🐑 ''Фермата'' - тема 15 - След големия финал на Фермата 6 / Между два сезона 🐑

• 165 966
  • 2 919
  •   1
Отговори
# 2 745
Аз лично не бих имала "базово уважение" към човек, който ме е обиждал в лицето, например. Едно е да и имаш спор по дадена тема с някого, съвсем друго е да го обиждаш. А в този сезон обидите и интригите минаха всякакви граници. Има огромна разлика между градивен спор и махленски скандал. Та от тази гледна точка мисля, че е лицемерно да се събираш по собствено желание с тези хора(а не когато е събитие на продукцията, например). И говоря най-вече за тези, които цял сезон преднамерено бяха обиждани и отлъчвани от колектива.

# 2 746
  • Варна
Не, не съм написала, че се събирате за да ви помнят. А, че повечето ходят заради това. Има голяма разлика и ми изопачаваш думите.
Голяма разлика? Една и съща безсмислица.  Ако никой не напише тук в темата никой няма да разбере че са се събрали. А щом чете в темата, значи не ги е забравил.
Как  ги измисляте тези...  нонсенс..

# 2 747
  • при късмета
Разликата е, че както съм го казала аз не се отнася за всички, а Дана така го е изкарала. Нито съм казала, че въпросното събиране е организирано заради някакви околни, които тя визира.
И, Дана, последно всички са лицемери или всички са ти като семейство? Защото това са противоположности, нямаше ден в който да си вътре и да не кажеш, че всички са лицемери, това ти беше най-повтаряната фраза, сега твърдиш, че всички вътре са като семейство. Не може да са верни и двете, както казах, защото са противоположни твърдения.
Да ще има отделни и приятелства и абсолютно игнориране между участници, но няма начин за всеки да е едно и също. Няма значение дали сте или не сте сплотени навън. Оставате си най-слабия сезон, заради най-слабия каст от всички сезони до сега. Това не е някаква обида, а просто всеобщото мнение. Четеш темата от началото и знаеш, че за това от самото начало има единодушие.

# 2 748
И само ще цитирам Н. Николов в разговор с фермера: "Ако покажа повечето им добри страни, разговорите им помежду им и хората харесват всички значи аз съм загубил сезона. Колкото повече има интрига и не ги харесват Simple Smile е плюс."

А, на Ники Николов разсъжденията ги знаем още от времето на Биг Брадър, да има интрига, скандал, сеир... да се качва рейтингът. По някакво стечение на обстоятелствата познавам един от участниците във Фермата 4 (който просто ми е съсед) и сме говорили за това измислено противопоставяне във всеки сезон, винаги да има нещо по линията българин-ром, гей-негей, християнин-мюсюлманин... и как този от малцинството ще го приемат другите, та дори и хората вътре да си се разбират идеално, от екипа на предаването избират да подчертаят и най-малкия  момент на конфронтация и даже го предизвикват чисто редакторски и режисьорски, с поставянето на задачи, в които се предполага, че ще има сблъсък. Николов казал: "разполагаме с еди колко си пари, дали са ни пиков час в най-гледаната тв, трябва да имаме еди колко си % рейтинг". Тоест винаги в неговата глава е идеята да има сеир, защото така се качва рейтинг. И нарочно се подчертават моменти като изказването на Нури за турското робство или на Мустафа молитвите, а и вече ни е ясно защо вкараха Иван Милин, който е хомофоб, за да гледаме реакцията на Тихомир... Или обратното, вкарали са гей и нарочно веднага след него човек с непоносимост към гейовете. А роми има поне в няколко сезона. По същата логика Николов вкарваше и в Брадъра по един от малцинствата във всеки сезон... Баба Сафийе от четвъртия сезон и онзи расист от Пловдив (Петър май се казваше), винаги по един гей в сезона... я Пеньо, я Гаро от Пловдив, я един...мисля, че беше Кристиян в петия сезон. И във ВИП сезоните вкарват нарочно хора, които се предполага, че ще имат сблъсък (Кулагин-Нора Недкова, Ваня Костова с Ева от Тоника ги завряха в една стая, отделно Джорджано, с цел всички да му се подиграват). На Ники Николов мисленето го знаем. Е, явно формулата е успешна, щом се прави седми сезон, значи рейтингът е достигнат в предишните години.

