Нашите кухни - 85

• 44 751
  • 762
  •   1
Отговори
# 270
  • Раковски
Здравейте!
Имам нужда от съвет за кухнята. Правим ремонт и предстои да си избера материалите. Плот и шкафове съм избрала, но се чудя от какъв материал да е мястото между горните и долните шкафове, гръбчето, които се вижда (не знам дали така се казва), което ще се поддържа лесно, ще се чисти лесно и няма на задържа мазнина от котлоните. Чудя се дали да не е стъкло, но човекът, който ни прави кухнята ми каза, че не ми препоръчва да е стъкло, защото се лепи със силикон и силиканът личал и стояло грозно.
Не разбирам от тези неща И ще ми бъде много полезна вашата информация. Благодаря!

Не се лепи със силикон,  но пък всичко което се продава в тази опаковка му казват силикон. Лепи се с това на снимката което не е силикон, и си има тънкости...

# 271
  • София
Намерих програма, с която приблизително да си визуализирам неправилното помещение, в което ще ми е новата кухня.
Как ви се струва?
Според мен би могло да се получи една много добра кухня, ако разместиш малко уредите и затвориш кривата стена от дясно с една красива плъзгаща се врата от тавана до пода или друга врата. Така ще се получи удобен килер и достатъчно рафтове за посуда. Задължително си предвиди достатъчно добро осветление. Или както се казва от дефект, да стане ефект.
Това което бихте посъветвала е да не разделяш фурната от котлоните, порази две причини: 1. Пестиш място; 2. Ползваш ефективно абсорбатора. Фурната е не по малък източник на миризми. Аз също като теб преди много години държах да бъде така, но с течение на времето се убедих, че за една работеща кухня не е ок.
Ако го оставиш така в действителност ще бъде много по зле отколкото на картинката.
Потърси подходящо място на хлафилника в  помещението и се опитай да го направиш симетрично. Горните шкафове бих вдигнала възможно най високо, а мястото до тавана затворено с бленда. Тъй като едната страна ще бъде стена, трябва да се оставиш възможно повече плот от другата, за баници, салати и пр. Отбелязала съм за какво говоря да затвориш. Така ще получиш една ъглова практична и уникална кухня. Може да скриеш всички електроуреди и роботи.

# 272
Наистина бих искала да разбера коя фирма за врати ще се съгласи да прави плъзгаща се врата до тавана при таван със скосове.
Аз лично като домакиня не бих искала за щяло и нещяло да отварям врата, за да го взема - визирам плъзгащата се. По-скоро ще стои отворена непрекъснато.

# 273
  • при моите любими
Това с плъзгащите врати освен почти невъзможно за изпълнение е и доста скъпо. Скоро проучвах оферти и наистина цените са уаууу.

# 274
Така и не разбрах как ще се осъществи изправянето на стената и отзад да има килер?!? При нас в малките тухлени апартаменти има гардероби на гърба на банята. Съседите са си сложили там пералня с горно отваряне и бойлер 45 см диаметър, като са преместили тоалетната от ъгъла в средата на банята. И аз така си мечтая, но надали. В ъгъла са сложили стъклен параван и вече там им е душа и не се пръска. Идеята беше да си направя склад, но сега го разчиствам да видим ще стане ли за пералнята поне. А тъпия майстор като му показах снимка на съседите долу, каза че не се слага пералня и бойшер в помещение без сифон. Така не му се работи. Ще ми е интересно да видя тази крива кухня как ще стане.

# 275
Бях писала преди Коледа на Диалог за оферта.
Преди малко звъннаха и до края на седмицата обещаха да пратят проект. Ще видим те какво ще измислят.
Мислех си да сложа мивка под плот и диспозер, обаче от  Диалог казаха, че не се препоръчва. Не разбрах защо. Някой дали има представа?

# 276
  • Варна
"Аз също като теб преди много години държах да бъде така, но с течение на времето се убедих, че за една работеща кухня не е ок.
Ако го оставиш така в действителност ще бъде много по зле отколкото на картинката."

