А идеята е съвсем различна, и смисълът също.

# 471
  • SF
Може би трябва да си пуснем отделна тема за тези неща. Аз често изпадам в ступор от идеите, които се споделят и ширят за астрологията.

# 472
  • в 1001-та нощ
На мен не ми пречи и тук да коментираме, но ако ще ти е по-комфортно в отделна тема - пусни Simple Smile

# 473
Имам един въпрос. Говорих с астролог и ми направи ретификация(така ли се казваше) Та часът ми на раждане е
18:12 на 06.02.1984 год в София.
Това, което ми каза е, че ще имам връзка с чужденец, но не с този, който имам връзка сега. Забравих да попитам кога ще бъде това. Каза да се съсредоточа в/у работата, че трябва да стана специалист в нещо. И е така. Развивам се в работата си. Но може ли да ми помогнете с този период, за който забравих да попитам.

# 474
Няма как да Ви помогнем с "този период", защото това е работа на Вашия астролог.
Не можем да знаем по какви методи и техники е направена тази прогноза, съответно и таймингът на прогнозираните събития зависи от тях. Това, което искате, е нова прогноза или пълно преразглеждане на чужда. Колежката може да работи по друга школа, с други методи. И дори прочитът на наталната карта в такъв случай може да се окаже различен.

Стори ми се позната тази натална карта. Оказа се, че Вашия казус вече сме коментирали във форума. Бях дала мнение, включително и с ориентировъчни години. След това, доколкото разбирам, сте отишла на консултация с друг астролог. Ами в такъв случай няма какво да добавя, вече съм си казала мнението по въпроса Ви.

Първоначалният час на раждане е бил 18.30. Има съществено разминаване и няма как да съм сигурна в тази ректификация, дето ни я подавате. А и освен това, доколкото виждам, първоначалният час беше сработил в интервала на няколко минутки. Сега ни съобщавате за разминаване от цели 18 минути.

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 21:49 от Sotis

# 475
След като Sotis с този час 18:30 Ви определя минало събитие,  Вие отивате при астролог, който посочва друг час и получавате прогноза. При това разликата в часа е 18 мин., което в прогностигата ще даде голямо отклонение, странно е че сте приели новият час за верен....
Сега задавате уточняващи въпроси, но за да Ви се отговори, трябва да се използват прогностични методи, а това е време. Обърнете се към астролога, който Ви е ректифицирал картата и задайте уточняващите си въпроси.

# 476
Щом колежката е прогнозирала смяна на партньор, трябва да каже и горе-долу кога да се очаква. С нейните методи. А и при такова разминаване в часа ще има разминаване в тайминга, при това съществено.

# 477
  • в 1001-та нощ
Днес беше новолнието в Овен. Вярва се, че дава трамплин на пробиващи нови идеи, както растенията пробиват почвата, за да се появят на белия свят. С мощната, пробивна марсова сила.

Преди 6 години, още не се интересувах от астрология, приятелка ме "принуди" да пиша желания. Засипваше ме с доказателства - как това работи, ама аз това невери ... Беше свидетел на мой дългогодишен здравословен проблем, който не намираше решение с години. Беше много настоятелна, защото виждаше, че не вярвам в исторята с желанията. В момента, в който настъпи новолунието, дори ми се обади ... "за да няма после - ама аз забравих". Заради нея го направих, писах желания, и по-точно направих карта, следвах много точно инструкциите й. И за моя огромна изненада, буквало след месец-два - решението дойде само - от нищото. Просто падна от небето, при положение, че аз бях изровила света, за да намеря решение, и такова нямаше.

След време, когато започнах да се интересувам от астрология - беше видно, че моментът за разрешаване на сигутацията е бил близо, но аз не знаех - отдавах го наистина на писаните желания. А вероятно има връзка, и това с желанията се случва, когато моментът назрее. Както вълната е придърпва км себе си - преди да те връхлети.

След тази ситуация - си взех книгата по темата, за да разуча как работи този механизъм и изв. време писах желания на всяко новолуние - тематични, според дома и знака, в които е новолунието. И накрая ми мина мерака и спрях.

Сега друга приятелка - от месеци ме пита - кога ще е новолунието. Периодично, все ми напомня, та накрая си помислих - да взема пак да направя упражнението. Имах чувството, че Съдбата ми дава знак Simple Smile . Сега преди млако - седнах да видя как новолунието се вписва в картата ми - и изглежда има едно щрак - между наталната карта и новолунието. Още повече се замислям, че няма нищо случайно и дори пожелаването не е случайно.  Като ефекта на вълната - тегли те към себе си - преди да те връхлети:

Сега още повече вярвам, че пожелантото има шанс да се реализира, разбира се с моите усилия, но следва и да има условия за това. И вероятно не е случай, че пак нещо (някой) ме подтикна да направя упражнението с желанията Simple Smile

# 478
Аз спрях да пиша желания отдавна. Според мен ако нещо трябва да се реализира, ще се, когато му дойде времето. За последно писах на Скорпионското новолуние - нещата не се случиха.
За това ... в 8 дом ми е. По него от години си пожелавам само едно нещо, всички така наречени прогнози за времето, в което ще се реализира - не се сбъднаха.
Все пак се надявам нещата да се случат тази година.

# 479
  • в 1001-та нощ
Това казвам и аз - и двата пъти не е било, защото нещо много съм го искала, а някак - ситуацията, енергията, средата - подтикват, защото явно моментът е назрял и има условия да се реализрат.

Общи условия

Активация на акаунт