АГ Селена - 21

• 57 787
  • 749
  •   2
Отговори
# 180
Аз пък не разбирам защо ти коментираш всичко, което аз пиша- както забелязваш, аз не коментирам твоите мненния защото не ме интересуваш, но ти очевидно много силно се вълнуваш от мен, защото не пропускаш нито едно мое мнение.

# 181
  • Пловдив
Ти, изобщо, ама изобщо не ме интересуваш. Но писанията ти са рядко абсурдни, че да ги подмина. И честно, ако държиш подобен тон в кабинета, и ръсиш всичките здравни глупости,  шапка му свалям на доктора, че те търпи. Аз не бих!

# 182
Моля, ако желаете да се разправяте, на лично. Благодаря.

# 183
Др Минев не го заменям за никой! Благодаря му за всичко! Професионалист и ЧОВЕК!

# 184
  • Пловдив
Аз ще помоля модератор да изтрие публикациите и да, потребителката и докторът да се разберат.....лично!

# 185
  • ...
Защо да се трият коментари? Не съм имала случай да търся мнение за лекар и да не срещна поне няколко отрицателни, дори и за най-хвалените. Всеки случай е различен, явно жената, не е доволна, защо да си мълчи и да й се трият коментарите?

# 186
Още снощи докладвах дискусията, надявам се, че модератор или администратор ще вземе мерки, ако счете за необходимо.
Желая на всички Ви положителни емоции, само и единствено. Heart

Личните нападки между потребители, не би трябвало да се толерират, според форумните правила

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 08:19 от Camille Clo ♥

# 187
Здравейте, искам да попитам дамите, които са с отрицателен резус фактор след раждането в Селена дали си плащат анти-Д гама глобулин инжекцията, или в Селена я минават по здравната каса? Питам, защото след като ме оперираха (аборт по медицински причини) в Селена ми казаха, че струва 200лв. и съответно не я минаха по здравна каса, но при клиничната пътека за раждането може да е различно. Това е за да знам дали да си я купувам от аптека предварително, дали да си търся правата.

Цитирам отговор на запитване към сайта на НЗОК: "Профилактиката с анти-Д гама глобулин е включена в алгоритъма на клинична пътека № 141 “Раждане, независимо от срока на бременността, предлежанието на плода и начина на родоразрешение” съгласно НРД 2007 г. При всички случаи, когато се налага такава профилактика, медикаментът следва да бъде осигурен от болничното лечебно заведение, което изпълнява посочената клинична пътека."

# 188
Преди е била безплатна, но сега е 200лв., това казаха на момичето с което бях в една стая, след раждането. На нея и беше второ раждане и каза, че първия път не е плащала за нея пак в Селена преди 4-5 години.
Здравейте, искам да попитам дамите, които са с отрицателен резус фактор след раждането в Селена дали си плащат анти-Д гама глобулин инжекцията, или в Селена я минават по здравната каса? Питам, защото след като ме оперираха (аборт по медицински причини) в Селена ми казаха, че струва 200лв. и съответно не я минаха по здравна каса, но при клиничната пътека за раждането може да е различно. Това е за да знам дали да си я купувам от аптека предварително, дали да си търся правата.

Цитирам отговор на запитване към сайта на НЗОК: "Профилактиката с анти-Д гама глобулин е включена в алгоритъма на клинична пътека № 141 “Раждане, независимо от срока на бременността, предлежанието на плода и начина на родоразрешение” съгласно НРД 2007 г. При всички случаи, когато се налага такава профилактика, медикаментът следва да бъде осигурен от болничното лечебно заведение, което изпълнява посочената клинична пътека."

# 189
  • Пловдив

Преди 6 години, когато раждах ми таксуваха въпросната профилактика с анти-д гама глобулин, като стойността беше 200 лв и въпреки че раждането беше с направление, ми бе обяснено, че не се покрива от касата.

# 190
Мен също ме таксуваха 200 лева. Дори не знаех, че е по каса....

# 191
Ако сте секцио, не намирам пътеката, за да я проверя. Но за нормално раждане се покрива от НЗОК. Прилагам скрийншот.

# 192
  • Пловдив
Горе пише: "Профилактиката с анти-Д гама глобулин е включена в алгоритъма на клинична пътека № 141......При Кло пише КП 5. Ходи ги разбери..... Аз съм плащала преди повече от 10 години. Обясниха ми, че касата поема българската ваксина, която е евтина, но не се отпуска на частните болници. Те слагат вносната, която е скъпа. Ами, не мерси, дори и да имаше българска ваксина. Предпочитам да си платя.

# 193
Ясно, благодаря ви, момичета Simple Smile Явно ще плащам като поп пак Grinning

# 194
Самата политика на болницата е да плащаш и да се върти всичко на конвейер, така, че най-добре питай и си провери правата. Или ако ще купуваш си я купи ти лично от аптеката, не се знае какво ще ти сложат в суматохата. На мен лично на операциите ми сложиха най-евтиния венозен антибиотик - при това цефалоспоринов - за 2 лв, български, произведен в Пловдив.

Последна редакция: ср, 17 мар 2021, 14:33 от Fiona1

Общи условия

Активация на акаунт