Нашите кухни - 85

• 44 766
  • 762
  •   1
Отговори
# 255
Не разчитай на абсорбатора за мириса от фурната. Винаги мирише.
Ужасна форма ти е помещението. Върнах се и прегледах другите постове. Кой архитект така ги измисля? Да дойде сега да направи практична кухня!

Стара къща е, която в годините е пораствала с по някоя стая. Така я купихме.
В сегашния и вид ако я видите кухнята ще ви призлее. Има висок барплот, който разделя печката от мивката и постоянно го обикалям.
Каквото и да направим с ремонта ще ми улесни живота в пъти 🙂.

# 256
  • София
Освен кухня, ще има ли нещо друго в стаята? Може да я направиш успоредна на двете дълги стени, няма да имаш ъглови шкафове в този случай.

# 257
От мен една бележка - вероятно е от ъгъла на 3Д модела, но гледай батерията на мивката да попадне точно в средата на двете крила на прозореца, за да може да се отваря.

# 258
Освен кухня, ще има ли нещо друго в стаята? Може да я направиш успоредна на двете дълги стени, няма да имаш ъглови шкафове в този случай.

Масата да хранене е на другата стена. Мъжа ми отказва да я местим в хола, защото децата са малки и го ползват за игри.

# 259
От мен една бележка - вероятно е от ъгъла на 3Д модела, но гледай батерията на мивката да попадне точно в средата на двете крила на прозореца, за да може да се отваря.

Благодаря за съвета! Само лявото крило е отваряемо. Батерията се пада пред дясното. Това поне уж го мерих.

# 260
  • София

Масата да хранене е на другата стена. Мъжа ми отказва да я местим в хола, защото децата са малки и го ползват за игри.

Ясно. При мен кухнята е основно успоредна в момента и ми е много удобна. Чак ме е яд, че няма как да стане по подобен начин в къщата.
При теб може би също ще има почти толкова място ако е успоредна кухнята в широката част, колкото в момента в тясната, особено ако е временно и после масата ще се махне. Ако не бързаш, може да си разчертаеш и подобен вариант и докато си в кухнята да си го представиш, как ще е като разпределение.
В сегашният вариант и на мен ми идва малко струпано в часта с хладилника, но и аз самата почнах с две колони и в момента нямам нито една, а бях твърдо решена, че фурната ще е нависоко.

# 261
Има ли вариант за 2-ка котлони , поставени в ъгъла. Така абсорбатора ще е по-близо до фурната, в ъгъла ще може да стои кухненска ролка хартия, която няма да се набива на очи. А в същото време като вадиш тави от фурната, с едно леко завъртане под абсорбатора, отива на плота. За мен лично - няма по-добър монтаж на фурна от високия. Не се навеждаш само за да я вадиш, но и за наблюдение - а това е доста често ако се замисли всеки колко пъти наблюдава някое ястие, което изисква повече време.

# 262
В ъгъла мисля, че няма да има място за абсорбатора, заради ниския таван, но ще го проуча като опция.

# 263
  • Варна
Мисля, че проекта ти е хубав, като се има предвид "невероятната" стая.  Хладилникът стои като кръпка, защото е черен, на бялата кухня, иначе ще е кръпка, колкото всеки друг свободно стоящ.
Високата фурна е едно от най удобните неща, което аз не бих заменила, особено, когато трябва да вадиш тежки, горещи тави

# 264
Нашия аспиратор е за пълно вграждане, но има едно малко челно подвижно стъкло, което е точно да пази горния шкаф от парите. Доволна съм.

Точно такъв абсорбатор гледах на Елика. Шумен ли е? Кой е точния модел? В момента търся такъв  60-70 см.
Аз бих казала, че най-красиво и удобно ще е с такъв абсорбатор.

Дала съм като снимки примери как заради телескопичен абсорбатор се разваля линията на дръжките, а това ме дразни много.
Аспиратор с пълно вграждане
Скрит текст:

Аспиратор телескопичен, но сложен под шкафа, това спестява грозната гледка по-надолу.

Абсорбатори, телескопични.

Няма една линия на дръжките. Не бих изтърпяла такава грозотия заради един евтин телеск. абсорбатор.

Ilyana_dm, аз като гледам твоята крива кухня над 4 м, мисля, че така е добре да е еднолинейна, ще седи по-красиво на едната стена, дори бих оставила хладилника правостоящ, (както моя ще е сам на стена защото е  0.65 м широк, 2.05 м висок). А ако толкова искаш кухня на ъгъл заложи на левия прав ъгъл. Десния го освободи, и без това на чертеж  се получава кух триъгълник между два шкафа който може би ще ти се пълни с прах. Къде ти се намира вратата за други стаи? В ляво или дясно или на средата на долната стена?

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 08:00 от Saxi Merinosova 683792

# 265
При мен аспиратора е като на последната снимка, но дръжките са на една равнина. Добре е.

Снимката е ужасна, но може да видите.

# 266
Хладилника е иноксов, програмата е решила, че трябва да е черен 🙂. Където и да го сложа ще е кръпка, защото е 75 см дълбок. Но това е много удобно, защото събирам 2-3 тенджери на едно ниво, не го сменям за нищо на света.
Saxi, входа е на стена С, отбелязан е на втория чертеж. Няма врата, а е арка. Даже мисля да я разширя, за да влиза повече светлина в хола. Шкафа в ъгъла майстора уж каза, че може да стане по стените, но дори и да не стане ще се затвори с плота.
Мивката, на която съм се спряла е 70 см, с две корита, защото ще слагам диспозер. При едноредова кухня не виждам как ще събера всичко.

# 267
На мен проекта също ми харесва, като се вземе под внимание какво е помещението. Аз бих сложила фурната под котлоните така аспиратора според мен е най ефективен. В кухнята съм с телескопичен и е като при mariat, само че нямам дръжка.

# 268
  • Благоевград
Здравейте!
Имам нужда от съвет за кухнята. Правим ремонт и предстои да си избера материалите. Плот и шкафове съм избрала, но се чудя от какъв материал да е мястото между горните и долните шкафове, гръбчето, които се вижда (не знам дали така се казва), което ще се поддържа лесно, ще се чисти лесно и няма на задържа мазнина от котлоните. Чудя се дали да не е стъкло, но човекът, който ни прави кухнята ми каза, че не ми препоръчва да е стъкло, защото се лепи със силикон и силиканът личал и стояло грозно.
Не разбирам от тези неща И ще ми бъде много полезна вашата информация. Благодаря!

# 269
  • Варна
Аз съм със закалено стъкло, боядисано е в много светло бежаво и въпреки това нищо от лепенето не се вижда. Изключително лесно е за почистване.
Но ако даден майстор ми каже нещо подобно, то със сигурност няма да дам той да ми постави стъклото.

Общи условия

Активация на акаунт