Нашите кухни - 85

• 44 756
  • 762
  •   1
Отговори
# 225
Скрит текст:
Много хубави красоти си снимала от Икея. Гледах един клип на влогърка каза че е недоволна от обслужването и качеството на плотовете в Икея, техния се е скапал за 3 м и канта се е олюпил. А жената на телефона била неуслужлива.

Мисля да посетя магазина и да си накупя органайзери, дървени, кутии, дъски и други дреболии.
За мен всички евтини или скъпи варианти органайзери на блум и в магазините не стигат до цялата дълбочина на чекмеджето и са дразнещо малки.
Склада колона, в Икея е скъпичък видях 1.87 висок с вградени кошници с водачи около 420 лв по спомен в Балканюг май. Мисля да си направя като на снимката с
2 рафта пдч и  5 кошници. Ще слагам основно на първи ред някакви уреди, миксер, блендер, тостер, които няма да ми висят по плотовете. На останалите редове понеже няма да имам място (от новите 9 кашона ретро чинии на баба от които няма отърване) кутии със разни храни, брашна, макарони, захар. На долните ще си оставя по кошница с картофи и лук. И за любимите ми икони, които ММ прави ще си направа такава част стъкло. По принцип бях тръгнала към кънтри стила, но нямам пари да купя всички техники в този стил.
Примера е от фирма Пипонкови, моите любимци.
Не знаех, че в Икеа предлагат плочки.

# 226
  • Варна
Като си избираш колона тип килер, обърни внимание, колко килограма издържа, защото освен маркара, много често и това вдига цената.

# 227
Защо не вдигнеш горните шкафове до тавана? А да сложиш шкаф над хладилника(пада се само втори горен, за да се изравни с другите шкафове) и от дясната страна, за да се доближи до стената?

# 228
  • Раковски
Колкото и добра марка да е килера претовариш ли го заминава. На всеки който иска такова чудо му предлагам да го замени със срити чекмеджета, едното носи 30 кг (поне) а на килера дават около 5-8 кг на кошница.

# 229
  • София
Защо не вдигнеш горните шкафове до тавана? А да сложиш шкаф над хладилника(пада се само втори горен, за да се изравни с другите шкафове) и от дясната страна, за да се доближи до стената?
Защото не съм сигурна колко е висока стаята, точно този размер не съм го взела и чакам уикенда да отида и да измеря стаята Simple Smile Ако е свободно стоящ хладилника, предпочитам да няма шкаф отгоре , а някакво цвете или нещо друго. Принципно съм  ниска и опита ми и в момента показва, че горните рафтове са само за неща, които не се ползват дълго време и за да ги взема се катеря или моля мъжът ми, който пък е доста висок да ги свали. Тъй като това е къща и ще имам доста място за складиране на боклуци извън кухнята, предпочитам да минимизирам неизползваемите за мен шкафчета, макар че да искам да са до тавана по възможност тези, които ги има.

# 230
Колкото и добра марка да е килера претовариш ли го заминава. На всеки който иска такова чудо му предлагам да го замени със срити чекмеджета, едното носи 30 кг (поне) а на килера дават около 5-8 кг на кошница.

В тази връзка "бутилиера" blum legrabox дали би провиснала във времето? Имам пред вид тесен шкаф 40-45 см на долен ред.

# 231
предпочитам да минимизирам неизползваемите за мен шкафчета, .......
А тези кутийки на горните шкафове за какво си предвидила да се ползват?

# 232
  • Варна
papi6 знаеш ли каква е разликата между чекмеджетата с метални страници и тези с дървени? Размер, здравина или друго?
Разликата не е в страниците а в изтеглящият механизъм, който е с пълно изтегляне и с голяма товароносимост. Въпреки, че е натоварен с тежки тенджери се движи като по масло, може и с плавно затваряне. Да, скъпи са, но в случая качествения обков в кухнята е много важен. А и се използва много често.

Обикновени чекмеджета като за скринове има, но са несравними.