Кое точно не е наред, за една работеща кухня?
Чак пък да бъде много по- зле... миля, че доста почва да се прекалява.

# 277
  • София
Преди малко звъннаха и до края на седмицата обещаха да пратят проект. Ще видим те какво ще измислят.
Мислех си да сложа мивка под плот и диспозер, обаче от  Диалог казаха, че не се препоръчва. Не разбрах защо. Някой дали има представа?
Не се препоръчва, ако плота е различен от камък, защото ще пропие вода и ще се надуе.

# 278
И аз гледах в нета описанието на едни плъзгащи се врати. Там имаше изискване за наличието на масивна стена или трегер, за която да се закачи механизмът. На гипскартонена преградна (куха) стена не става.

# 279
На мен точно те ми го казаха същото, но след това питах в още няколко фирми и ми казаха че не е проблем. Според тях понеже мивката е лепена а мелницата тежи, можело мивката да се отлепи. Имам приятели, които са точно така, дори мивка с двойно корито и няма проблем.

# 280
  • София
"Аз също като теб преди много години държах да бъде така, но с течение на времето се убедих, че за една работеща кухня не е ок.
Ако го оставиш така в действителност ще бъде много по зле отколкото на картинката."
Кое точно не е наред, за една работеща кухня?
Чак пък да бъде много по- зле... миля, че доста почва да се прекалява.
Толкова много чупки на картинката се приемат горе долу, но на живо няма да ви хареса. Освен това колко повече чупки, толко по трудно за поддръжка. Ще се очукат ъгли, а щом сте и с малки деца...
Отварянето на вратата на една нова фурна, която уплътнява перфектно по време на готвене, акумулира не по-малко пари, отколкото, ако готвите на котлоните. При вас абсорбатора се явява далече и не би могъл да ги улови.
Извинявайте, ако съм ви засегнала. От носталгия отворих темата, понеже сега правим отново ремонт.
Прилагам схема на разположението, което аз бих направила. Не е в мащаб разбира се, но ще се ориентирате.
Един пример за плъзгаща се врата със скосяване. И колко да са скъпи, една кухня се прави за 10-15 години?

# 281
Здравейте!
От три месеца чакаме майсторът ни за кухнята да се накани да я започне и всеки път си намира оправдание да отложи. Вече започнахме да се отказваме от услугите му, така че ще съм благодарна да споделите опит с майстор, от когото да сте доволни. Предпочитам да не е фирма от типа на 'Диалог', а да са частни лица, гъвкави откъм решения. Знаем какво искаме да получим като резултат, необходим ни е сериозен и съвестен човек за изработка.
Благодаря предварително на отзовалите се.
П.С. може да ми пишете и на лично, ако не искате да се разводнява темата

# 282
  • Варна
И аз гледах в нета описанието на едни плъзгащи се врати. Там имаше изискване за наличието на масивна стена или трегер, за която да се закачи механизмът. На гипскартонена преградна (куха) стена не става.

Става на гипскартон, вратата влиза вътре, Кнауф имат система.

# 283
  • софия
Мога да препоръчам нашия майстор със 100 ръце. Прави ни този и предишния апартамент. За почти 20 г. нищо, направено от него, не е мръднало. Сериозен е и като каже, че ще направи нещо, прави го, дава полезни и практични идеи. Препоръчвала съм го в белия списък. Този е от майсторите, които пожелавам да влязат при всеки.
Шадоу от темата също. Всичко, което показва тук, е пипнато и съветите, които дава са резонни и професионални.

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 19:49 от zvаnchе

# 284
  • София
На мен ми допада предложението на geryger , но наистина не съм сигурна как ще стане с плъзгаща се врата и  колко голям ще се получи килера реално. Единствено бих преместила съдомиялната и мивката до стената ,за да стане по-широк работният плот посредата.
Моята мивка също е лепена, но под гранитен плот. Вече десет години нямам никакъв проблем.

Общи условия

Активация на акаунт