Нашите кухни - 85

• 44 735
  • 762
  •   1
Отговори
# 285
"Важно ! Строителният отвор трябва да има носеща греда. Касетата не може да носи тежестта на стената !"

Тук го гледах това предупреждение - най-долу на страницата.  Мисля, че носеща греда означава трегер. Показаното на картинката от Гери е гардероб с плъзгаща врата. При Илияна таванът е скосен (като) покрив, т.е. няма хоризонтален трегер, по който да се плъзга механизма. Поне аз така, по пътя на логиката, разбрах описанието на страницата на фирмата.

http://www.energon.bg/vrati/jap.php
http://www.energon.bg/vrati/jap700.php

# 286
Моля да ми препоръчате такива разделители.
С блум съм, но тази тяхна система ако правилно се ориентирам е за по-дълбоки чекмеджета, а моето е от най-плитките и няма такива “дупчици” в страниците. Все пак искам да мога да напасна според нуждите разделителя, а нещо не мога да открия подходящи.

# 287
За вилици и лъжици ли? Има готови органайзери. А ако не ти харесат направи си, ММ направи по нашите размери.

# 288
За вилици и лъжици имам от техните. Искам го за разни бъркалки, закопчалки за пликове и подобни дреболии, които са тотално разнообразни

# 289
  • Раковски
За вилици и лъжици имам от техните. Искам го за разни бъркалки, закопчалки за пликове и подобни дреболии, които са тотално разнообразни

С рейлинги ли са чекмеджетата (едни сиви тръбички)?

# 290
Не, от най ниските са.

# 291
  • Раковски
На ниските може да се сложи оргалайн.

http://interior-i.bg/userfiles/editor/file/ORGA%20LINE%5B13%5D.pdf

# 292
Ето това е модела на аспиратора http://m.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=22&pid=1999. Шумничък е, особено на 3 степен, но той е мощен и отвора е ф150. В повечето случаи го ползвам на 1 или втора степен и там е добре.

Нашия аспиратор е за пълно вграждане, но има едно малко челно подвижно стъкло, което е точно да пази горния шкаф от парите. Доволна съм.

Точно такъв абсорбатор гледах на Елика. Шумен ли е? Кой е точния модел? В момента търся такъв  60-70 см.
Аз бих казала, че най-красиво и удобно ще е с такъв абсорбатор.

Дала съм като снимки примери как заради телескопичен абсорбатор се разваля линията на дръжките, а това ме дразни много.
Аспиратор с пълно вграждане
Скрит текст:

Аспиратор телескопичен, но сложен под шкафа, това спестява грозната гледка по-надолу.

Абсорбатори, телескопични.

Няма една линия на дръжките. Не бих изтърпяла такава грозотия заради един евтин телеск. абсорбатор.

Ilyana_dm, аз като гледам твоята крива кухня над 4 м, мисля, че така е добре да е еднолинейна, ще седи по-красиво на едната стена, дори бих оставила хладилника правостоящ, (както моя ще е сам на стена защото е  0.65 м широк, 2.05 м висок). А ако толкова искаш кухня на ъгъл заложи на левия прав ъгъл. Десния го освободи, и без това на чертеж  се получава кух триъгълник между два шкафа който може би ще ти се пълни с прах. Къде ти се намира вратата за други стаи? В ляво или дясно или на средата на долната стена?

# 293
  • Варна
Това е много шум, за не толкова силен аспиратор.
За пълно вграждане , с отварящо се стъкло, вижте този https://veto.bg/bg/product/%D0%B0%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0% … 0-cata-gcdual45wh
Ако не държите на стъклото https://veto.bg/bg/product/%D0%B0%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0% … %D1%80-cata-gl45x

# 294
Тези 850 кубика не ги гледайте. Те са само на интензивната степен, която пък може да работи по 5-10 мин. Поне при повечето аспиратори, които гледах е така. А и при ширина 45 см как ли става монтажа?

# 295
  • Варна
Моделът се казва така, иначе ширината е 60см, има и 90см.
Имам на същата фирма, но свободностоящ. Да, на интензивна степен са, но тя може да се пуска неограничен брой пъти. Така че са си напълно реални. Максималната /3та/ степен е 645, при шум 64

# 296
Ширината си е 45 пише го на монтажната схема. Няколко децибела не се усещат на практика. А мощността се оказа същата. Мисълта ми не е, че нашия е най-добрия, а да се чете внимателно като се четат характеристиките на аспираторите, че са малко объркващи. Ние напр. се бяхме засилили за съвсем друг. Оказа се неудачен и сменихме избора.

# 297
Аз продължавам с моята драма за разпределението. Кой вариант ви се струва най-удачен? Говоря за шкафчетата с чекмеджетата. Другите остават така, те са мивка и миялна.

# 298
За майстор всички препоръчват Шадоуман;) и има защо. Като видите на фб кухните които е правил, заслужава си да ми поиска и злато! Heart

Аз си изчислих на 35 квадрата стая, че изисква около 300-350 кубика на час аспиратор, но искам да е по-дълбок или широк 70 см без да е твърде мощен. Има някакви на Пирамис които са 40 см широки. Защото за мен е неприемливо да взема четворка и само от задните котлони да ми бъдат абсорбирани парите. Не схващам. Та или за пълно вграждане ило телескопичен отдолу. За мен се вижда доста 650 кубика. То направо ще вие...

Може ли да попитам някой който знае как да свържа абсорбатора с безшумни тръби с някакъв накрайник който ще стане за коминоотвод с диаметър 110 мм? Нямам идея.
Inska_maslinska,
Зависи много какво ще прибираш в чекмеджетата.
Ако няма да слагаш чинии и тенджери защо са ти? Аз мразя ниските чела на скъпите чекмеджета. Искам ги с най-високата страна и възможно по-евтини.
Ако имаш малки деца не е удачно да имаш чекмеджета до печката, бих си сложила и от двете страни битилиери и тогава чекмеджета. Ако ще ги правя аз ще направя от ляво и дясно широки колкото са горните, две големи и едно малко.
За 70 см чекмедже бих избрала фиг. 4, а за 50 см, 3! Защо не мога да рисувам като теб? Wink

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 22:42 от Saxi Merinosova 683792

# 299
  • при моите любими
Аз продължавам с моята драма за разпределението. Кой вариант ви се струва най-удачен? Говоря за шкафчетата с чекмеджетата. Другите остават така, те са мивка и миялна.
Аз съм за вариант 1 в дълбоки чекмеджета освен нещо много високо да  слагате, иначе се губи пространство. Даже бих направила на 50см шкаф и 4 чекмеджета. Спокойно влизат кутии, купи, пакетирани храни изправени и т.н. Зависи какво сте предвидили да седи я тези чекмеджета.

Общи условия

Активация на акаунт