# 233
  • София
А тези кутийки на горните шкафове за какво си предвидила да се ползват?
Точно за подобни почти неизползваеми неща, но ги оставих на последният вариант на схемата само на едната стена, без допълнително да има над хладилника и ги разкарах изцяло от другата стена. Както писах, там където съм ги оставила, ще ги пусна най-вероятно до тавана, но повече от това не искам да има по възможност, това във връзка с шкаф над хладилника. Както се вижда обаче като една истинска жена вече поне 5 пъти си смених разположението и подредбата, добре че имам още време да я мисля  тази кухня Simple Smile
Напълно съм съгласна за механизмите, че са изключително важни. Навремето не бях обърнала достатъчно внимание на тях в кухнята и примерно пантите на вратичките бяха без плавно затваряне, та се наложи доплънително да монтирам амортисьори. Обожавам чекмеджета и задължително искам повече в новата кухня. Чекмеджетата, които ползвам най-често са с много хубави механизми и пълно изтегляне, но останалите в момента са обикновени кутии. Честно казано вече 10 години нямам проблеми с механизма или провисване, но и въпросните чекмеджета не ги ползвам толкова често, колкото останалите.
Другият минус на сегашната ми кухня е липсата на предварително планирано осветление. Впоследствие добавяхме, но се вижда на едното място кабел и откачам, това също със сигурност ще е нещо на което ще обърна внимание за новата кухня.

# 234
Doris, напълно съм съгласна с теб за качествения обков, но Блум имат и водачи за чекмеджета със същата товароносимост и плавно затваряне като Леграбокс. За това чуденката ми беше какво е преимуществото. Не правя кухня всеки ден и искам да е максимално удобна и здрава, но все пак и парите не ги берем от дърветата 😋

# 235
  • Раковски

В тази връзка "бутилиера" blum legrabox дали би провиснала във времето? Имам пред вид тесен шкаф 40-45 см на долен ред.

леграбокса носи 40 кг, няма да провисне освен ако не криеш златни кюлчета

# 236
Благодаря ви Emily-D, Shadowman за отговора. Склада може да го правя само с пдч и една две кошници. Не е такъв проблем.
;} със сигурност не сме толкова богати да крием кюлчета.

Баба ми горката е накупила на времето много съдове, а и на партито и за апартамента са и подарявали само такива неща, сега стоят нови 9 кашона. Чудя се как ще ги побера. Ще заминат всички стари чинии, които са по единички, на майка ми колекцията. Също ще се отърва от белите и скучните. Ще ги даря в старчески дом. А тези които са костен порцелан с много хубави декорации ще оставя.

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 12:25 от Saxi Merinosova 683792

# 237
  • Варна
Подкрепям идеята със скритите чекмеджета, сложих такива под фурната (3бр Леграбикс) и мисля, че е най- удобното нещо из кухнята. Пълни са с консерви, буркани и пакети с храна и не се усеща тежеста

# 238
  • Раковски
Благодаря ви Emily-D, Shadowman за отговора. Склада може да го правя само с пдч и една две кошници. Не е такъв проблем.
;} със сигурност не сме толкова богати да крием кюлчета.

Баба ми горката е накупила на времето много съдове, а и на партито и за апартамента са и подарявали само такива неща, сега стоят нови 9 кашона. Чудя се как ще ги побера. Ще заминат всички стари чинии, които са по единички, на майка ми колекцията. Също ще се отърва от белите и скучните. Ще ги даря в старчески дом. А тези които са костен порцелан с много хубави декорации ще оставя.

килера може да се направи и с водачи от 5лв, въпроса е във външния вид и движението на чекмеждетата.

# 239
леграбокса носи 40 кг, няма да провисне освен ако не криеш златни кюлчета

Каквото и да имам заделено като гледам май всичко ще се трансформира в кухня. И ще пълня legrabox-a с картофи и боб 😂.

Общи условия

Активация на акаунт