Последна редакция: пн, 31 май 2021, 10:38 от diziler

# 2 749
  • при късмета
Да не говорим, че в 3 сезон бяха харесвани почти всички и не беше изгубен сезона, а според повечето, и не само  от тук, е най-добрия.
А на Нури изказването за турското робство беше във визитката, а не от разговор случаен вътре. Той с тази заявка си влезе и не е същото като реплика казана в предаването.
И за Веселка изцяло скриха, че е ромка. А Цецо сам изнерви всички вътре, не беше проблема, че е ром

# 2 750
На Цецо виждането за тоталния патриархат (и жената да е слугиня) явно са го видели още от кастинга, а на Нури веднага са съзряли, че подобно изказване ще издразни всички останали. И понеже нямаше кой знае какъв скандал и сеир, решиха да ни го припомнят през 2-3 епизода, та който не е чул и разбрал, че Нури е направил такова изказване, да разбере. Даже Андрей като сядаше на масата нарочно връщаше към тази фраза и караше всеки един да я коментира. Е това какво е? Някои неща са си абсолютно режисирани. Ти виждаш, че хората не се карат на конкретна тема, ама дай пак изтъкнем дразнещия момент и да ровим за скандал, та да вдигнем рейтинга. Тази тактика я имаше и в двата сезона на "Къртицата", където пак Ники Николов беше главен редактор.  Да настроят всички срещу Жени Калканджиева, а после и срещу Рут... като подчертаваха простотитиите, които те двете правеха и казваха, когато са пийнали.

# 2 751
Разликата е, че както съм го казала аз не се отнася за всички, а Дана така го е изкарала. Нито съм казала, че въпросното събиране е организирано заради някакви околни, които тя визира.
И, Дана, последно всички са лицемери или всички са ти като семейство? Защото това са противоположности, нямаше ден в който да си вътре и да не кажеш, че всички са лицемери, това ти беше най-повтаряната фраза, сега твърдиш, че всички вътре са като семейство. Не може да са верни и двете, както казах, защото са противоположни твърдения.
Да ще има отделни и приятелства и абсолютно игнориране между участници, но няма начин за всеки да е едно и също. Няма значение дали сте или не сте сплотени навън. Оставате си най-слабия сезон, заради най-слабия каст от всички сезони до сега. Това не е някаква обида, а просто всеобщото мнение. Четеш темата от началото и знаеш, че за това от самото начало има единодушие.

Много моля, на който е трябвало ясно съм казала, че е двуличен, лицемер и каквото е описано. Меко казано е смешно да ми казвате, че не бил минат  ден без изказване, че са лицемери. Това, че е имало няколко скандала с двама, трима индивида не значи, че съм ги събрала и казала, че всички са такива. Много моля, не съм най-интересната, че да дават всеки ден само това.
А относно, че сме като семейство докато не го минете няма как да го разберете. Естествено, че има такива, с които не се понасяш, но едно здравей не е в никакъв случай нарушаване на морални закони.
Ще дам пример, че след скандала с Асен ми се извини и аз също и като излязохме навън беше един от първите, който ми звънна да се видим. Много пъти ще видите хора да се карат, да грешат и да са после в нормални отношения, но оправянето на отношенията не го излъчиха, нали?
Със сигурност съм далеч от мисълта, ако някой е унижаван, че трябва с лека ръка да преглътне обида или да има уважение.
Ако семейство не е точната дума, може би по - скоро "общност".
Няма с какво да се оправдам, съгласна съм, че е лицемерие да прегръщаш хора, които не понасяш, но като има такива събирания естествено, че не всеки с всеки сяда да поговори, макар, че изненадващо този път беше така и просто може би старите изживявания и припомния са ни сплотили на събирането, но дотам.
И извън предаването се общува на групи, което е съвсем нормално.

А дали сме най-слабият кастинг или сезон.. лично мен крайно не ме вълнува, защото това, което изживяхме вътре нито има общо с камери и рязания нито с отношенията и нещата, които всеки е научил вътре. Това дали е слаб или не си е за продукцията.

# 2 752
  • при късмета
А, за общност, сте общност, няма никакъв спор. Но е много далеч от сравнението със семейство

# 2 753
В края на миналия сезон се хванах на бас с ММ ,че ще кандидатствам. Хубаво - така и стана, и понеже съм шарена и от към етнос , и от към живот ми звъннаха за кастинг. Дали отказах още като чух кой звъни? Да. Повече ме очуди поведението на момичето, с което говорих. Звучеше сякаш ще ни раздават пари на чували , а аз не искам да отида да си взема.

Не разбирам хората, които участват, с времето все по-малко гледам такива формати, а тази година може и Фермата да пропусна. Като цяло най ме кафеха момчетата от БГ История , а то какво - оня грозник да ми фъфли, само защото е връзкар.

Да се засрамят Иван и Андрей дето уж са големи европейци , а са същите шуро-баджанаци като тези дето плюят.

# 2 754
  • SF
Браво, Дана, много естествено си го описала! Такава е логиката на живота. (а иначе все ще се намери някой да ти обяснява че не ги разбираш добре нещата , че не казва това, което казва или не мисли това, което казва... )
С времето ще ви забравим, ще запомним други, голяма работа!  Цял живот да си пиете кафето заедно, ако не измислите лекарство за Ковид, ще бъдете забравени. Simple Smile Събирате се, защото ви е приятно. Който няма време или има какво да помни и иска да се чувства обиден, сигурно не идва, или идва рядко.
Естествено, че ако се виждам с един човек, очаквам с него да се разбирам гладко и лесно. Ако се виждам с 20, едва ли с всички ще съм в еднакво топли и сърдечни отношения. Те да не са клонинги!!

Новите учасници да си знаят и да се настроят предварително, че влизат в голямата интрига. Не тази, която Н. Николов им готви по сценарий и прави каст по него, а интригата, която публика от интриганти ще им създаде. Филмът заради публиката се прави, а не едни хора, да изкарат едни месеци заедно на режим изхранване, да си намерят гаджета, да си създадат приятелства.
 През цялото време, докато тече сезонът, хиляди  ще им ровят в инстаграмите, ще им смятат хонорарите, доходите, квадратните метри на гарсониерите... Публиката инвестира време и личен ресурс за невероятни глупости. Щом няма с какво друго да се хранят, да ви ядат ушите, както казват бабите. Simple Smile Ферма 7 ще има! Simple Smile

# 2 755
Браво, Дана, много естествено си го описала! Такава е логиката на живота. (а иначе все ще се намери някой да ти обяснява че не ги разбираш добре нещата , че не казва това, което казва или не мисли това, което казва... )
С времето ще ви забравим, ще запомним други, голяма работа!  Цял живот да си пиете кафето заедно, ако не измислите лекарство за Ковид, ще бъдете забравени. Simple Smile Събирате се, защото ви е приятно. Който няма време или има какво да помни и иска да се чувства обиден, сигурно не идва, или идва рядко.
Естествено, че ако се виждам с един човек, очаквам с него да се разбирам гладко и лесно. Ако се виждам с 20, едва ли с всички ще съм в еднакво топли и сърдечни отношения. Те да не са клонинги!!

Новите учасници да си знаят и да се настроят предварително, че влизат в голямата интрига. Не тази, която Н. Николов им готви по сценарий и прави каст по него, а интригата, която публика от интриганти ще им създаде. Филмът заради публиката се прави, а не едни хора, да изкарат едни месеци заедно на режим изхранване, да си намерят гаджета, да си създадат приятелства.
 През цялото време, докато тече сезонът, хиляди  ще им ровят в инстаграмите, ще им смятат хонорарите, доходите, квадратните метри на гарсониерите... Публиката инвестира време и личен ресурс за невероятни глупости. Щом няма с какво друго да се хранят, да ви ядат ушите, както казват бабите. Simple Smile Ферма 7 ще има! Simple Smile

Благодаря ви!

# 2 756
От тази вечер пак дават Даянчето по БТВ, повтарят "Скъпи наследници" от 21.00 ч.  Пак мън-мън, нищо не разбирам какво говори

# 2 757
Дана, лично си позволявам да се обърна към теб, има в живота хора, които все са на терсене ( не в тЪрсене). Защото това е мнението ми за теб от постовете тук, всички криви, ти най-права. Не съм те гледала във Фермата, не знам коя си, ама си младо момиче. Не става все с рогата напред винаги и ти най- чистата и нелицемерна. Simple Smile А другите, ауууу. На мен ми звучиш тъпо и самонадеяно. Момиче, дай си глътка въздух и любов. Фермата свърши, край. Каквото било, било. Какво анализираш и на кого се представяш. Би ми било интересно да споделиш за живота си след фермата, а не да се въртиш в това минало.  Съвет от мен, много по-възрастна жена от теб, свършило, минало, давай следващото нещо.

# 2 758
Дана, лично си позволявам да се обърна към теб, има в живота хора, които все са на терсене ( не в тЪрсене). Защото това е мнението ми за теб от постовете тук, всички криви, ти най-права. Не съм те гледала във Фермата, не знам коя си, ама си младо момиче. Не става все с рогата напред винаги и ти най- чистата и нелицемерна. Simple Smile А другите, ауууу. На мен ми звучиш тъпо и самонадеяно. Момиче, дай си глътка въздух и любов. Фермата свърши, край. Каквото било, било. Какво анализираш и на кого се представяш. Би ми било интересно да споделиш за живота си след фермата, а не да се въртиш в това минало.  Съвет от мен, много по-възрастна жена от теб, свършило, минало, давай следващото нещо.

Очевидно не четете темата. Не се рови, а се обяснява, защото в самия форум се коментират изминали моменти във Фермата. Именно не ме познавате и няма как да знаете какъв човек съм. Реагирам в обяснителен режим, защото от моя гледна точка не съм била съгласна за нещо. Разбира се, че не ме прави права, а относно за живота след Фермата, ако сте следвали форума щяхте да прочетете, защото вече съм разказвала и не всичко е негативно. Simple Smile.

И разбира се, че сме продължили и имаме свой живот и бъдеще. Simple Smile

# 2 759
  • SF
По принцип Дана пише тук, за да ни обяснява и разяснява разни неща, за които ние я разпитваме.
За живота и събития, свързани с Фермата, тя ще е правата. Ние само можем да предполагаме и да си измисляме. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт